Event PLANETCRAFT - The Art-off

Discussie in 'Nieuws en Onderhoud' gestart door DDG Server, 29 jun 2020.

 1. DDG Server
  Offline

  DDG Server DusDavidGames

  Lid geworden:
  30 apr 2014
  Berichten:
  315
  Leuk Bevonden:
  912
  Beste PlanetCraft spelers,
  Vandaag krijgen jullie een keer wat anders dan een game, build, pvp, grind of lore event. We gaan namelijk beginnen aan een 'design event'! Bij dit event is het niet de bedoeling dat je perse iets daadwerkelijk in game gaat doen, zoals je gewend bent bij de vijf events die al bekend bij jullie zijn. Maar wat je moet doen? Lees snel verder!

  Wat houdt een design event in?
  Bij een design event is het de bedoeling dat jullie iets gaan ontwerpen wat mogelijk in de Resource Pack van PlanetCraft zou kunnen. Dit betekent dus niet dat jullie aan de slag mogen met jullie zwaarden, blokken of tools in game, maar dat jullie aan de slag mogen gaan met pixels om daarmee tot het mooiste resultaat te komen!

  Waaraan moet je design voldoen?
  Wij willen jullie graag een item voor PlanetCraft laten ontwerpen. Dit item kan op twee manieren aangeleverd worden, namelijk een 32 x 32 pixelart of een 3D model via Blockbench.

  Wat mag wel en wat mag niet?
  • Het gaat dus om items. Dit betekent dat je geen nieuwe bouwblokken kan ontwerpen, wel is het mogelijk om slagwapens, bogen, shields of andere items te ontwerpen.
  • Ook zijn trolwapens niet toegestaan. Dit betekent dat je niet een tandenborstel kan gaan ontwerpen.
  • Het is toegestaan om wapens te animeren. Voorbeelden hiervan zijn de 'Demon Cursor', 'Order of Ice' of de 'Flaming Order' die geanimeerd zijn.
  • Het item dat je gaat ontwerpen moet of uit de oudheid of de moderne tijd zijn. Dit betekent dat je geen 'spaceachtige' items kan ontwerpen. Laserswords zijn bijvoorbeeld dus niet toegestaan.
  [​IMG]

  Tips voor het designen
  Het zou vast een beetje moeilijk kunnen zijn om ergens te beginnen als je hier nog geen of weinig ervaring mee hebt. Vandaar dat we een paar tips voor jullie hebben om jullie op weg te kunnen helpen. Hieronder een klein lijstje met tips:
  • Het is het handigst om te beginnen met de vorm. Deze is erg belangrijk voor hoe het er aan het einde uit gaat zien. Het is mogelijk om deze nog later aan te passen, maar dit is wel lastiger.
  • Na de vorm komt de rand. Deze kan je met een donkere tint aan de onderkant doen en aan de bovenkant een lichtere vorm van deze tint.
  • Daarna komt de laatste fase waarin je verschillende tinten kan aanbrengen voor het creëren van schaduw.
  Ideeën om je op weg te helpen
  Misschien kan je na al deze informatie een beetje onder de indruk zijn van wat er allemaal verteld is. Om jullie een beetje op weg te helpen met ideeën hebben we een paar suggesties van dingen waar jullie aan kunnen denken. Je zou een kapmes kunnen ontwerpen waarmee iemand een bos zou kunnen doorkruisen. Ook zou je die ene zwarte boog kunnen ontwerpen die perfect bij een setje staat dat je hebt. Of kan je een zwaard maken met prachtige inkepingen waarin ingewikkelde tekens gegraveerd staan. Het is totaal aan jullie wat jullie er van willen maken!

  [​IMG]

  Tot slot...
  Het is een beetje een ander event dan dat jullie van ons gewend zijn. Echter hopen wij wel dat jullie er natuurlijk net zoveel zin in hebben als bij de andere events, want hoe tof zou het zijn om een item te hebben waarvan je kan zeggen dat jij dat item gemaakt hebt! Het event begint vandaag (dinsdag 30 juni 20:30) en duurt tot en met zaterdag 25 juli 23.59! Je kan je inzending hier insturen!

  Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben over dit event kan je uiteraard altijd terecht bij het PlanetCraft event team. Ook wanneer je feedback wil hebben, kan je naar het PlanetCraft event team toe gaan!

  ~ PlanetCraft Event Team

  Officiële DDG Server pagina's
  @DDG_Server
  @DDGServer
  @ddgserver
  David
  David2

  Volg ook onze Youtube Partners

  Kwartier Granzier
  EenGameStad
  Duffy Games
  Vlekkeloos
  Edeldier
  DeSerialGamer
  GamenMetMax
  HetIsJari
  MrPugg
  PlotTwist
  Willem Bouwens
  Jvvidea
  LeanYT
  OfficialYouri
  LyniePower
  Kaashapje

  BIEM GAMES
   
  #1 DDG Server, 29 jun 2020
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 jul 2020

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie