Guide DDG Server - Algemene server regels

Discussie in 'Regels, FAQ, Guides, etc.' gestart door DDG Server, 31 aug 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. DDG Server
  Offline

  DDG Server DusDavidGames

  Lid geworden:
  30 apr 2014
  Berichten:
  319
  Leuk Bevonden:
  918
  Algemene server regelgeving
  ____________________________________________________

  De algemene DDG server regels zijn er om ervoor te zorgen dat alle spelers een veilige en fijne speelervaring hebben in- en rondom de server. Hoewel de meeste regels "common sense" zijn kunnen er kleine verschillen per onderdeel zijn dus het is aangeraden de regels een keer door te lezen.
  ______________________________________________________________________________


  Algemene regels:
  De onderstaande regels gelden op de gehele server en alle bijbehorende communicatieplatformen (waar van toepassing). Hierop aanvullend zal elke gamemode apart worden behandeld waar specifieke regels gelden. Het is niet mogelijk om rechten te verlenen aan dit bestand.

  Chatovertredingen:
  Het is de bedoeling dat de chat, zowel in-game als op de communicatieplatformen overzichtelijk blijft en dat mensen zich netjes en respectvol naar elkaar opstellen. Daarom is het niet toegestaan om:
  1. Ongepast gedrag te vertonen in de chat. Voorbeelden zijn: schelden, aanstootgevende tekens(*1) en seksueel getinte gesprekken.
  2. Het herhaaldelijk sturen van berichten (spammen) is niet toegestaan. Dit geldt ook voor commando's die je kan uitvoeren zoals teleports, trades, privé berichten, etc.
  3. Reclame te maken, op welke manier en voor welke platformen en/of diensten dan ook met uitzondering van DDG en gelieerde kanalen, Twitters, Discords en servers.

  Gedragscode:
  Natuurlijk moet je niet alleen in de chat andere spelers respectvol behandelen, maar ook op de communicatieplatformen en in jouw acties. Daarom is het niet toegestaan om:
  - Spelers op wat voor manier dan ook niet respectvol te behandelen op basis van geloof, geslacht, seksuele oriëntatie, etnische afkomst, mentale en/of fysieke afwijkingen, politieke overtuiging en werkzaamheid.
  - Spelers te pesten/bedreigen en/of intimideren
  - Gebruik te maken van een aanstootgevende of op een andere manier ongepaste skin en/of Minecraft naam.
  - Bouwwerken te maken die als aanstootgevend of ongepast ervaren kunnen worden. Voorbeelden zijn stripclubs, geslachtsdelen en hakenkruizen.
  - Server traiding is niet toegestaan.

  Veiligheid en server integriteit:
  Daarnaast is het belangrijk dat alle spelers een fijne, veilige en eerlijke speelervaring hebben. Daarom is het niet toegestaan om:
  - Gebruik te maken van hacks en niet toegestane modificaties van een 3de partij. Dit is inclusief maar niet gelimiteerd tot: hacked clients, autoclickers, macro's of andere externe programma's. Ook is het niet toegestaan om spullen op jouw muis of toetsenbord te leggen om op die manier aan extra stats, punten, XP of andere voordelen te komen.(*2)
  - In-game items en/of rangen aan te schaffen via elke andere manier dan via shop.dusdavidgames.nl, onze officiële online shop. Iedere andere vorm van aankopen met echt geld is niet toegestaan en kan leiden tot een ban. Items die via illegale weg zijn aangeschaft/verkocht zullen nooit ondersteuning of support vanuit de server krijgen en als je een ban krijgt daarvoor zal je dus geen items/geld terug krijgen. Dit is ook bekend als real-world trading.
  - Misbruik te maken van een zwakheid/fout ook wel bekend als een "bug" in ons systeem is ten strengste verboden. Bugs dienen altijd gemeld te worden op het forum.
  - Misbruik te maken van alternatieve accounts . Dit verschilt per gamemode wat wel/niet mag. Vraag bij twijfel een staflid of lees hieronder bij de afwijkende regels per gamemode.
  - Privé en/of account informatie te delen of te verspreiden. Geef nooit jouw privé informatie zomaar weg! Ook niet aan stafleden, een DDG stafflid zal nooit om het wachtwoord van jouw account vragen, ook niet via de mail!
  - Misbruik te maken van het report systeem door middel van spam en of valse reports.
  - Het is niet toegestaan om een VPN te gebruiken.

  Plichten:
  De staffleden zijn er om de spelers te beschermen en waar nodig te straffen. Echter hebben de spelers ook een aantal plichten als je op onze server wilt spelen. Wij verwachten daarom dat:
  - Je niet liegt tegen staffleden in functie (dus waarbij hun rang zichtbaar is in-game of op een van de communicatieplatformen)
  - Je geen misbruik maakt van een stafflid dat zich niet aan de regels houdt. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met een Admin.
  - Alle spelers verdachte en/of verboden activiteiten melden bij een staflid. Niet melden betekent dat je medeplichtig bent aan de overtreding!

  Let op: DDG Lead mag te allen tijde, ook afwijkend van de algemene regelgeving, spelers (permanent) van de server verwijderen indien de speler volgens Lead een negatieve invloed heeft op de DDG Server.

  Zie jij een speler toch de regels overtreden? Maak dan gebruik van /report! Zorg wel dat je zoveel mogelijk bewijs mee kan leveren doormiddel van een SCREENSHOT of een VIDEO!
  (*1) Via chat icons kun je bijvoorbeeld jodensterren, hakenkruizen etc. sturen. Dit is niet de bedoeling.
  (*2) Met uitzondering van de toegestane mods die hieronder staan.


  De volgende mods zijn toegestaan op ELK onderdeel van de DDG server:

  + = Alle mods die ALLEEN deze functie aanbieden zijn toegestaan, echter als diezelfde mod ook andere functies heeft die niet in dit lijstje staan is die mod dus niet toegestaan.
  - ArmorStatusHUD+
  - DirectionHUD+
  - StatusEffectHUD+
  - Custom Crosshair+
  - OldAnimations (1.7.10 animations)+
  - Better Sprinting Mod+
  - Resizable Sidebar Mod+
  - Schematica (Autobuilder is alleen toegestaan op Creative Plots)
  - Litematica (Autobuilder is alleen toegestaan op Creative Plots)
  - Keystrokes MOD+
  - CPS MOD+
  - Optifine+
  - Shaders+
  - Minimap+ (Alleen toegestaan op Open Kingdom)
  - Multiconnect
  - Badlion Client
  - Wynncraft Expansion mod
  - Labymod met de volgende addons:
  * Rainbow GUI
  * Batty's Coordinates
  * Motionblur
  * Togglesneak (NIET toegestaan op Creative Plots)
  * Settings Profile Mod
  * Keystrokes v3
  * Optifine
  * MoreParticles
  * ItemPhysics
  * GommeHDnet
  * DirectionHUD
  * BetterHat
  * WorldEditCUI
  * NIET Damage Indicator, deze is niet toegestaan en wordt gezien als Hacked Client en zal een permanente ban opgeleverd krijgen.

  Staat een mod of addon hier NIET in, dan is hij ook NIET toegestaan en kan je er permanent voor verbannen worden, ongeacht of hij schadelijk is. "Ik wist het niet" is geen excuus! Verder is het downloaden en gebruiken van mods jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de functionaliteit van de mods. Ook het eventueel "per ongeluk" gebruiken van verboden functies is geheel eigen verantwoordelijkheid.
  ------------------

  Minetopia:
  - Als aanvulling op de regel m.b.t. alternatieve account misbruik is het op Minetopia niet toegestaan dat 2 accounts op hetzelfde IP en/of van dezelfde eigenaar met elkaar in contact komen. Denk hierbij aan het overzetten van in-game items of currency.
  - Misbruik maken van Minecraft glitches is niet toegestaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je niet op plekken mag komen waar je zonder elytra ook niet zou kunnen komen.
  - PvP-Loggen is niet toegestaan. Dit is natuurlijk om het voor iedereen eerlijk te houden tijdens PvP.
  - Scam loggen is niet toegestaan (tijdens of kort na een scam uitloggen).
  - Het scammen van een low level is niet toegestaan (level 10 of lager).
  Planetcraft:
  Alternatief Account Abuse (Alt-Abuse) is niet toegestaan. Dit houdt in dat 2 accounts op hetzelfde IP en/of van dezelfde eigenaar niet met elkaar in contact mogen komen. Denk hierbij aan het overzetten van ingame items of currrency.
  - Als je 2 weken of langer gebanned bent op een account is het niet toegestaan om te joinen met een alt. Wel joinen zal resulteren in een ban voor de alt.
  - Minimap is toegestaan, speler radar is daarentegen niet toegestaan. Dit valt onder verboden mods.
  - Block/Water glitchen is niet toegestaan. [ het misbruiken van ghost blokken die eigenlijk niet geplaatst hadden mogen worden en dus daarna ook weer verdwijnen]
  - Boat/Horse glitchen is niet toegestaan. [boat plaatsen om falling damage te voorkomen + het in/opstappen misbruiken om over/door obstakels te komen]
  - Water en lava gebruiken om op freeworld/andermans land te bouwen is niet toegestaan.
  - Een bouwwerk bouwen/bomen planten om een land op te komen is niet toegestaan.
  - Het killen van andermans dieren, die in een duidelijk afgesloten hok zitten, welk niet te betreden is vanaf buiten, afgezien van een hekje of een deur, is niet toegestaan.
  - PvP protectie omzeilen is niet toegestaan.
  - Griefen van public gebouwen is niet toegestaan.
  - Massa griefen/diefstal is niet toegestaan.
  - Een home op iemand anders zijn/haar land zetten is niet toegestaan.
  - Uitloggen op een ander land is niet toegestaan (het uitloggen tussen samengevoegde landen is ook niet toegestaan).
  - Kunstwerken die op de dynmap te zien zijn (pixelart etc.), zijn niet toegestaan.
  - AFK jumpen/cheaten is niet toegestaan.
  - Het campen van landen is NIET toegestaan.
  [Onder campen valt het zodanig aanvallen van een land of groep waardoor ze geen mogelijkheid meer hebben om hun verdedigingen te versterken. Hieronder valt ook het campen/misbruik maken van de internationale portals naar de verschillende landen, waardoor gebruik maken van deze portal waarvoor het bedoeld is niet mogelijk is. Grote bouw projecten vallen hier ook onder]
  - Een land insiden is NIET toegestaan.
  [Het insiden van een land met de intentie om een manier te creeeren om binnen te vallen/ het land aan te vallen/items te stelen]
  - Het leaven van een land om de bounty van een teammate te claimen is niet toegestaan
  Open-Kingdom Algemene Regelgeving:
  - Het is verplicht om te luisteren naar (OKD) staffleden. Dit geldt op zowel de kingdom teamspeak(s), DDG teamspeak, discords, DDG Forum en op de server zelf. *Uitzondering hierop is als een stafflid jou vraagt een regel te overtreden: dit dien je te melden bij PL+.
  - Het gebruik maken van alternatieve accounts (Alt-accounts) is verboden. Dit is inclusief, maar niet gelimiteerd tot: alt-accounts gebruiken om informatie te vergaderen bij andere/vijandige kingdoms, een ander/vijandig kingdom vernietigen of op andere manieren te sfeer verpesten, account sharing zowel in eigen kingdom als andere kingdoms en het spelen op een tweede account. Overtreding op dit terrein leidt tot een ban op BEIDE accounts en afhankelijk van de ernst tot een GUM-IP.
  - Het is verboden om spullen over te zetten naar accounts in andere kingdoms, ook niet via roleplay of andere wegen. Spullen die verzameld zijn binnen een kingdom dienen hier te blijven.
  - Griefen is niet toegestaan, tenzij hier door een projectleider of hoger een uitzondering op wordt gemaakt tijdens bijvoorbeeld raid-momenten. Onder griefen verstaan wij; het kapot maken of stelen van iemands bezittingen zonder toestemming.
  - In het geval dat een account/speler permanent verbannen wordt (en dit al minimaal 2 weken het geval is) zijn de eigendommen en/of aandelen hierin van spelers eigendom van het kingdom. In het geval dat een speler graag spullen/eigendommen wilt overnemen moet hij/zij daar toestemming voor hebben van de koning.
  - AFK-machines zijn niet toegestaan, hieronder verstaan wij: constructies die ervoor zorgen dat je na 5 minuten niks doen niet van de server afgegooid wordt en op een AFK manier een bepaald doel bereiken zoals auto-fishing. N.B.: AFK op paarden zitten is ook verboden.
  - Traps (valstrikken) zijn niet toegestaan en grachten/gaten mogen niet breder zijn dan 20 blocks en niet dieper dan 30 blocks.
  - Het vermoorden van spelers uit je eigen kingdom is niet toegestaan.
  - Scammen (oplichten) van andere spelers is niet toegestaan. Dit geldt zowel voor het eigen kingdom als andere kingdoms en voor zowel zilver/goldtokens trades als andere trades.
  - Trade-killen mag, maar met toestemming van de koning of hertog. Al doe je dit regelmatig, dan kan je kingdom een probleem krijgen bij Free Haven en kan de toegang van de volgende veiling worden ontnomen.
  - Gebruik van de global shout en radius shout moeten roleplay zijn. Termen die ze in bijvoorbeeld de middeleeuwen nog niet kenden dien je niet te gebruiken. Ook is het niet de bedoeling dat je gaat reageren op mensen en gesprekken die niet bij je in de buurt zijn, want daar had jij normaliter niet vanaf geweten. Verpesten van de roleplay kan een ban opleveren.
  - Het maken van ijstunnels is alleen toegestaan binnen eigen kingdom.
  - Het is enkel toegestaan op PVP-gebied samen te werken met Kingdoms waarmee jij een alliantie hebt.
  - Het is niet toegestaan om paarden die niet van jou zijn mee te nemen naar je eigen kingdom en deze te verkopen, dit valt onder griefen.
  - Het is niet toegestaan om zilver en/of Goldtokens over te zetten van/naar alt-accounts of andere spelers middels een "dummy trade" (een te goedkope trade van enig goed, bijvoorbeeld een houten blokje voor 1000 silver verkopen aan iemand) of andere middelen.
  - Alle overige DDG Server-regels zijn op Open Kingdom van kracht, denk bijvoorbeeld aan gedragscodes rondom schelden en dergelijke zaken.
  Regels met algemene strekking op PvP gebied:
  - Het inbouwen tijdens PvP is niet toegestaan. Onder inbouwen valt: blokken achter het vijandelijk kingdom zetten als zij aanvallen, blokken plaatsen bij een in/uitgang om het dicht te bouwen, en in het algemeen blokken plaatsen om een speler te hinderen tijdens PvP (echter mag je wel een blok plaatsen als jij jezelf wilt beschermen tegen pijlen).
  - Border campen (bij de grens wachten op de vijand) bij een kingdom is niet toegestaan. Hieronder valt ook mensen vanaf de grens bogen en killen: kingdom-grondgebied is een veilig terrein voor spelers, tenzij anders afgesproken is voor bijvoorbeeld een oorlog of raid.
  - Het is niet toegestaan om op het land van een ander kingdom te komen tenzij jij toestemming hebt van het kingdom. Mocht jij dit wel doen dan is dat andere kingdom bevoegd om jou te killen, maar mag jij hen niet killen.
  - Het campen van Free Haven of de stallen van Free Haven is niet toegestaan. De rode cirkel geeft het volgende aan; Als jij uit Free Haven of de stal in de rode cirkel loopt of je daar staat mag jij niet pvpen of aangevallen worden, als jij de rode cirkel inloopt om naar Free haven of de Stallen in te gaan mag dat wel. Het is dus een safe-zone voor mensen die uit Free Haven komen en je mag wel gedood worden als je Free Haven of de stal in probeert te kiten.
  - Tussen 00:00 en 12:00 uur is PvP niet toegestaan. Dit is niet van kracht als jij op een ander kingdom hun land bent, zij mogen jou dan ten alle tijden killen (maar jij hen niet).
  - Neutrale rivieren mag je volledig volgen het andere kingdom in (als een kingdom een dam plaats in de rivier dan geld het gebied achter de dam als LAND). In die rivier mag je dus wel PVP'en.
  - Het is niet toegestaan gebruik te maken van een iceway van een vijandig kingdom.
  - Iceways mogen tijdens raids of gevechten niet gebruikt worden.
  - Het hinderen van spelers tussen 00:00 en 12:00 uur die bosses willen doen is niet toegestaan gezien zij zich niet kunnen verdedigen door middel van bijvoorbeeld PVP.
  - Het is niet toegestaan om paarden te killen op kingdom gebied, op onbekend mag dit wel.

  Specifieke regelgeving omtrent Raids:
  Algemene Raid Regels
  - Het is niet toegestaan een stad te raiden tijdens een raidmoment die volgens het raidschema niet geraid mag worden.
  - Het onnodig grieven/doden van enig goed van de verdedigende partij is verboden.
  - Teamen tijdens raids is niet toegestaan, tenzij anders aangegeven.
  - Enkel gedurende de raid mag jij het verdedigend kingdom betreden, zodra dit voorbij is moet jij ook meteen weer het land verlaten als het gevecht is afgelopen.
  - Paarden van de aanvallende partij blijven buiten het fort / de stad die geraid wordt.

  Bebouwing Raidlocatie

  - De raidlocatie wordt minimaal een uur van te voren beoordeeld door een Projectleider. Mocht deze afwezig zijn, zal deze projectleider een mod aanwijzen die deze taak op zich gaat nemen. Mocht een van deze vinden dat er niet aan de vereisten van een raidlocatie is voldaan (die hieronder vemeldt staan maar niet gelimiteerd zijn tot wat hier onder vermeldt staat), vordert deze dat zaken worden verbeterd waardoor dit toch aan de vereisten voldoet.
  - Het is verboden om een raidlocatie aan te passen na beoordeling van een Projectleider, tenzij dit door de projectleider wordt gevorderd om datgene aan te passen wat niet volgens hem voldoet.

  - Het gebruik maken van lava/vuur ter verdediging van een raidlocatie is niet toegestaan.
  - De nexus dient op een open locatie te staan die makkelijk te betreden is.
  - De ingang naar de nexus van een raidlocatie toe moet minimaal 4x4 breed en hoog zijn.
  - Het gebruik maken van fence gates, trapdoors en deuren ter verdediging van de plaats die geraid gaat worden is verboden.
  - Een val naar beneden op de raid-locatie mag maximaal 18 blokken zijn (bijvoorbeeld maar niet gelimiteerd tot een gat in een toren waar je iemand uit punched met je boog, daar mag de aanvallende partij dus maximaal 18 blokken naar beneden kunnen vallen.).
  - Een ladder omhoog/omlaag moet minimaal 4 ladders breed zijn.
  - Het gebruik maken van een doolhof ter verdediging is niet toegestaan.
  Creative plots:
  - Grote redstone "lag-machines" bouwen is niet toegestaan. Dit zorgt er voor dat onze servers langzamer worden en dat de speelervaring minder wordt. Dit willen wij voorkomen.
  - Het veroorzaken van ´lag´ met world edit is niet toegestaan. Bij twijfel navragen bij een stafflid.
  - Het "extreem" grieven van een plot is NIET toegestaan.
  - Het gebruik maken van cheated items (bijvoorbeeld lvl 127 enchants) is niet toegestaan. Deze items kan je via verboden mods inspawnen of kopiëren van anderen. Dit is niet de bedoeling.
  - Het inspawnen, of in bezit hebben, van ongepaste heads is niet toegestaan. Voorbeeld hiervan is (net als bij ongepaste skins) een Hitler hoofd, geslachtsdelen of andere aanstootgevende dingen.
  - Het spammen van het TPA command is niet toegestaan. Dit houdt in dat jij vaak achter elkaar /tpa {naam} gebruikt waardoor iemands chat helemaal vol staat met jouw TPA aanvragen.
  Skyblock:
  - AFK minen/farmen is niet toegestaan.
  - Het gebruik maken van deathtraps, of op een andere manier medespelers killen buiten de pvp arena is niet toegestaan.
  - Naar andere eilanden vliegen of deze betreden zonder toestemming is niet toegestaan.
  - Het scammen, of op andere manier oplichten, van je medespelers is niet toegestaan.
  - Het maken of gebruiken van van duplicators is niet toegestaan.
  - PvP-Loggen is niet toegestaan. Dit geldt voor zowel /hub, /spawn of /is.
  - Teamen (in het PvP gedeelte) is niet toegestaan!
  Survival:
  - Griefen is niet toegestaan.
  - Het killen van spelers buiten de PvP-zone is niet toegestaan.
  - Teamen (in het PvP gedeelte) is niet toegestaan!
  - Het spammen van het TPA command is niet toegestaan. Dit houdt in dat jij vaak achter elkaar /tpa {naam} gebruikt waardoor iemands chat helemaal vol staat met jouw TPA aanvragen.
  - Automatische farms zijn toegestaan, maar mogen maar een maximum van 50x50x50 blocks blocks zijn. Echter zijn burn-out farms niet toegestaan.
  - Spelers oplichten is niet toegestaan.
  - Chunkloaders zijn niet toegestaan (chunkloaders zijn redstone systemen die er voor zorgen dat een chunk geladen blijft).
  - Overclaimen van andermans gebieden is niet toegestaan. Dit houdt in dat je een door iemand anders geclaimed gebied of chunk, d.m.v. bordjes en/of een huis, overclaimed met het claim command zonder toestemming van een stafflid.
  Castle Defend:
  - Crossteamen is ten strengste verboden. Dit houdt in dat jij samenwerkt met iemand in het andere team om zo jouzelf, de andere spelers of een specifiek team te boosten.
  Teamspeak:
  - Gelieve geen gebruik te maken van een voice morph zoals clownfish.
  - Niet spammen in de chat.
  - Niet schelden en of schreeuwen/roepen in channels als de aanwezige mensen daar last van
  ondervinden.
  - Geen seksueel getinte gesprekken voeren of spelers aanzetten tot het bekijken van sites die niet geschikt zijn voor alle leeftijden. Houd rekening met onze jongere spelers.
  - Geen reclame maken d.m.v. linkjes (Youtube, Twitch etc.), Twitter accounts die verwijzing geven naar een Youtube kanaal/Twitch kanaal of profielfoto's.
  - Het is niet toegestaan om een onbeleefde/aanstootgevende profielfoto te hebben.
  - Het is niet toegestaan privéchannels bezet te houden door middel van een musicbot.
  - Medespelers irriteren met/misbruik maken van soundboard plugins is niet toegestaan.
  - Zeur niet om een rank/unban. Unbans gaan via forum.dusdavidgames.nl
  - Geluidsopname maken is wel toegestaan tenzij je in een staffchannel zit of een stafflid dat anders vermeldt.
  Forum:
  - Dubbelposten is niet toegestaan.
  - Het is niet toegestaan om op een nieuw account terug te komen als je verbannen bent op een ander account.
  - Het is niet toegestaan om niet-beargumenteerde haat topics te maken. Kritiek mag, haat is niet gewenst.
   
  #1 DDG Server, 31 aug 2018
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 sep 2020
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie