Menu

JOIN DISCORD
0 Leden Online
JOIN 0 ONLINE SPELERS play.dusdavidgames.nl
Wat is er Nieuw?
Welkom op DusDavidGames! Welkom op bij de DusDavidGames Community! Om deel te nemen aan ons forum en content te kunnen plaatsen dien je jezelf eerst te registreren! Klik hiervoor op de knop "Registeren" en volg de stappen in het volgende scherm. Heb jij al een account op onze community? Druk dan op de knop "Inloggen". Veel plezier!

Guide Hoe beveilig ik mijn Minecraft account(s) - Tips & Tricks

Status
Niet open voor verdere reacties.

DDG Server

DusDavidGames
1: Zorg dat jouw account gemigreerd wordt naar Mojang.
Zoals sommige spelers wel weten is Minecraft een onderdeel van een groter bedrijf, Mojang. Een aantal jaren geleden is de mogelijkheid om van jouw Minecraft account een Mojang account te maken. Dit heet migreren van jouw account. Spelers die voor deze tijd hun Minecraft account hebben gekocht hebben dit soms nog niet gedaan. Dit is echter zeer belangerijk voor onze volgende stappen. Dus mocht je dit nog niet gedaan hebben raden wij aan dat zo snel mogelijk te doen.Je kan dit doen door naar deze link te gaan en onderaan "AANMELDEN" zal je een optie vinden: Gebruik je nog steeds een oud premium Minecraft-account? Stap over naar een Mojang-account. Klik daar op. Je kan ook hier klikken om naar de juiste link te gaan.Zodra je die informatie heeft ingevuld is jouw Minecraft account officieel een Mojang account.2: Stel een goed wachtwoord in.
Dit zal wellicht een inkoppertje zijn, maar een goed wachtwoord instellen is natuurlijk een van de belangrijkste manieren om je account te beveiligingen.


Een goed wachtwoord kan van alles zijn. Je moet opletten dat de volgende dingen in ieder geval NIET van toepassing zijn op jouw wachtwoord:

- "123" aan het einde van je wachtwoord.

- Iets wat te maken heeft met jouw geboortedatum.

- Iets wat makkelijk te raden is, zoals de naam van je vriendin, huiskat, ouders of interesses die bij iedereen bekend zijn (zoals voetbal).


Zo lang je in ieder geval deze dingen niet hebt, kan je redelijk makkelijk een goed wachtwoord verzinnen.


Het beste is natuurlijk een wachtwoord met totaal willekeurige cijfers en letters (bijvoorbeeld: 97329fdahn23na292m9). Echter is dit moeilijk te onthouden. Hier heeft Google Chrome echter een een extensie voor genaamd lastpass. Dit programma slaat veilig al jouw wachtwoorden op in een kluis. Echter is lastpass optioneel.


m je wachtwoord te veranderen: Log in op Mojang en ga naar "My Account", en vervolgens op "Settings".

Dan kom je bij het volgende schermpje:

Druk bij "Password" op "Edit". Hierop opent een tabje waar jij je wachtwoord kunt veranderen:3: Stel je beveiligingsvragen in.
Log in op Mojang en ga naar "My Account", en vervolgens op "Settings".

Dan kom je bij het volgende schermpje:

Hier kan je al je accountgegevens zien, en ook bijvoorbeeld jouw Minecraft wachtwoord veranderen. Om je beveiligingsvragen aan te passen druk op "edit" onderaan.


Je komt vervolgens in een schermpje waar je je beveiligingsvragen in kunt stellen. Mocht je het aanpassen wordt er eerst een mailtje gestuurd naar je e-mailadres. Druk op "Opslaan", en je bent klaar!


4: Fake email's
Tegenwoordig worden er erg veel nep emails verzonden, hierin word er duidelijk gemaakt dat jouw Mojang-account in gevaar loopt waardoor jij zonder bewust zijn op de link klinkt die zich voordoet als een Mojang link. Zodra jij hierop klikt zal jij uitkomen op een namaak van de Mojang site. Let dus altijd goed op wie de afzender is van een email! De link is ook niet hetzelfde als Mojang (http://account.mojang.com).


Jouw wachtwoord komt vervolgens in een bestand waar de "hacker" bij kan. Hij zal hiervan misbruik maken en toegang tot jouw account krijgen. Ik raad daarom aan om jouw minecraft een ander wachtwoord te geven dan het email adres dat eraan is gekoppeld zodat de "hacker" geen volledige toegang heeft tot jouw account en ik benadruk een stukje wat hiervoor al is genoemd, het allerslimste is om je account te beveiligen met beveiligingsvragen zodat er geen aanpassingen kunnen plaatsvinden op jouw account.


Zodra jij zo een email hebt ontvangen zou ik dit gelijk melden bij Mojang zodat zij hiervan werk kunnen maken. Aangezien dit valt onder identiteitsfraude want deze email doet zich voor als het bedrijf Mojang wat ten strengste verboden is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top