Menu

JOIN DISCORD
0 Leden Online
JOIN 0 ONLINE SPELERS play.dusdavidgames.nl
Wat is er Nieuw?
Welkom op DusDavidGames! Welkom op bij de DusDavidGames Community! Om deel te nemen aan ons forum en content te kunnen plaatsen dien je jezelf eerst te registreren! Klik hiervoor op de knop "Registeren" en volg de stappen in het volgende scherm. Heb jij al een account op onze community? Druk dan op de knop "Inloggen". Veel plezier!

Update PojavLauncher: Hoe installeer ik dat?

DDG Server

DusDavidGames
POJAVLAUNCHER op DUSDAVIDGAMES!

Beste DDG spelers,
Beste DDG staff leden,


Zoals jullie al voorbij hebben zien komen op Twitter, kun je vanaf nu ook op je MOBIEL joinen op ons netwerk!
In onderstaande forumpost wordt volledig uitgelegd hoe je de POJAVLAUNCHER kan gebruiken en succesvol op het DusDavidGames netwerk kan spelen via je (Android-)MOBIEL!

47038420d6b3c5a606753ddc00f66440.png


Wat is de PojavLauncher?

Zoals jullie afgelopen Tweets hebben gezien, heeft de DDG Server de PojavLauncher gepromoot. PojavLauncher is een Minecraft: Java Edition-opstartprogramma voor Android en iOS op basis van Boardwalk. Deze launcher kan de meeste beschikbare Minecraft-versies starten (van 1.6.1 tot 21w09a (1.17) snapshot, inclusief Combat Test-versies). Modding via Forge (alleen 1.16.x) en Fabric wordt ook ondersteund. Dit hebben wij gedaan zodat jullie, als spelers en/ook staffleden ook kunnen meespelen op het DusDavidGames Server netwerk via jullie (Android-)mobiel.

Hoe installeer ik PojavLauncher?

De PojavLauncher iOS Wiki heeft uitgebreide documentatie over installeren, instellen en spelen! Voor degenen die snel willen installeren, zijn hier de stappen in het kort:

- Zoek naar PojavLauncher in jouw favoriete installatieprogramma (https://play.google.com/store/apps/details?id=net.kdt.pojavlaunch)
- Installeer PojavLauncher iOS (Alleen op Android!)

Het is belangrijk om de goede versie te kiezen voordat je start en de eerste keer starten van een versie duurt vrij lang omdat hij veel moet downloaden. Op de meeste mobieltjes zal het niet zo super goed lopen, dus het is aan te raden om OptiFine te installeren en meer geheugen toe te wijzen.

Bij het starten moet je inloggen met je Minecraft account. Je kunt aangeven of het account onthouden moet worden. Bij volgende keren opstarten lijkt het alsof je opnieuw moet inloggen, maar onder de knop select account kun je het terugvinden.

Hoe installeer ik OptiFine op mijn PojavLauncher?

Als allereerste open je je zoek browser op je mobiele (Android) telefoon. Vervolgens zoek je de officiële OptiFine site op. (https://optifine.net) en ga je naar Downloads.

530a81f5d194c90a45391c9db6574294.png


Vervolgens selecteer je de versie die je wilt installeren. Als jij Minetopia Classic of Minetopia World wilt spelen, is de meest aanbevolen versie 1.12.2. Als jij Open Kingdom speelt is dat vanaf 1.13 en hoger! Momenteel is de 1.16 versie op sommige mobieltjes nog niet stabiel, advies is dan ook om voor 1.15.2 te gaan.

ac2ee2ece1371976841de1c465eb6233.png


Het beste druk je op “(Mirror)” dit omdat je dan de reclame achteraf krijgt. Dit kan je na de Download gelijk wegdrukken.
Als je de versie die je wilt spelen, hebt gedownload, kun je gelijk naar je PojavLauncher gaan.

In de Launcher druk je op “Options”. Vervolgens druk je op “Launch a mod (Forge, LabyMod, Fabric, etc…)”. Nu selecteer je het gedownloade .jar bestand in je “Download” map. Als het goed is krijg je een scherm met allerlei gegevens. Maak je hierom geen zorgen! Hij installeert je OptiFine download. Zo simpel is het!
Om het effectief te spelen druk je op “version” en zoek je je OptiFine versie.
Nu kan je spelen!

Er zijn heel veel tutorials te vinden wat de beste instellingen zijn voor veel fps met de OptiFine settings, dit geldt ook voor deze versie.

Op een Galaxy S10 is bijvoorbeeld 50 fps met OptiFine en de Minetopia Texture pack mogelijk, als je het goed instelt!

Hoe installeer ik een Texture pack in de PojavLauncher?


Dit is exact hetzelfde als op je pc!

Bij "Settings" kun je de hoeveelheid geheugen aanpassen. Als je bij de settings iets naar beneden gaat zie je het staan. Voor OptiFine met Minetopia texture pack is rond de 3000 een goede waarde maar het kan zijn dat jouw mobiel niet zo veel geheugen heeft. Het is dus even kijken hoeveel er maximaal kan. Mocht je heel weinig geheugen hebben dan is OptiFine wel aan te raden maar zet de Texture packs uit!

Dit is alles wat je moet weten om de PojavLauncher te kunnen installeren met werkende Texture pack en OptiFine.

- DusDavidGames

Officiële DDG Server pagina's

@DDG_Server
@DDGServer
@ddgserver
David
David2

Volg ook onze Youtube Partners
Kwartier Granzier
EenGameStad
Duffy Games
Vlekkeloos
Edeldier
DeSerialGamer
GamenMetMax
HetIsJari
MrPugg
Willem Bouwens
Jvvidea
Landerrrr
X_Hake
LyniePower
Kaashapje
Chayen
Zeveraar
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Top