Guide DDG Server - Algemene server regels

Discussie in 'Regels, FAQ, Guides, etc.' gestart door DDG Server, 31 aug 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. DDG Server
  Offline

  DDG Server DusDavidGames

  Lid geworden:
  30 apr 2014
  Berichten:
  309
  Leuk Bevonden:
  905
  Algemene server regelgeving
  ____________________________________________________

  De algemene DDG server regels zijn er om ervoor te zorgen dat alle spelers een veilige en fijne speelervaring hebben in- en rondom de server. Hoewel de meeste regels "common sense" zijn kunnen er kleine verschillen per onderdeel zijn dus het is aangeraden de regels een keer door te lezen.
  ______________________________________________________________________________


  Algemene regels:
  De onderstaande regels gelden op de gehele server en alle bijbehorende communicatieplatformen (waar van toepassing). Hierop aanvullend zal elke gamemode apart worden behandeld waar specifieke regels gelden. Het is niet mogelijk om rechten te verlenen aan dit bestand.

  Chatovertredingen:
  Het is de bedoeling dat de chat, zowel in-game als op de communicatieplatformen overzichtelijk blijft en dat mensen zich netjes en respectvol naar elkaar opstellen. Daarom is het niet toegestaan om:
  1. Ongepast gedrag te vertonen in de chat. Voorbeelden zijn: schelden, aanstootgevende tekens(*1) en seksueel getinte gesprekken.
  2. Het herhaaldelijk sturen van berichten (spammen) is niet toegestaan. Dit geldt ook voor commando's die je kan uitvoeren zoals teleports, trades, privé berichten, etc.
  3. Reclame te maken, op welke manier en voor welke platformen en/of diensten dan ook met uitzondering van DDG en gelieerde kanalen, Twitters, Discords en servers.

  Gedragscode:
  Natuurlijk moet je niet alleen in de chat andere spelers respectvol behandelen, maar ook op de communicatieplatformen en in jouw acties. Daarom is het niet toegestaan om:
  - Spelers op wat voor manier dan ook niet respectvol te behandelen op basis van geloof, geslacht, seksuele oriëntatie, etnische afkomst, mentale en/of fysieke afwijkingen, politieke overtuiging en werkzaamheid.
  - Spelers te pesten/bedreigen en/of intimideren
  - Gebruik te maken van een aanstootgevende of op een andere manier ongepaste skin en/of Minecraft naam.
  - Bouwwerken te maken die als aanstootgevend of ongepast ervaren kunnen worden. Voorbeelden zijn stripclubs, geslachtsdelen en hakenkruizen.
  - Server traiding is niet toegestaan.

  Veiligheid en server integriteit:
  Daarnaast is het belangrijk dat alle spelers een fijne, veilige en eerlijke speelervaring hebben. Daarom is het niet toegestaan om:
  - Gebruik te maken van hacks en niet toegestane modificaties van een 3de partij. Dit is inclusief maar niet gelimiteerd tot: hacked clients, autoclickers, macro's of andere externe programma's. Ook is het niet toegestaan om spullen op jouw muis of toetsenbord te leggen om op die manier aan extra stats, punten, XP of andere voordelen te komen.(*2)
  - In-game items en/of rangen aan te schaffen via elke andere manier dan via shop.dusdavidgames.nl, onze officiële online shop. Iedere andere vorm van aankopen met echt geld is niet toegestaan en kan leiden tot een ban. Items die via illegale weg zijn aangeschaft/verkocht zullen nooit ondersteuning of support vanuit de server krijgen en als je een ban krijgt daarvoor zal je dus geen items/geld terug krijgen. Dit is ook bekend als real-world trading.
  - Misbruik te maken van een zwakheid/fout ook wel bekend als een "bug" in ons systeem is ten strengste verboden. Bugs dienen altijd gemeld te worden op het forum.
  - Misbruik te maken van alternatieve accounts . Dit verschilt per gamemode wat wel/niet mag. Vraag bij twijfel een staflid of lees hieronder bij de afwijkende regels per gamemode.
  - Privé en/of account informatie te delen of te verspreiden. Geef nooit jouw privé informatie zomaar weg! Ook niet aan stafleden, een DDG stafflid zal nooit om het wachtwoord van jouw account vragen, ook niet via de mail!
  - Misbruik te maken van het report systeem door middel van spam en of valse reports.
  - Het is niet toegestaan om een VPN te gebruiken.

  Plichten:
  De staffleden zijn er om de spelers te beschermen en waar nodig te straffen. Echter hebben de spelers ook een aantal plichten als je op onze server wilt spelen. Wij verwachten daarom dat:
  - Je niet liegt tegen staffleden in functie (dus waarbij hun rang zichtbaar is in-game of op een van de communicatieplatformen)
  - Je geen misbruik maakt van een stafflid dat zich niet aan de regels houdt. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met een Admin.
  - Alle spelers verdachte en/of verboden activiteiten melden bij een staflid. Niet melden betekent dat je medeplichtig bent aan de overtreding!

  Let op: DDG Lead mag te allen tijde, ook afwijkend van de algemene regelgeving, spelers (permanent) van de server verwijderen indien de speler volgens Lead een negatieve invloed heeft op de DDG Server.

  Zie jij een speler toch de regels overtreden? Maak dan gebruik van /report! Zorg wel dat je zoveel mogelijk bewijs mee kan leveren doormiddel van een SCREENSHOT of een VIDEO!
  (*1) Via chat icons kun je bijvoorbeeld jodensterren, hakenkruizen etc. sturen. Dit is niet de bedoeling.
  (*2) Met uitzondering van de toegestane mods die hieronder staan.


  De volgende mods zijn toegestaan op ELK onderdeel van de DDG server:

  + = Alle mods die ALLEEN deze functie aanbieden zijn toegestaan, echter als diezelfde mod ook andere functies heeft die niet in dit lijstje staan is die mod dus niet toegestaan.
  - ArmorStatusHUD+
  - DirectionHUD+
  - StatusEffectHUD+
  - Custom Crosshair+
  - OldAnimations (1.7.10 animations)+
  - Better Sprinting Mod+
  - Resizable Sidebar Mod+
  - Schematica (Autobuilder is niet toegestaan)
  - Litematica (Autobuilder is niet toegestaan)
  - Keystrokes MOD+
  - CPS MOD+
  - Optifine+
  - Shaders+
  - Minimap+ (Geen spelers)
  - Multiconnect
  - Badlion Client
  - Wynncraft Expansion mod
  - Labymod met de volgende addons:
  * Rainbow GUI
  * Batty's Coordinates
  * Motionblur
  * Togglesneak
  * Settings Profile Mod
  * Keystrokes v3
  * Optifine
  * MoreParticles
  * ItemPhysics
  * GommeHDnet
  * DirectionHUD
  * BetterHat
  * WorldEditCUI
  * NIET Damage Indicator, deze is niet toegestaan en wordt gezien als Hacked Client en zal een permanente ban opgeleverd krijgen.

  Staat een mod of addon hier NIET in, dan is hij ook NIET toegestaan en kan je er permanent voor verbannen worden, ongeacht of hij schadelijk is. "Ik wist het niet" is geen excuus! Verder is het downloaden en gebruiken van mods jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de functionaliteit van de mods. Ook het eventueel "per ongeluk" gebruiken van verboden functies is geheel eigen verantwoordelijkheid.
  ------------------

  Minetopia:
  - Als aanvulling op de regel m.b.t. alternatieve account misbruik is het op Minetopia niet toegestaan dat 2 accounts op hetzelfde IP en/of van dezelfde eigenaar met elkaar in contact komen. Denk hierbij aan het overzetten van in-game items of currency.
  - Misbruik maken van Minecraft glitches is niet toegestaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je niet op plekken mag komen waar je zonder elytra ook niet zou kunnen komen.
  - PvP-Loggen is niet toegestaan. Dit is natuurlijk om het voor iedereen eerlijk te houden tijdens PvP.
  - Scam loggen is niet toegestaan (tijdens of kort na een scam uitloggen).
  - Het scammen van een low level is niet toegestaan (level 10 of lager).
  Planetcraft:
  Alternatief Account Abuse (Alt-Abuse) is niet toegestaan. Dit houdt in dat 2 accounts op hetzelfde IP en/of van dezelfde eigenaar niet met elkaar in contact mogen komen. Denk hierbij aan het overzetten van ingame items of currrency.
  - Als je 2 weken of langer gebanned bent op een account is het niet toegestaan om te joinen met een alt. Wel joinen zal resulteren in een ban voor de alt.
  - Minimap is toegestaan, speler radar is daarentegen niet toegestaan. Dit valt onder verboden mods.
  - Block/Water glitchen is niet toegestaan. [ het misbruiken van ghost blokken die eigenlijk niet geplaatst hadden mogen worden en dus daarna ook weer verdwijnen]
  - Boat/Horse glitchen is niet toegestaan. [boat plaatsen om falling damage te voorkomen + het in/opstappen misbruiken om over/door obstakels te komen]
  - Water en lava gebruiken om op freeworld/andermans land te bouwen is niet toegestaan.
  - Een bouwwerk bouwen/bomen planten om een land op te komen is niet toegestaan.
  - Het killen van andermans dieren, die in een duidelijk afgesloten hok zitten, welk niet te betreden is vanaf buiten, afgezien van een hekje of een deur, is niet toegestaan.
  - PvP protectie omzeilen is niet toegestaan.
  - Griefen van public gebouwen is niet toegestaan.
  - Massa griefen/diefstal is niet toegestaan.
  - Een home op iemand anders zijn/haar land zetten is niet toegestaan.
  - Uitloggen op een ander land is niet toegestaan (het uitloggen tussen samengevoegde landen is ook niet toegestaan).
  - Kunstwerken die op de dynmap te zien zijn (pixelart etc.), zijn niet toegestaan.
  - AFK jumpen/cheaten is niet toegestaan.
  - Het campen van landen is NIET toegestaan.
  [Onder campen valt het zodanig aanvallen van een land of groep waardoor ze geen mogelijkheid meer hebben om hun verdedigingen te versterken. Hieronder valt ook het campen/misbruik maken van de internationale portals naar de verschillende landen, waardoor gebruik maken van deze portal waarvoor het bedoeld is niet mogelijk is. Grote bouw projecten vallen hier ook onder]
  - Een land insiden is NIET toegestaan.
  [Het insiden van een land met de intentie om een manier te creeeren om binnen te vallen/ het land aan te vallen/items te stelen]
  - Het leaven van een land om de bounty van een teammate te claimen is niet toegestaan
  Open-Kingdom:
  - Het is verplicht te luisteren naar (OKD) staffleden. Dit geldt op zowel de kingdom teamspeak(s), DDG teamspeak, Discords en op de server zelf. Buiten de eerder genoemde voorbeelden geldt dit niet.
  - Het gebruiken van alt-accounts is verboden. Dit is inclusief, maar niet gelimiteerd tot: alt-accounts gebruiken om informatie te vergaren bij andere/vijandige kingdoms, een ander/vijandig kingdom vernietigen of op andere manieren de sfeer verpesten, account sharing zowel in eigen kingdom als andere kingdoms en het spelen van een tweede account. Overtredingen op gebied van alt-accounts kan leiden tot een ban op alle betrokken accounts en bij een zware overtreding een algemene IP-Ban.
  - Het is verboden spullen over te zetten naar accounts in andere kingdoms. Spullen die verzameld zijn binnen een Kingdom dienen hier te blijven. Het is niet toegestaan ze zomaar naar je andere account te zetten, ook niet via omwegen of roleplay.
  - Griefen is niet toegestaan (ook niet van andere kingdoms, tenzij anders aangegeven door een PL of hoger in verband met het raid-systeem.). Onder griefen verstaan wij: kapot maken of stelen van iemands bezittingen zonder toestemming, het maken van smalle torens of gaten, het claimen van iemand zijn huis of bezittingen.
  - In het geval dat een account/speler permanent verbannen wordt (en dit al minimaal 2 weken het geval is) zijn de eigendommen en/of aandelen hierin van spelers eigendom van het kingdom. In het geval dat een speler graag spullen/eigendommen wilt overnemen moet hij/zij daar toestemming voor hebben van de koning.
  - AFK-machines zijn niet toegestaan. Onder AFK-machines verstaan wij: constructies die ervoor zorgen dat je na 5 minuten niks doen niet van de server afgegooid wordt en op een AFK manier een bepaald doel bereiken zoals auto-fishing etc.
  - Traps (valstrikken) zijn niet toegestaan.
  - Grachten/gaten mogen niet breder zijn dan 20 blocks en niet dieper dan 30 blocks.
  - Het vermoorden van spelers uit je eigen kingdom is niet toegestaan.
  - Scammen (oplichten) van andere spelers is niet toegestaan. Dit geldt zowel voor het eigen kingdom als andere kingdoms en voor zowel zilver/godltokens trades als andere trades.
  - Trade-killen mag, maar met toestemming van de koning of hertog. Al doe je dit regelmatig, dan kan je kingdom een probleem krijgen bij het handelsdorp en kan de toegang van de volgende veiling worden ontnomen.
  - Gebruik van de global shout en radius shout moeten roleplay zijn. Bij het gebruiken van het shout channels, is het de bedoeling dat je roleplay gebruikt. Open Kingdom speelt zich af in de middeleeuwen, en termen die ze toen nog niet kenden dien je niet te gebruiken. Ook is het niet de bedoeling dat je gaat reageren op mensen en gesprekken die niet bij je in de buurt zijn, want daar had jij normaliter niet vanaf geweten. Verpesten van de roleplay kan een ban opleveren.
  - Het maken van ijstunnels is alleen toegestaan binnen eigen kingdom.
  - Teamen in PvP met een vijandig kingdom is in alle gevallen niet toegestaan.
  - Paarden killen is niet toegestaan buiten reguliere PvP.
  - Het is niet toegestaan om zilver en/of Goldtokens over te zetten van/naar alt-accounts of andere spelers middels een "dummy trade" of andere middelen.
  Regels omtrent PVP:

  - Het inbouwen tijdens PvP is niet toegestaan. Onder inbouwen valt: blokken achter het vijandelijk kingdom zetten als zij aanvallen, blokken plaatsen bij een in/uitgang om het dicht te bouwen, en in het algemeen blokken plaatsen om een speler te hinderen tijdens PvP (echter mag je wel een blok plaatsen als jij jezelf wilt beschermen tegen pijlen).
  - Border campen (bij de grens wachten op de vijand) bij een kingdom is niet toegestaan.
  - Als je op een vijandig land staat buiten de raid-momenten om is het WEL toegestaan om daar te staan/te lopen, echter is het niet toegestaan om te PvP'en. In andere woorden, de vijand van wie het land is, mag jou WEL killen maar jij mag terwijl je op VIJANDIG land staat GEEN kill maken op spelers van dat betreffende kingdom of haar allianties. Ongeacht de situatie ben JIJ schuldig als jij op vijandig land een kill maakt. Terugslaan mag (i.v.m. knockback etc.) echter nogmaals, als je een kill maakt, ongeacht de situatie ben jij schuldig.
  - Tussen de uren 00:00 en 12:00 is PvP niet toegestaan. Echter als jij op vijandig land bent geldt de bovenstaande regel en mag je dus WEL gekilled worden maar zelf niet een kill maken. Daarnaast kan je een ban ontvangen.
  - Neutrale rivieren mag je volledig volgen het andere kingdom in (als een kingdom een dam plaats in de rivier dan geld het gebied achter de dam als LAND). In die rivier mag je dus wel PvP'en.
  - Het is niet toegestaan gebruik te maken van een iceway van een vijandig kingdom.
  - Iceways mogen tijdens raids of gevechten niet gebruikt worden.
  Raiden:
  - Het is niet toegestaan buiten de raid-momenten een stad te raiden. Raid-momenten zijn te vinden op het Forum en in een speciaal schema. Wanneer deze aangepast worden zal dit kenbaar worden gemaakt.
  - Het is niet toegestaan tijdens een raid-moment onnodig veel blokken te slopen om een stad binnen te komen. Als dit wel gebeurt valt dit onder grieven.
  - De nexus dient op een open locatie te staan, die makkelijk te betreden is. Na het bouwen van je stad voor een nexus zullen de PL's en hoger bepalen of het voldoet aan de richtlijnen.
  Creative plots:
  - Grote redstone "lag-machines" bouwen is niet toegestaan. Dit zorgt er voor dat onze servers langzamer worden en dat de speelervaring minder wordt. Dit willen wij voorkomen.
  - Het veroorzaken van ´lag´ met world edit is niet toegestaan. Bij twijfel navragen bij een stafflid.
  - Het "extreem" grieven van een plot is NIET toegestaan.
  - Het gebruik maken van cheated items (bijvoorbeeld lvl 127 enchants) is niet toegestaan. Deze items kan je via verboden mods inspawnen of kopiëren van anderen. Dit is niet de bedoeling.
  - Het inspawnen, of in bezit hebben, van ongepaste heads is niet toegestaan. Voorbeeld hiervan is (net als bij ongepaste skins) een Hitler hoofd, geslachtsdelen of andere aanstootgevende dingen.
  - Het spammen van het TPA command is niet toegestaan. Dit houdt in dat jij vaak achter elkaar /tpa {naam} gebruikt waardoor iemands chat helemaal vol staat met jouw TPA aanvragen.
  Skyblock:
  - AFK minen/farmen is niet toegestaan.
  - Het gebruik van farms die meer lag veroorzaken dan de bedoeling is, zijn niet toegestaan. Bij twijfel navragen bij een stafflid.
  - Automatische farms boven de 50 blokken hoog zijn niet toegestaan.
  - Naar andere eilanden vliegen of deze betreden zonder toestemming is niet toegestaan.
  - Het gebruik maken van deathtraps, of op een andere manier medespelers killen buiten de pvp arena is niet toegestaan.
  - Het AFK staan in de buurt van een irongolem farm, of vergelijkbaar, is niet toegestaan.
  - Het scammen, of op andere manier oplichten, van je medespelers is niet toegestaan.
  - Het maken of gebruiken van van duplicators is niet toegestaan.
  - Het spammen van het TPA command is niet toegestaan. Dit houdt in dat jij vaak achter elkaar /tpa {naam} gebruikt waardoor iemands chat helemaal vol staat met jouw TPA aanvragen.
  - Griefen van andere spelers is niet toegestaan.
  - PvP-Loggen is niet toegestaan. Dit geldt voor zowel /hub, /spawn of /is.
  - Spelers de PvP-arena in duwen is niet toegestaan!
  - Teamen (in het PvP gedeelte) is niet toegestaan!
  - Het is niet toegestaan om meer dan 10 spawners op je eiland te hebben op Skyblock (inclusief de nether).
  - Het is niet toegestaan om meer dan 30 villagers op je eiland te hebben op Skyblock (inclusief de nether).
  Survival:
  - Griefen is niet toegestaan.
  - Het killen van spelers buiten de PvP-zone is niet toegestaan.
  - Teamen (in het PvP gedeelte) is niet toegestaan!
  - Het spammen van het TPA command is niet toegestaan. Dit houdt in dat jij vaak achter elkaar /tpa {naam} gebruikt waardoor iemands chat helemaal vol staat met jouw TPA aanvragen.
  - Automatische farms zijn toegestaan, maar mogen maar een maximum van 50x50x50 blocks blocks zijn. Echter zijn burn-out farms niet toegestaan.
  - Spelers oplichten is niet toegestaan.
  - Chunkloaders zijn niet toegestaan (chunkloaders zijn redstone systemen die er voor zorgen dat een chunk geladen blijft).
  - Overclaimen van andermans gebieden is niet toegestaan. Dit houdt in dat je een door iemand anders geclaimed gebied of chunk, d.m.v. bordjes en/of een huis, overclaimed met het claim command zonder toestemming van een stafflid.
  Castle Defend:
  - Crossteamen is ten strengste verboden. Dit houdt in dat jij samenwerkt met iemand in het andere team om zo jouzelf, de andere spelers of een specifiek team te boosten.
  Teamspeak:
  - Gelieve geen gebruik te maken van een voice morph zoals clownfish.
  - Niet spammen in de chat.
  - Niet schelden en of schreeuwen/roepen in channels als de aanwezige mensen daar last van
  ondervinden.
  - Geen seksueel getinte gesprekken voeren of spelers aanzetten tot het bekijken van sites die niet geschikt zijn voor alle leeftijden. Houd rekening met onze jongere spelers.
  - Geen reclame maken d.m.v. linkjes (Youtube, Twitch etc.), Twitter accounts die verwijzing geven naar een Youtube kanaal/Twitch kanaal of profielfoto's.
  - Het is niet toegestaan om een onbeleefde/aanstootgevende profielfoto te hebben.
  - Het is niet toegestaan privéchannels bezet te houden door middel van een musicbot.
  - Medespelers irriteren met/misbruik maken van soundboard plugins is niet toegestaan.
  - Zeur niet om een rank/unban. Unbans gaan via forum.dusdavidgames.nl
  - Geluidsopname maken is wel toegestaan tenzij je in een staffchannel zit of een stafflid dat anders vermeldt.
  Forum:
  - Dubbelposten is niet toegestaan.
  - Het is niet toegestaan om op een nieuw account terug te komen als je verbannen bent op een ander account.
  - Het is niet toegestaan om niet-beargumenteerde haat topics te maken. Kritiek mag, haat is niet gewenst.
   
  #1 DDG Server, 31 aug 2018
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 jul 2020
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie