Menu

JOIN DISCORD
0 Leden Online
JOIN 0 ONLINE SPELERS play.dusdavidgames.nl
Wat is er Nieuw?
Welkom op DusDavidGames! Welkom op bij de DusDavidGames Community! Om deel te nemen aan ons forum en content te kunnen plaatsen dien je jezelf eerst te registreren! Klik hiervoor op de knop "Registeren" en volg de stappen in het volgende scherm. Heb jij al een account op onze community? Druk dan op de knop "Inloggen". Veel plezier!

Guide DDG Server - Algemene server regels

Status
Niet open voor verdere reacties.

DDG Server

DusDavidGames
Algemene server regelgeving
____________________________________________________

De algemene DDG server regels zijn er om ervoor te zorgen dat alle spelers een veilige en fijne speelervaring hebben in- en rondom de server. Hoewel de meeste regels "common sense" zijn kunnen er kleine verschillen per onderdeel zijn dus het is aangeraden de regels een keer door te lezen.
______________________________________________________________________________


Algemene regels:
De onderstaande regels gelden op de gehele server en alle bijbehorende communicatieplatformen (waar van toepassing). Hierop aanvullend zal elke gamemode apart worden behandeld waar specifieke regels gelden. Het is niet mogelijk om rechten te verlenen aan dit bestand.

Chatovertredingen:
Het is de bedoeling dat de chat, zowel in-game als op de communicatieplatformen overzichtelijk blijft en dat mensen zich netjes en respectvol naar elkaar opstellen. Daarom is het niet toegestaan om:
1. Ongepast gedrag te vertonen in de chat. Voorbeelden zijn: schelden, aanstootgevende tekens(*1) en seksueel getinte gesprekken.
2. Het herhaaldelijk sturen van berichten (spammen) is niet toegestaan. Dit geldt ook voor commando's die je kan uitvoeren zoals teleports, trades, privé berichten, etc.
3. Reclame te maken, op welke manier en voor welke platformen en/of diensten dan ook met uitzondering van DDG en gelieerde kanalen, Twitters, Discords en servers.


Gedragscode:
Natuurlijk moet je niet alleen in de chat andere spelers respectvol behandelen, maar ook op de communicatieplatformen en in jouw acties. Daarom is het niet toegestaan om:
- Spelers op wat voor manier dan ook niet respectvol te behandelen op basis van geloof, geslacht, seksuele oriëntatie, etnische afkomst, mentale en/of fysieke afwijkingen, politieke overtuiging en werkzaamheid.
- Spelers te pesten/bedreigen en/of intimideren
- Gebruik te maken van een aanstootgevende of op een andere manier ongepaste skin en/of Minecraft naam.
- Bouwwerken te maken die als aanstootgevend of ongepast ervaren kunnen worden. Voorbeelden zijn stripclubs, geslachtsdelen en hakenkruizen.
- Server traiding is niet toegestaan.


Veiligheid en server integriteit:
Daarnaast is het belangrijk dat alle spelers een fijne, veilige en eerlijke speelervaring hebben. Daarom is het niet toegestaan om:
- Gebruik te maken van hacks en niet toegestane modificaties van een 3de partij. Dit is inclusief maar niet gelimiteerd tot: hacked clients, autoclickers, macro's of andere externe programma's. Ook is het niet toegestaan om spullen op jouw muis of toetsenbord te leggen om op die manier aan extra stats, punten, XP of andere voordelen te komen.(*2)
- In-game items en/of rangen aan te schaffen via elke andere manier dan via shop.dusdavidgames.nl, onze officiële online shop. Iedere andere vorm van aankopen met echt geld is niet toegestaan en kan leiden tot een ban. Items die via illegale weg zijn aangeschaft/verkocht zullen nooit ondersteuning of support vanuit de server krijgen en als je een ban krijgt daarvoor zal je dus geen items/geld terug krijgen. Dit is ook bekend als real-world trading.
- Misbruik te maken van een zwakheid/fout ook wel bekend als een "bug" in ons systeem is ten strengste verboden. Bugs dienen altijd gemeld te worden op het forum.
- Misbruik te maken van alternatieve accounts . Dit verschilt per gamemode wat wel/niet mag. Vraag bij twijfel een staflid of lees hieronder bij de afwijkende regels per gamemode.
- Privé en/of account informatie te delen of te verspreiden. Geef nooit jouw privé informatie zomaar weg! Ook niet aan stafleden, een DDG stafflid zal nooit om het wachtwoord van jouw account vragen, ook niet via de mail!
- Misbruik te maken van het report systeem door middel van spam en of valse reports.
- Het is niet toegestaan om een VPN te gebruiken.


Plichten:
De staffleden zijn er om de spelers te beschermen en waar nodig te straffen. Echter hebben de spelers ook een aantal plichten als je op onze server wilt spelen. Wij verwachten daarom dat:
- Je niet liegt tegen staffleden in functie (dus waarbij hun rang zichtbaar is in-game of op een van de communicatieplatformen)
- Je geen misbruik maakt van een stafflid dat zich niet aan de regels houdt. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met een Admin.
- Alle spelers verdachte en/of verboden activiteiten melden bij een staflid. Niet melden betekent dat je medeplichtig bent aan de overtreding!

Let op: DDG Lead mag te allen tijde, ook afwijkend van de algemene regelgeving, spelers (permanent) van de server verwijderen indien de speler volgens Lead een negatieve invloed heeft op de DDG Server.

Zie jij een speler toch de regels overtreden? Maak dan gebruik van /report! Zorg wel dat je zoveel mogelijk bewijs mee kan leveren doormiddel van een SCREENSHOT of een VIDEO!
(*1) Via chat icons kun je bijvoorbeeld jodensterren, hakenkruizen etc. sturen. Dit is niet de bedoeling.
(*2) Met uitzondering van de toegestane mods die hieronder staan en op de gamemode SKyblock.


De volgende mods zijn toegestaan op ELK onderdeel van de DDG server:

+ = Alle mods die ALLEEN deze functie aanbieden zijn toegestaan, echter als diezelfde mod ook andere functies heeft die niet in dit lijstje staan is die mod dus niet toegestaan.

- ArmorStatusHUD+
- DirectionHUD+
- StatusEffectHUD+
- Custom Crosshair+
- OldAnimations (1.7.10 animations)+
- Better Sprinting Mod+
- Resizable Sidebar Mod+
- Schematica (Printer is NIET toegestaan)
- Litematica (Printer is NIET toegestaan)
- Keystrokes MOD+
- CPS MOD+
- Optifine+
- Shaders+
- Minimap+ (Alleen toegestaan op SMP en PlanetCraft)
- Multiconnect
- Badlion Client
- Lunar Client (Enkel met de toegestane mods die ook in deze lijst staan)

- Wynncraft Expansion mod
- Labymod met de volgende addons:
* Rainbow GUI
* Friend tag
* Chat Time
* Batty's Coordinates
* Motionblur
* Togglesneak (NIET toegestaan op Creative Plots)
* Settings Profile Mod
* Keystrokes v3
* Optifine
* MoreParticles
* ItemPhysics
* GommeHDnet
* DirectionHUD
* BetterHat
* WorldEditCUI
* Better Perspective is NIET toegestaan
* NIET Damage Indicator, deze is niet toegestaan en wordt gezien als Hacked Client en zal een permanente ban opgeleverd krijgen.


Staat een mod of addon hier NIET in, dan is hij ook NIET toegestaan en kan je er permanent voor verbannen worden, ongeacht of hij schadelijk is. "Ik wist het niet" is geen excuus! Verder is het downloaden en gebruiken van mods jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de functionaliteit van de mods. Ook het eventueel "per ongeluk" gebruiken van verboden functies is geheel eigen verantwoordelijkheid.
------------------

Minetopia:
- Als aanvulling op de regel m.b.t. alternatieve account misbruik is het op Minetopia niet toegestaan dat 2 accounts op hetzelfde IP en/of van dezelfde eigenaar met elkaar in contact komen. Denk hierbij aan het overzetten van in-game items of currency.
- Misbruik maken van Minecraft glitches is niet toegestaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je niet op plekken mag komen waar je zonder elytra ook niet zou kunnen komen.
- PvP-Loggen is niet toegestaan. Dit is natuurlijk om het voor iedereen eerlijk te houden tijdens PvP.
- Scam loggen is niet toegestaan (tijdens of kort na een scam uitloggen).
- Het scammen van een low level is niet toegestaan (level 10 of lager).
Planetcraft:
Alternatief Account Abuse (Alt-Abuse) is niet toegestaan. Dit houdt in dat 2 accounts op hetzelfde IP en/of van dezelfde eigenaar niet met elkaar in contact mogen komen. Denk hierbij aan het overzetten van ingame items of currrency.
- Als je 2 weken of langer gebanned bent op een account is het niet toegestaan om te joinen met een alt. Wel joinen zal resulteren in een ban voor de alt.
- Minimap is toegestaan, speler radar is daarentegen niet toegestaan. Dit valt onder verboden mods.
- Block/Water glitchen is niet toegestaan. [ het misbruiken van ghost blokken die eigenlijk niet geplaatst hadden mogen worden en dus daarna ook weer verdwijnen]
- Vehicle Glitchen is niet toegestaan. [Het gebruik maken van vehicles om een land binnentekomen waar je geen lid van bent.]
- Boat/Horse glitchen is niet toegestaan. [boat plaatsen om falling damage te voorkomen + het in/opstappen misbruiken om over/door obstakels te komen]
- Water en lava gebruiken om op freeworld/andermans land te bouwen is niet toegestaan.
- Een bouwwerk bouwen/bomen planten om een land op te komen is niet toegestaan.
- Het killen van andermans dieren, die in een duidelijk afgesloten hok zitten, welk niet te betreden is vanaf buiten, afgezien van een hekje of een deur, is niet toegestaan.
- PvP protectie omzeilen is niet toegestaan.
- Griefen van public gebouwen is niet toegestaan.
- Massa griefen/diefstal is niet toegestaan.
- Een home op iemand anders zijn/haar land zetten is niet toegestaan.
- Uitloggen op een ander land is niet toegestaan (het uitloggen tussen samengevoegde landen is ook niet toegestaan).
- Kunstwerken die op de dynmap te zien zijn (pixelart etc.), zijn niet toegestaan.
- AFK jumpen/cheaten is niet toegestaan.
- Het campen van landen is NIET toegestaan.
[Onder campen valt het zodanig aanvallen van een land of groep waardoor ze geen mogelijkheid meer hebben om hun verdedigingen te versterken. Hieronder valt ook het campen/misbruik maken van de internationale portals naar de verschillende landen, waardoor gebruik maken van deze portal waarvoor het bedoeld is niet mogelijk is. Grote bouw projecten vallen hier ook onder]
- Een land insiden is NIET toegestaan.
[Het insiden van een land met de intentie om een manier te creeeren om binnen te vallen/ het land aan te vallen/items te stelen]
- Het leaven van een land om de bounty van een teammate te claimen is niet toegestaan
SMP:
- Grieven is niet toegestaan.
- Het is niet toegestaan om te bouwen in andermans base.
- PvP Loggen is niet toegestaan.
- Het gebruik maken van deathtraps is niet toegestaan.
- AFK cheaten is niet toegestaan
- Litematica: Autobuild + easyPlaceMode is niet toegestaan
- Minimap+ is alleen toegestaan ZONDER players
Oneblock:
- AFK farmen is niet toegestaan.
- Het gebruik maken van deathtraps, of op een andere manier medespelers killen buiten de pvp arena is niet toegestaan.
- Het is niet toegestaan om met meerdere accounts online te zijn op Oneblock.
- Het scammen, of op andere manier oplichten, van je medespelers is niet toegestaan.
- Het maken of gebruiken van van duplicators is niet toegestaan.
- PvP-Loggen is niet toegestaan. Dit geldt voor zowel /hub, /spawn of /is.
- Teamen (in het PvP gedeelte) is niet toegestaan!
Creative plots:
- Grote redstone "lag-machines" bouwen is niet toegestaan. Dit zorgt er voor dat onze servers langzamer worden en dat de speelervaring minder wordt. Dit willen wij voorkomen.
- Het veroorzaken van ´lag´ met world edit is niet toegestaan. Bij twijfel navragen bij een stafflid.
- Het "extreem" grieven van een plot is NIET toegestaan.
- Het gebruik maken van cheated items (bijvoorbeeld lvl 127 enchants) is niet toegestaan. Deze items kan je via verboden mods inspawnen of kopiëren van anderen. Dit is niet de bedoeling.
- Het inspawnen, of in bezit hebben, van ongepaste heads is niet toegestaan. Voorbeeld hiervan is (net als bij ongepaste skins) een Hitler hoofd, geslachtsdelen of andere aanstootgevende dingen.
- Het spammen van het TPA command is niet toegestaan. Dit houdt in dat jij vaak achter elkaar /tpa {naam} gebruikt waardoor iemands chat helemaal vol staat met jouw TPA aanvragen.
Castle Defend:
- Crossteamen is ten strengste verboden. Dit houdt in dat jij samenwerkt met iemand in het andere team om zo jouzelf, de andere spelers of een specifiek team te boosten.
Teamspeak:
- Gelieve geen gebruik te maken van een voice morph zoals clownfish.
- Niet spammen in de chat.
- Niet schelden en of schreeuwen/roepen in channels als de aanwezige mensen daar last van
ondervinden.
- Geen seksueel getinte gesprekken voeren of spelers aanzetten tot het bekijken van sites die niet geschikt zijn voor alle leeftijden. Houd rekening met onze jongere spelers.
- Geen reclame maken d.m.v. linkjes (Youtube, Twitch etc.), Twitter accounts die verwijzing geven naar een Youtube kanaal/Twitch kanaal of profielfoto's.
- Het is niet toegestaan om een onbeleefde/aanstootgevende profielfoto te hebben.
- Het is niet toegestaan privéchannels bezet te houden door middel van een musicbot.
- Medespelers irriteren met/misbruik maken van soundboard plugins is niet toegestaan.
- Zeur niet om een rank/unban. Unbans gaan via forum.dusdavidgames.nl
- Geluidsopname maken is wel toegestaan tenzij je in een staffchannel zit of een stafflid dat anders vermeldt.
Forum:
- Dubbelposten is niet toegestaan.
- Het is niet toegestaan om op een nieuw account terug te komen als je verbannen bent op een ander account.
- Het is niet toegestaan om niet-beargumenteerde haat topics te maken. Kritiek mag, haat is niet gewenst.
Kingdom Algemene Regelgeving:

- Het is verplicht om te luisteren naar (Kingdom) staffleden. Dit geldt op zowel de kingdom teamspeak(s), DDG teamspeak, discords, DDG Forum en op de server zelf. *Uitzondering hierop is als een stafflid jou vraagt een regel te overtreden: dit dien je te melden bij PL+.
- Het gebruik maken van alternatieve accounts (Alt-accounts) is verboden. Dit is inclusief, maar niet gelimiteerd tot: alt-accounts gebruiken om informatie te vergaderen bij andere/vijandige kingdoms, een ander/vijandig kingdom vernietigen of op andere manieren te sfeer verpesten, account sharing zowel in eigen kingdom als andere kingdoms en het spelen op een tweede account. Overtreding op dit terrein leidt tot een ban op BEIDE accounts en afhankelijk van de ernst tot een GUM-IP.
- Het is verboden om spullen over te zetten naar accounts in andere kingdoms, ook niet via roleplay of andere wegen. Spullen die verzameld zijn binnen een kingdom dienen hier te blijven.
- Griefen is niet toegestaan, tenzij hier door een projectleider of hoger een uitzondering op wordt gemaakt. Onder griefen verstaan wij; het kapot maken of stelen van iemands bezittingen zonder toestemming.
- In het geval dat een account/speler permanent verbannen wordt (en dit al minimaal 2 weken het geval is) zijn de eigendommen en/of aandelen hierin van spelers eigendom van het kingdom. In het geval dat een speler graag spullen/eigendommen wilt overnemen moet hij/zij daar toestemming voor hebben van de koning.
- Op enige manier de AFK-kick proberen te omzeilen door middel van bijvoorbeeld AFK-machines of zitten op paarden is verboden.
- Traps (valstrikken) zijn niet toegestaan en grachten/gaten mogen niet breder zijn dan 20 blocks en niet dieper dan 30 blocks.
- Het autobuilden van bases, dorpen en steden is toegestaan; spawners, farms, etc. mogen niet worden geautobuild.
- Het vermoorden van spelers uit je eigen kingdom is niet toegestaan.
- Scammen (oplichten) van andere spelers is niet toegestaan.
- Trade-killen mag,maar enkel met toestemming van je eigen Koning / Hertog.
- Gebruik van de global shout en radius shout moet roleplay zijn. Termen die ze in bijvoorbeeld de middeleeuwen nog niet kenden dien je niet te gebruiken. Ook is het niet de bedoeling dat je gaat reageren op mensen en gesprekken die niet bij je in de buurt zijn, want daar had jij normaliter niet vanaf geweten. Verpesten van de roleplay kan een ban opleveren.
- Het maken van ijstunnels is alleen toegestaan binnen eigen kingdom.
- Het is enkel toegestaan op PVP-gebied samen te werken met Kingdoms waarmee jij een alliantie hebt.
- Het is niet toegestaan om enig goed over te zetten van/naar alt-accounts of andere spelers middels een "dummy trade" (een te goedkope trade, bijvoorbeeld een houten blokje voor 1000 silver verkopen aan iemand).
- Alle overige DDG Server-regels zijn op Kingdom van kracht, denk bijvoorbeeld aan gedragscodes rondom schelden.

Regels met algemene strekking op PvP gebied:

- Het inbouwen tijdens PvP is niet toegestaan. Onder inbouwen valt: blokken achter het vijandelijk kingdom zetten als zij aanvallen, blokken plaatsen bij een in/uitgang om het dicht te bouwen, en in het algemeen blokken plaatsen om een speler te hinderen tijdens PvP (echter mag je wel een blok plaatsen als jij jezelf wilt beschermen tegen pijlen).
- Border campen (bij de grens wachten op de vijand) is niet toegestaan. Het bogen van mensen die over de grens staan mag wel, maar het land betreden mag niet ( tenzij het kingdom door jouw kingdom wordt aangevallen of er anders afgesproken is voor bijvoorbeeld een oorlog of raid.)
- Je mag elk kingdom betreden; echter, mocht het andere kingdom niet willen dat jij hun land betreedt, heeft dat land het recht om jou te killen. Vraag dus van te voren toestemming als je niet dood wilt!
NB: Jij mag niemand killen als je een ander kingdom bezoekt!
NB: Dit "veilige" terrein geldt ook voor allianties van kingdoms.
- Het campen van Free Haven of de stallen van Free Haven is niet toegestaan. Je moet ruim uit het zicht zijn van de poorten van free haven als je al ergens op wacht, anders is het campen.
- Tussen 00:00 en 12:00 uur is PvP niet toegestaan. Dit is niet van kracht als jij op een ander kingdom hun land bent, zij mogen jou dan ten alle tijden killen (maar jij hen niet).
- Neutrale rivieren mag je volledig volgen het andere kingdom in (als een kingdom een dam plaats in de rivier dan geldt het gebied achter de dam als LAND). In die rivier mag je dus wel PVP'en.
- Het hinderen van spelers tussen 00:00 en 12:00 uur die bosses of grinding plekken willen doen is niet toegestaan gezien zij zich niet kunnen verdedigen door middel van bijvoorbeeld PVP.
- Het is niet toegestaan spelers van hun kingdomland of het land van de alliantie af te slaan om deze te weerhouden van een kite of hem/haar te kunnen doden over de grens.
- Het is niet toegestaan om paarden te killen op kingdom gebied, op onbekend mag dit wel. Je mag enkel paarden killen op een kingdom gebied als deze gebruikt wordt tijdens PvP.
- Het is niet toegestaan overdreven PvP gerichte forten te bouwen. Luister naar je kingdom leiding over wat je wel/niet mag bouwen!

Pacifica eilanden en/of balkadur regelgeving:
Algmene Pacifica/Balkadur regels:
- Op de Pacifica eilanden en/of Balkadur is 24/7 PvP toegestaan, de ally's zijn niet van toepassing op Pacifica en/of Balkadur; Free For All
- Teamen tijdens PvP is niet toegestaan op Pacifica en/of Balkadur.
- Trucen tijdens PvP is niet toegestaan op Pacifica en/of Balkadur.

Samen grinden/bosses doen op Pacifica en/of Balkadur.
- Je mag maximaal met 1 ander kingdom grinden (Boss killen, rubys minen)
- Je mag met andere kingdoms tegelijkertijd grinden op Pacifica. Wanneer er 1 persoon begint met PvPen is dit trucen niet meer toegestaan en gelden bovenstaande regels.

Aanvallen:

- De aanvallende partij mag met ⅓ aantallen van de verdedigende partij het land betreden voor maximaal 45 minuten. Zodra de aanvallende partij het land verlaat stopt de aanval (dit geldt per persoon; het land af is het land niet meer op).
- De aanvallende partij moet voor de aanval een screenshot met datum, tijd en tablijst bij de projectleiding inleveren.
- Een Kingdom mag neutrale en vijandige kingdoms aanvallen. Neutrale kingdoms mag je enkel alleen aanvallen, vijandige kingdoms eventueel met een alliantie (dit telt voor het 2e aanvallende kingdom ook als een aanval en de ⅓ regel moet in acht worden genomen).
- Elk kingdom heeft 3 aanvallen per week die zij mogen uitvoeren.
- Allianties mogen elkaar helpen als zij worden aangevallen met verdedigen.
- Achter de rode lijn is het verdedigende kingdom veilig.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top