Gesloten Zorg Update Minetopia

Discussie in 'Nieuws & Updates' gestart door Carfferd, 5 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Carfferd
  Offline

  Carfferd Event Manager Event Manager Moderator

  Lid geworden:
  13 apr 2014
  Berichten:
  811
  Leuk Bevonden:
  200
  Beste spelers van Minetopia,

  Eindelijk is het zover!: Een nieuwe Minetopia update. Dit keer met betrekking tot de Zorg. Wat Zorg in Minetopia zal zijn en wat de update precies inhoudt, leggen we uit in deze update post.

  Wat is Zorg?
  Onlangs heeft het Ministerie van Onderwijs een rename gekregen naar Onderwijs, Zorg & Welzijn. Het ministerie is onderverdeeld met 3 departementen: 1 Onderwijs departement, 1 Zorg departement & 1 Welzijn departement. Elk departement heeft haar eigen verantwoordelijkheden, bewindspersonen en ministeriegebouw.

  Wat houdt de update in?
  Waarschijnlijk heb je ze in-game al zien rondlopen: Huisartsen en Apothekers. De Huisartsen zullen spelers adviseren m.b.t. hun fitheid en op basis hiervan een recept uitgeven. Dit recept bestaat uit 2 stuks (Zone 1) of 4 stuks (Zone 2) van vitamine E of 2 stuks (Zone 1) of 4 stuks (Zone 2) van vitamine F. De Apothekers nemen vervolgens dit recept in en verkopen er de in het recept vermelde vitamine soort en aantal voor terug.

  Je leest het goed, er komen nieuwe vitamines in-game! Vervolgens kan je met dit recept naar een Apotheek gaan, die het recept checkt → inneemt → en vervolgens aan jou vitamines E of F verkoopt. Er is wel een verschil tussen Zone 1 & Zone 2-3. De update zal live gaan op 09-07-2018.

  Zone 1
  Een speler die in een Zone 1 stad is ingeschreven gaat naar een Huisarts in Zone 1 toe. → De speler legt uit wat zijn of haar probleem is met zijn of haar fitheid. → De Huisarts geeft advies en geeft eventueel een ‘’Recept Vitamines E’’ of een ‘‘Recept Vitamines F’’ mee aan de speler. → De speler neemt dit recept aan en gaat vervolgens hiermee naar een Apotheek in Zone 1. → De Apotheek neemt dit recept aan en verkoopt vervolgens de desbetreffende vitamines aan de desbetreffende speler. Hiervoor worden consultantskosten in rekening gebracht worden door de Huisarts. In het begin zullen er nog geen Huisartsenpraktijken en Apotheken in Zone 3 te vinden zijn.

  Zone 2
  Een speler die in een Zone 2 of Zone 3 stad (en staff) is ingeschreven gaat naar een Huisarts in Zone 2 toe. → De speler legt uit wat zijn of haar probleem is met zijn of haar fitheid. → De Huisarts geeft advies en geeft eventueel een ‘’Recept Vitamines E’’ of een ‘‘Recept Vitamines F’’ mee aan de speler. → De speler neemt dit recept aan en gaat vervolgens hiermee naar een Apotheek in Zone 2. → De Apotheek neemt dit recept aan en verkoopt vervolgens de desbetreffende vitamines aan de desbetreffende speler. Er kunnen consultantskosten in rekening gebracht worden door de Huisarts en in het begin zullen er nog geen Huisartsenpraktijken en Apotheken in Zone 3 te vinden zijn.

  Gezondheidsinspectie
  Er is een Gezondheidsinspectie. Deze controleert of spelers & bedrijven wel de Zorg & Welzijn wetten naleven. Deze inspectie controleert ook de Huisartsen en Apothekers. Meer informatie over de gezondheidsinspectie volgt in dit informatiebericht.

  Overige informatie
  De eerste paar weken heeft de overheid een monopoliepositie wat betreft het bezitten van een Huisartsenpraktijk & Apotheek. Vanaf 23-07-2018 zullen de Huisartsenpraktijken en Apotheken die er op dat moment zijn niet meer onder het Ministerie van OZW vallen. Vanaf deze datum valt het dus onder de spelers.

  Vitamines E & F en recepten hiervan zijn persoonsgebonden: Heb je ze via een Huisarts of Apotheek verkregen, ben jij de enige persoon die van deze vitamines en/of het recept gebruik mag maken. Doorverkopen of weggeven ervan is bij wet verboden. De Gezondheidsinspectie controleert hier ook op, op straat, maar ook binnen bedrijven. Houd in ieder geval in je achterhoofd dat bij overtreding van 1 van onze wetten en/of regels de Gezondheidsinspectie gemachtigd is om boetes (en in samenwerking met Justitie celstraffen) uit te delen. Kan/ga je als speler hier niet aan voldoen, dan kunnen wij ook een kort geding procedure tegen je opstarten. Kijk dus uit met wat je doet!

  - Het voordoen als Huisarts, Apotheker of Dokter is ook bij wet verboden. Daarom raden wij iedereen aan om de nieuwe ‘Onderwijs, Zorg en Welzijn’ wetten door te lezen: http://ddg.fyi/wetboek

  * We hebben ook een Publieke Informatiesheet met meer informatie (LEES DIT DOOR!) :
  http://bit.ly/ZorginfoMT

  - Verdere informatie over kosten e.d. van de recepten, consultkosten en kosten van de vitamines kunnen jullie (binnenkort) vinden in onze Publieke Informatiesheet en natuurlijk op informatieborden binnen de Huisartsenpraktijken en Apotheken zelf.

  Vergunningen
  Deze staan beschreven in het wetboek van ‘Onderwijs, Zorg en Welzijn’ en in onze Publieke Informatiesheet. Je kan namelijk niet zomaar Huisarts of Apotheker worden of zomaar je eigen Huisartsenpraktijk of Apotheek beginnen. Ook de stappen bij het overtreden van 1 van onze wetten staan beschreven in onze Publieke Informatiesheet.

  Onderwijs
  Vanaf 09-07-2018 is het ook mogelijk om je in te schrijven voor de cursus ‘Huisarts’, waarmee je een Dokterscertificaat kunt verkrijgen. Een dokterscertificaat is de eerste stap richting de vergunningen die we uit kunnen geven. Meer informatie hierover staat beschreven in onze Publieke Informatiesheet. (Deze cursus wordt gegeven via Onderwijs)

  Locaties
  Departement (Ministerie) Zorg & Welzijn
  Cosmopolitan,
  X: -833 ; Z: -494.
  (Bij de brug naar Downtown)

  Gezondheidsinspectie
  Cosmopolitan,
  X: -833 ; Z: -494.
  (Departementsgebouw)

  Huisarts & Apotheek Zone 1
  Graydale,
  X: -53 ; Z: 220.
  (Naast de gemeente)

  Huisarts Zone 2-3
  The City,
  X: -585 ; Z: -1481.

  Apotheek Zone 2-3
  The City,
  X: -585 ; Z: -1481.

  En vanaf 23-07-2018?
  Zoals eerder vermeld vallen vanaf deze datum de Huisartsenpraktijken en Apotheken niet meer onder het ministerie. Deze praktijken zullen vanaf deze datum niet meer bij elkaar in hetzelfde gebouw te vinden zijn (gezien dat ook niet mag volgens het KvK-regelement).

  - Het gebouw in The City blijft in ieder geval een Zone 2 Apotheek.
  - De Huisartsen van het gebouw van The City zullen naar de campus van Onderwijs in Downtown verhuizen. (Zone 2 economische regels/voordelen.)

  - Het gebouw in Graydale blijft in ieder geval een Zone 1 Huisartsenpraktijk.

  - En voor de Apothekers van Graydale zal nog een nieuw plekje gevonden moeten worden. Heb jij genoeg kapitaal, denk jij een goede ondernemer te zijn en wil jij wel een Apotheek starten in een Zone 1 stad (behalve Atlanta)? Neem dan even contact op met Loena31c. Langzamerhand kunnen er steeds meer Huisartsenpraktijken en Apotheken gestart worden.

  - In de Publieke Informatiesheet zal vanaf de ‘switch’ van overheid naar spelers ook nogmaals vermeld worden waar alles te vinden is met de rest van de informatie.
  http://bit.ly/ZorginfoMT

  Hopelijk hebben we jullie zo voldoende geïnformeerd!

  Met vriendelijke groet,
  Carfferd & Loena31c
  Minister & Staatssecretaris OZW
   
  TheFrenkTenk, ZX_job en Rubenf091 vinden dit leuk.
 2. Spooky_538
  Offline

  Spooky_538 Nieuw DDG lid

  Lid geworden:
  26 dec 2017
  Berichten:
  5
  Leuk Bevonden:
  2
  Super vet, zin in!
  :)
   
 3. CDXX
  Offline

  CDXX Ex-Staff

  Lid geworden:
  20 jan 2018
  Berichten:
  63
  Leuk Bevonden:
  18
  Dope, maar hoe weet je wat jouw fitheid probleem is??
   
 4. TwilightFan
  Offline

  TwilightFan Nieuw DDG lid

  Lid geworden:
  19 mei 2017
  Berichten:
  17
  Leuk Bevonden:
  2
  Lijkt me een leuke update! :D
   
 5. Flavouryyy
  Offline

  Flavouryyy Nieuw DDG lid

  Lid geworden:
  4 jul 2018
  Berichten:
  6
  Leuk Bevonden:
  1
  Ziek echt tof dat dit eindelijk komt!
   
 6. MenuKaart___
  Offline

  MenuKaart___ DDGHero DDGHero

  Lid geworden:
  14 jan 2018
  Berichten:
  13
  Leuk Bevonden:
  0
  Als je doodgaat of mss je been breekt ( fall damich ) word nog uitgelegd denk ik .
   
 7. TheFrenkTenk
  Offline

  TheFrenkTenk Community Manager Community Manager Minetopia Staff

  Lid geworden:
  9 jan 2016
  Berichten:
  320
  Leuk Bevonden:
  87
  Goed bezig Roytje
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie