Gesloten PLANETCRAFT - Roleplay season 1

Discussie in 'Nieuws en Onderhoud' gestart door DDG Server, 29 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. DDG Server
  Offline

  DDG Server DusDavidGames

  Lid geworden:
  30 apr 2014
  Berichten:
  326
  Leuk Bevonden:
  922
  Beste PlanetCraft spelers,
  De laatste week werd er aan ons een logboek gegeven met een bericht erbij. Het schijnt van een onderzoeker te zijn die planeet Terra al een tijdje observeert, maar zichzelf eigenlijk nog nooit heeft laten zien. In zijn logboek stond nuttige informatie over allerlei rassen die zijn langs geweest en gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Het bericht dat bij het logboek zat, was als volgt:

  ‘In een korte tijd is er veel gebeurd op planeet Terra… Ze hebben veel mensen zien komen en gaan. Gebieden werden vernietigd en werden weer opgebouwd. Er is ze al veel leed aangedaan. Ze krijgen verhalen te horen van veel verschillende rassen en elk ras wil dat de Terrans aan hun kant staan. Bijgevoegd mijn logboek over wat er allemaal al gebeurd is. Misschien kan het ze hier en daar helpen om dingen te begrijpen. Ik hoop dat het bij jullie in goede handen is.

  Het logboek is in fragmenten ingedeeld. Elk fragment gaat over iets anders dan het fragment ervoor. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en bekijk een van de fragmenten!

  OORSPRONG
  Alles is ooit begonnen in chaos, wanorde. Stoffen en materialen die langs elkaar bewogen. Het is niet bekend wat voor stoffen en materialen dit waren. Op den duur, honderden jaren lang, voegden deze stoffen en materialen zich samen. Hieruit ontstond ‘leven’. Dit leven bleef zich samenvoegen en ontwikkelen. Dit gebeurde net zolang totdat dit leven zo ver ontwikkeld was, dat het zélf leven kon creëren. Deze eerste levensvorm noemen we Precursors.

  Naast het creëren van leven, kregen de Precursors het voor elkaar om orde te scheppen binnen de chaos. Hierdoor ontstonden verschillende hemellichamen, die we nu kennen als de Systems en hun planeten. Het leven dat volgde is de start geweest van de algemene geschiedenis van deze Galaxy. De 7 rassen die opstonden bleven achter, nadat de meeste Precursors vertrokken wegens gebrek aan ontwikkeling. Ze hadden alles al gedaan wat hier mogelijk was en vertrokken om hun horizon te verbreden en hun diensten elders uit te voeren. De zeven rassen waren als volgt: GRIM, Phoenoxians, Aquata, Malphiries, Oreaden, Dryuides en Boreas.


  DE OORLOG VAN DE ZEVEN MANEN
  De eerste en grootste oorlog tot nu toe. Een oorlog die plaatsvond tussen de zeven rassen. In deze oorlog ging het er heftig aan toe, vele rassen waren na de oorlog vrijwel volledig uitgeroeid of overgenomen door andere rassen. Het bleek dat de GRIM de sterkste was en kwam dus ook het minst verzwakt uit de oorlog. Nadat de GRIM volledig vrij baan had, vonden ze het tijd om te beginnen met hun projecten. Hun projecten om het perfecte ras te kunnen creëren voor hun eigen doeleinden, waarvan niemand nog precies weet waarvoor deze dienen…


  DE GRIM EN HUN PROJECTEN
  De GRIM is een ras die hun technologie tot in de puntjes in orde heeft. Ze hebben de mogelijkheid om zelfs nieuw leven te creëren en maken hier dan ook graag gebruik van als ze weer nieuwe projecten opstarten. De mensen die deze projecten leiden zijn ook wel de projectleiders van de GRIM. We kennen er al een aantal van, namelijk: Odeon, Lokeos, Herasa en Poseiton. Er wordt vaak gezegd dat er 7 Architecten zijn, maar ze zijn nog niet allemaal op planeet Terra geweest of hebben hun gezicht laten zien. Daarnaast is er ook nog een General, Juna. Haar taak als General ligt in het leidinggeven van de Architecten.

  De GRIM heeft meerdere malen geprobeerd het perfecte ras te creëren. Dit deed de GRIM door middel van projecten. Ze hebben tot nu toe drie projecten op hun naam staan. Dit zijn project ‘Kyria’, ‘Atlantis’ en ‘Terra’.

  Het eerste project was project ‘Kyria’, waarbij de mensen van dit project Kyrians genoemd worden. Helaas mislukte dit project doordat de Kyrians zich van de GRIM wouden afzetten. Dit is nooit goed gevallen bij de GRIM en sindsdien is er altijd al een soort rivaliteit tussen de GRIM en de Kyrians geweest.

  Het tweede project was project ‘Atlantis’. Ook hier was weer het doel om het perfecte ras te creëren. Dit was een project van Odeon en Herasa, echter op een dag vond Lokeos dat er wel wat meer tempo in mocht en daarom liet hij de Atlantianen vechten. Dit liep uit de hand en de enige manier om het te stoppen was ook om dit project weer stop te zetten en de hele boel te laten overstromen...

  Het derde project was project ‘Terra’. Project Terra is was weer een project van de GRIM om weer het perfecte ras te creëren. Het volk wat op deze planeet leeft, wordt door de GRIM vaak Terrans genoemd.


  DE KOMST VAN DE DRYUIDES OP AARDE
  Nadat de ‘Oorlog van de Zeven Manen’ voorbij was, overleefden er nog enkele Dryuides op hun eigen planeet, maar wel onder het regime van de GRIM. Dit is ook een van de redenen dat de GRIM over de magische technologie kunnen beschikken die Dryuides beheersen. Onder leiding van Tir Metis is er een onderzoeksteam naar de aarde afgereisd, bestaande uit:

  • Tir Metis, de Master of Wisdom, is de onderzoeksleider van deze groep. Hij heeft al veel onderzoeken gedaan en weet dus ook veel over oudere alien rassen. Hij woont in het huisje aan de andere kant van de berg op Tasmanië. Naast zijn huisje ligt The Library verborgen in een grot.
   [​IMG]

  • Adytris is de First Savior en valt qua hiërarchie onder de Master of Nature. Hij weet veel over de natuur en magie en heeft een lange onderzoeksperiode doorgebracht in Brazilië. Hij is ook wel bekend als de potion master van de groep.
   [​IMG]

  • Vivianne is de First Wise en valt qua hiërarchie onder de Master of Wisdom. Ze weet veel over de natuur rondom en in het water. Ze is juist daarom ook vaak aan het water te vinden.
   [​IMG]

  • Minerva is de First Specialist en valt qua hiërarchie onder de Master of Technology. Ze weet erg veel van technologie af en heeft ook de meest mooie verhalen over Dryuida.
   [​IMG]

  • Sorgus is de laatste van de onderzoeksgroep. Hij heeft in deze onderzoeksgroep niet perse een specifieke rol, aangezien hij door zijn vader mee werd gestuurd om meer van het heelal te zien en te leren.
   [​IMG]
  DE OPSTAND
  Naast dat de Dryuides hun onderzoeken op aarde houden, houden ze zich ook nog met wat anders bezig. Namelijk de opstand tegen de GRIM. De Dryuides willen niet dat de GRIM de mens ook onrecht aan zal doen en steunt de mens dan ook in deze opstand. Zo hebben de Dryuides de mens in contact met verschillende mensen gebracht, waaronder de Scientist en de Wrong Brothers.

  De Scientist is de persoon die alle Industrial gear heeft ontworpen. Dit heeft hij al eens gedaan in een eerdere opstand, de ‘Battle of Aussuns Creek’, voor de Monarch. Nadat hij met behulp van de mensen de vloek van de Monarch verbroken heeft, heeft hij gezegd zijn steentje bij te dragen in de opstand en de mensen naar een betere technologie te helpen.

  [​IMG]

  De Wrong Brothers vinden dat de macht van de GRIM op de planeet te groot begint te worden en werken dus in samenwerking met de Scientist aan vliegtuigen om de GRIM ook aan te kunnen vallen vanuit de lucht. Dit ging niet altijd even soepel als verwacht, maar de tekeningen zijn veelbelovend en een goede stap voor de opstand.

  TIR METIS
  De eerste leider van de Opstand. De grote oprichter. Als Dryuide wist hij goed hoe het was om in onderdrukking te leven. De Dryuides hebben 100 jaar lang als slaven voor de GRIM geleefd. In deze periode werden twee van de drie Master, de Master of Nature en de Master of Technology, meegenomen door de GRIM, samen met Mogh Roith. Tir Metis, de Master of Wisdom, was vlak daarvoor gevlucht naar de aarde, samen met zijn onderzoeksteam. Uiteindelijk resulteerde deze lange periode in de vernietiging van Dryuida en is het overgrote deel van het volk, zonder leiders, gevlucht naar Xindos, een planeet waarvan niemand behalve de Dryuides de locatie weet. Dit moment wordt The Great Get-Away genoemd.

  Tir Metis zag de onderdrukking van de GRIM op Aarde en besloot dat hier wat aan gedaan moest worden. Samen met de Terrans en de andere Dryuides heeft hij dit verder opgezet.

  Maar na een tijdje bracht Juna hem een bezoek. Juna was niet te spreken over de Opstand en de verdere acties van Tir Metis. Ze viel hem aan met een potion, die ze gejat zou hebben van Adytris. Deze potion verzwakte Tir Metis zo dusdanig, dat hij niet in staat was de Opstand verder te leiden. Vivianne werd gekozen als nieuwe leider van de Opstand.

  In de tijd dat Tir Metis steeds verder afzwakte, brachten de drie Architecten van de GRIM, die de Terrans nog niet eerder gezien hadden, een bezoek aan de Aarde. Dit waren Zas, Merlin en Jeseus. Maar zij waren niet de enige Architecten die geregeld langskwamen. Alle Architecten brachten in korte tijd één voor één een bezoek aan de Aarde. Dit alles met een plan.

  REVERSE HIS FORTUNE
  Juna was klaar met Tir Metis en met Juna nog enkele andere Architecten. Toen Tir Metis een bezoek wilde brengen aan het kleine vliegveld van de Wrong Brothers op Somalia, werd hij bij aankomst opgewacht door Juna, de zeven Architecten en GRIM soldaten.
  De GRIM wilde dat hij alles zal vertellen. De reden waarom hij naar de aarde is gekomen, wie de leider van de Dryuides is, The Old One genoemd, wie zijn tweelingbroer is en wat het plan omtrent de Opstand is.

  Het gesprek ging verder, zonder dat de GRIM meer informatie kreeg. Dit wekte irritatie op bij Odeon, wat weer ergernis bij Tir Metis bracht. Tir Metis vond dat Odeon het grootste probleem was als het om de GRIMs projecten ging. Hij zei dat Odeon de vernietiging bracht naar de onschuldige Terrans. Tir Metis liet Odeon verdwijnen.
  Hierna vertelde Tir Metis wat informatie, waar de GRIM erg blij mee was.
  De leider van de Dryuides heeft de titel "The Old One". Dit is Mogh Roith, de tweelingbroer van Tir Metis en vader van Sorgus. Dit betekent dat Tir Metis de oom is van Sorgus.
  Het plan omtrent de Opstand is nog steeds niet duidelijk, maar hier leken de GRIM niet echt meer in geïnteresseerd.


  In het gesprek dat volgde, liet Tir Metis per ongeluk de woorden "The Order" vallen. Juna, die altijd geloofd heeft dat The Order bestond en dacht dat dit een geheime organisatie was, haakte hier gelijk op in. Maar Tir Metis wilde niks kwijt hierover, wat Juna woedend maakte. Ze zal Tir Metis wel later ondervragen, onder het "genot" van een marteling.
  Ze diende hem een potion toe. Deze was sterker dan de vorige, wat Tir Metis, zoals Juna zei, "hem tot het randje van de dood" bracht.
  Tir Metis verdween op pijnlijke wijze dankzij Juna.

  Toen Juna haar woede uitte richting Tir Metis, had ze tussendoor geroepen dat Architect Merlin het Architecten team moest verlaten. Nadat Tir Metis verdween, waren de andere Architecten het met haar eens. Merlin moest vertrekken. De uitspraak kwam hard binnen bij Merlin, maar al snel volgde er acceptatie. Hij besloot zijn kennis te delen met hen die er wel waarde in zullen hechten, gezien de GRIM Architecten hier geen meerwaarde in zagen.

  Merlin zal zijn kennis delen met de Terrans. Want Tir Metis had wel een punt: een opstand tegen de GRIM is nodig.  Zoals jullie weten is er in een korte tijd veel gebeurd dat hebben jullie kunnen merken aan verschillende gebeurtenissen… Bruggen die worden opgeblazen, landen die met de grond gelijk gemaakt worden en boze uitbarstingen. Al deze gebeurtenissen ontstaan door de gebeurtenissen die er zijn gebeurd in de geschiedenis. Soms is het beter om tegen de een iets niet te zeggen, terwijl de ander er heel blij mee zou zijn om het te horen. Weet dus goed wat je tegen iemand zegt of incasseer anders de gevolgen…


  ~ Planetcraft Lore Team
  MerelMine, MissOreoCookie & lins_132


  Officiële DDG Server pagina's
  @DDG_Server
  @DDGServer
  @ddgserver
  David
  David2


  Volg ook onze Youtube Partners
  Kwartier Granzier
  EenGameStad

  JustChrisNL
  Rotjoch
  FLORIS
  Duffy Games
  Dooms Day
  Vlekkeloos
  Potgrond
  Edeldier
  DeSerialGamer
  MAX
  _Stroopwafel
  MrPugg
  PlotTwist
  Willem Bouwens
  Jvvidea
  LyniePower
  GameScopR

  TheDiamondBar
  Utemo
   
  #1 DDG Server, 29 mrt 2020
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 mrt 2020
 2. Thanoxz | Mats
  Offline

  Thanoxz | Mats Ex-Staff

  Lid geworden:
  14 jul 2017
  Berichten:
  644
  Leuk Bevonden:
  348
 3. Lars | EffeLars
  Offline

  Lars | EffeLars Artist

  Lid geworden:
  17 jan 2017
  Berichten:
  266
  Leuk Bevonden:
  38
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie