Menu

JOIN DISCORD
0 Leden Online
JOIN 0 ONLINE SPELERS play.dusdavidgames.nl
Wat is er Nieuw?
Welkom op DusDavidGames! Welkom op bij de DusDavidGames Community! Om deel te nemen aan ons forum en content te kunnen plaatsen dien je jezelf eerst te registreren! Klik hiervoor op de knop "Registeren" en volg de stappen in het volgende scherm. Heb jij al een account op onze community? Druk dan op de knop "Inloggen". Veel plezier!

Guide Privacy - Advies en tips van DDG!

Status
Niet open voor verdere reacties.

DDG Server

DusDavidGames
Jouw IP, telefoonnummer, adres of andere gegevens gelekt? Meestal kun je dit zelf voorkomen! Dit document geeft je een aantal tips en advies om problemen te voorkomen.

Joinen van servers buiten DDG
Bij DDG hebben we de privacy goed beschermd. Niemand mag bij persoonsgegevens zoals IP adressen zonder dat ze een privacyverklaring of geheimhoudingsverklaring hebben. Zo houden we, zoals de wet het voorschrijft, alles veilig. Alleen andere servers, en met name fake servers zoals OKD of MT, nemen het niet zo nauw met jouw gegevens. De kans dat jouw IP adres lekt via deze weg als jij ze joint op jouw eigen IP is best groot. Er wordt zelfs geld neergelegd voor IP adressen. Ga dus NOOIT op zo’n server zonder VPN. Zelfs een gratis VPN is nog beter dan geen VPN!

Klikken op linkjes
Als iemand je iets stuurt denk dan even 2x na voordat je op een linkje klikt! Achter zo’n link kan een IP logger zitten, waarmee ze dus jouw IP krijgen. Gyazo.nl is een mooi voorbeeld, het lijkt alsof het klopt maar dat doet het niet! Bij twijfel raadpleeg iemand anders of google op die site.

Winacties
Ook bij dit soort dingen moet je altijd oppassen. Als ze je om jouw persoonlijke gegevens vragen, check even of het wel echt een legit site is. Doe alleen mee bij officiële bedrijven!

Telefoonnummer
Heb je familie die nog in het ouderwetse telefoonboek (online) staan? Geef ze dan de instructie dat ze NOOIT jouw nummer aan wie dan ook mogen geven als een vreemde belt! Zeker wat oudere mensen geven snel een nummer als iemand met een goed verhaal komt, goede voorbereiding voorkomt problemen. Neem ook nooit op bij nummers uit het buitenland. (Algerije, Nigeria enz).

Toch gelekt? Doe in ieder geval dit!
Doe altijd aangifte bij de politie!
Hoe meer aangiftes hoe meer kans dat de politie er daadwerkelijk wat mee gaat doen. Meldt dit ook bij familie en vrienden, zodat zij op de hoogte zijn en extra alert zijn op rare dingen. Bij een aantal providers is het mogelijk om een nieuw IP adres te krijgen en bij sommige mobiele providers kun je ook een nieuw nummer krijgen. Wil je geen nieuw nummer? Neem dan niet op bij nummers die je niet kent en blokkeer deze direct!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top