Update PLANETCRAFT - MODERNE TIJD UPDATE

Discussie in 'Nieuws en Onderhoud' gestart door DDG Server, 27 apr 2020.

 1. DDG Server
  Offline

  DDG Server DusDavidGames

  Lid geworden:
  30 apr 2014
  Berichten:
  309
  Leuk Bevonden:
  904
  Beste Planetcraft spelers,
  Het heeft even mogen duren, maar eindelijk is het zover. Iedereen heeft keihard voor jullie gewerkt om het beste resultaat neer te kunnen zetten en met succes! Wij zullen namelijk op 02-05-2020 om 20:00 24 uur in lockdown gaan om op 03-05-2020 20:00 weer live te zijn met de:

  Moderne Tijd Update!

  Dit betekent ook dat de update veel veranderingen met zich mee gaat brengen. Ben jij nou benieuwd wat er allemaal met deze moderne tijd update gaat veranderen? Lees dan snel verder!

  [​IMG]

  Een nieuwe manier van PvP
  De PvP in de moderne tijd gaat een stuk anders zijn dan we voorheen gewend zijn! Dit houdt niet alleen een andere manier van PvP'en in, maar ook een meer rendabele manier van PvP'en en andere kleine dingen die het PvP'en voor jullie leuker gaan maken!

  Klik op de onderstaande knop voor alle informatie over:
  - Guns
  - Grenades
  - De Burglar Tool
  - Het Bounty Systeem
  - Companions
  - Guns
  Zoals sommigen van jullie wel al weten, zullen er nieuwe wapens in-game komen! Deze wapens zullen uiteraard de guns zijn. Er zijn in totaal wel 16 verschillende modellen, ieder met hun eigen speelstijl!

  We zullen echter niet gelijk alle modellen in een keer releasen!
  Het eerste wapenseizoen zal starten met de volgende guns:
  - Revolver = Webley
  - Shotgun = Model 1887
  - Marksman Rifle = M1 Garand
  - Rifle = Thompson


  [​IMG]

  De bovenstaande 4 guns zijn uiteraard gewoon te craften!
  Hieronder zie je wat je nodig hebt voor een gun en de bijbehorende ammo clip!

  Webley
  [​IMG] [​IMG]
  M1 Garand
  [​IMG] [​IMG]
  Model 1887
  [​IMG] [​IMG]
  Thompson
  [​IMG] [​IMG]


  - Grenades
  Naast de guns bieden wij jullie een tweede nieuwe PvP-mogelijkheid die de moderne tijd met zich mee brengt. Namelijk de grenades!

  Zet jij een landschap in vuur en vlam met een Molotov of blus jij dit landschap juist weer met de Watertov? Ja je leest het goed... de Watertov!


  [​IMG] [​IMG]

  Of misschien ga jij de Stun Grenade vaak gebruiken waarmee jij mensen kunt desoriënteren?
  Met het blindness en slowness effect dat spelers door de Stun Grenade krijgen, heb jij een groot voordeel in een fight!


  [​IMG]


  Vergeet ook niet de NPC's goed in de gaten te houden. Er gaan namelijk verhalen rond over Lightning Grenades, Scare Grenades, Tornado Grenades en nog veel meer!

  - De Burglar Tool
  Niet alleen zullen er guns en grenades komen waarmee je anderen dus kan aanvallen, maar het zal voortaan ook makkelijker zijn om een land te kunnen betreden. Dit kunnen jullie namelijk met de Burglar Tool!

  Met deze tool kan jij houten deuren, fence gates en trapdoors openen. Als jij met een Burglar Tool op een hekje mept, zal deze kort open blijven staan, waardoor jij de kans hebt om binnen te kunnen glippen. Maar let op! Er is ook een kans dat je te veel kracht zet waardoor het hekje niet opengaat. De Burglar Tool is te craften, maar je hebt hier wel scrap metal voor nodig, wat enkel en alleen te koop is bij een blacksmith III NPC!

  [​IMG]


  - Het Bounty Systeem
  Ook komt er nog een extra reden om iemand aan te vallen!
  Heb jij een hekel aan iemand? In de moderne tijd kan jij nu een bounty op iemands hoofd zetten met het volgende command:

  /bounty request <naam> <hoeveelheid dollar>

  Deze bounty blijft staan voor een hele week!
  Killt iemand deze persoon? Dan ontvangt hij de bounty op zijn rekening!
  Ben jij nou benieuwd op wie er een bounty staat? Gebruik dan /bounty list.
  Of wil jij weten wat de totale bounty is van iemand? Gebruik dan /bounty totalbounty <naam>.

  LET OP!
  Om misbruik van dit systeem te voorkomen kan jij geen bounty claimen van iemand die op hetzelfde land als jou staat! Het omzeilen van dit door het land te leaven om de bounty te kunnen claimen is bannable!

  - Companions
  Een vriend voor het leven die je volgt waar je ook naartoe gaat. Wie wil dat nou niet?
  Met de nieuwe companions kan deze droom werkelijkheid worden!
  Naast een beetje gezelschap kunnen deze companions ook een voordeel bieden binnen PvP!
  Ieder soort companion heeft namelijk een unieke ability!
  - Sheep = Krijg 600 HP extra
  - Cow = Heal 75HP elke keer als je een milk bucket drinkt
  - Ocelot = Zie mensen met glowing effect in het donker
  - Horse = Krijg speed I zodra je onder 25% HP bent
  - Pig = Krijg minder snel honger en krijg 2x zo veel eten erbij van voedsel
  - Chicken = Krijg een featherfalling effect

  Met de volgende command kan jij het companions menu openen:
  /companions

  Benieuwd welke companions je kan kopen?
  Ga dan naar het Trade Center op spawn. Je kan al een companion krijgen voor 250 earth-credits!

  LET OP!
  Op het switchen van companion zit een cooldown van 15 minuten!
  Met een Planetcraft pakket kan jij deze cooldown verminderen naar 5 minuten!

  Grinden in moderne tijd
  In de moderne tijd zal alles een beetje makkelijker worden. Dit geldt dus uiteraard ook voor grinding! Het gaat niet meer nodig zijn om zelf elk blokje met de hand te moeten hakken. Zo hebben we het voor het minen en het houthakken een stukje makkelijker voor jullie gemaakt!

  Klik op de onderstaande knop voor alle informatie over:
  - Mining Robot
  - Chainsaw
  - Forest Region
  - Mining Robot
  Het is dus niet meer nodig om zelf te gaan minen met een pickaxe!
  Je kan het nu namelijk voor jou laten doen! Het enige wat jij moet doen is de mining robot met coal vullen en op het aan knopje drukken!
  Daarna doet de Mining Robot de rest van het werk en minet hij in een rechte lijn naar beneden!
  Alle blokken die hij minet, slaat hij op en kan je uit de inventory van de Mining Robot halen.

  Is de Mining Robot klaar met minen? Zorg dan dat je hem weg hakt met een pickaxe!
  Op die manier krijg je hem gewoon weer terug en kan hij een andere keer verder minen!

  De Mining Robot is niet te gebruiken in Merel's Mine (voorheen de Stone Mine).
  Deze robot is ook weer craftable! Je moet echter wel een sprocket (tandwiel) hebben die enkel en alleen te koop is bij een blacksmith III NPC.

  [​IMG]


  - Chainsaw

  Naast de Mining Robot zullen we ook een kettingzaag krijgen!
  De Chainsaw is een makkelijke tool om snel hout te verzamelen. Hak je een boom namelijk met een kettingzaag, dan hak je in één keer de volledige boom! Alle blokjes hout en leaves die boven het blokje zitten wat jij hakt, zullen in een keer mee gehakt worden. Ook krijg je voor elk blokje wat je hakt een kleine cooldown op de kettingzaag om te voorkomen dat hij oververhit raakt.

  Ook de kettingzaag is gewoon craftable! Je moet echter wel een sawchain hebben die enkel en alleen te koop is bij een woodworker III NPC.

  [​IMG]


  - Forest Region

  Vanaf de moderne tijd is het niet meer mogelijk om overal op Australië bomen te hakken! Dit is nu alleen nog maar mogelijk in Floris' Forest! Dit bos is te vinden naast spawn.

  Fasttravel en handel
  In de moderne tijd gaat travellen ook een grotere rol spelen. Door slim fasttravel routes aan te leggen kan jij een groot voordeel hebben op andere landen! Het /home command is niet langer, dus het is belangrijk dat je goed nadenkt over welke routes je wilt aanleggen! /spawn is wel nog beschikbaar! Ook gaat het makkelijker zijn om te handelen in de moderne tijd!

  Klik op de onderstaande knop voor alle informatie over:
  - Fasttravel
  - Vehicles
  - Het Mobieltje
  - Een grote worldmap

  - Fasttravel
  Er komen dus nieuwe travelmogelijkheden. We gaan namelijk gebruik maken van fasttravel. Wil jij snel van de ene naar de andere locatie? Dan moet je een verbinding aanleggen. Dit kan met een taxi, bus, boot, onderzeeboot, luchtballon, helikopter of vliegtuig!

  Om een verbinding succesvol aan te leggen moet je twee realistische vervoersmiddelen bouwen! Een vliegtuig heeft bijvoorbeeld een vliegveld nodig en een helikopter een heli pad om op te landen. Bedenk goed welk vervoersmiddel je wilt gebruiken! Ieder vervoersmiddel heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De afstand die een boot aflegt wordt bijvoorbeeld gemeten via het water terwijl een vliegtuig of helikopter in vogelvlucht kan vliegen. Maar een boot is goedkoper dan een vliegtuig!

  Bij het Trade Center op Australië kan je jouw aanvraag doen voor een portal. Hier staat dan ook direct verdere informatie. Er zijn ook vaste routes aangelegd op Australië. Deze kunnen door iedereen gebruikt worden en kosten travel tokens die te koop zijn bij de traveller NPC.

  - Vehicles

  Naast fasttravel is het ook mogelijk om te reizen met vehicles. De vehicles zijn te koop bij de Traveller III NPC! Je krijgt dan een token die je kan inruilen bij het Trade Center op spawn!

  [​IMG]

  Je vehicles kan je alleen bij een garage blok spawnen.
  Je kan je vehicle niet oppakken en zodra je te ver van je vehicle vandaan bent word je vehicle automatisch terug naar je garage gestuurd.
  Er zijn auto-garages en boot-garages. Deze zijn op spawn te vinden, maar je kunt ze ook op je eigen land krijgen zodat je jouw vehicles op jouw land kunt spawnen!

  Je hebt bij elk garage blok toegang tot jouw volledige verzameling aan vehicles! Het maakt dus niet uit of je nu op Australië bent uitgelogd of op jouw land. Bij elke garage kan je jouw vehicle weer selecteren!
  Om een garage blok op jouw land te krijgen moet jij een garage bouwen en een boekje inleveren op Tasmanië! Hier vind je ook verdere informatie!

  [​IMG]

  Vehicles zijn even snel of zelfs sneller dan tier 6 paarden! Maar ze kunnen maar over een bepaald aantal blokken rijden. Het is dus belangrijk dat je de infrastructuur van jouw stad zo bouwt zodat je goed met een vehicle kan travellen! Een boot vaart uiteraard alleen over water. Een auto kan rijden over de volgende blokken:

  - QUARTZ_BLOCK
  - SMOOTH_QUARTZ,
  - WHITE_WOOL,
  - BLACK_WOOL,
  - LIGHT_GRAY_WOOL,
  - GRAY_WOOL,
  - BLACK_TERRACOTTA,
  - CYAN_TERRACOTTA,
  - LIGHT_BLUE_TERRACOTTA,
  - BLUE_TERRACOTTA,
  - PURPLE_TERRACOTTA,
  - PINK_TERRACOTTA,
  - MAGENTA_TERRACOTTA,
  - LIME_TERRACOTTA,
  - GREEN_TERRACOTTA,
  - SMOOTH_STONE,
  - POLISHED_ANDESITE,
  - POLISHED_DIORITE,
  - POLISHED_GRANITE,
  - SMOOTH_RED_SANDSTONE,
  - SMOOTH_SANDSTONE,
  - BRICKS,
  - STONE_BRICKS,
  - CRACKED_STONE_BRICKS,
  - CHISELED_STONE_BRICKS,
  - END_STONE,
  - END_STONE_BRICKS,
  - PRISMARINE,PRISMARINE_BRICKS,
  - DARK_PRISMARINE,
  - RED_NETHER_BRICKS,
  - CUT_SANDSTONE,
  - CUT_RED_SANDSTONE,
  - CHISELED_SANDSTONE,
  - CHISELED_RED_SANDSTONE,
  - NETHER_BRICKS,
  - NETHER_BRICK_SLAB,
  - NETHER_BRICK_STAIRS,
  - DARK_PRISMARINE_SLAB,
  - DARK_PRISMARINE_STAIRS,
  - PRISMARINE_SLAB,
  - PRISMARINE_STAIRS,
  - PRISMARINE_BRICK_SLAB,
  - PRISMARINE_BRICK_STAIRS,
  - STONE_BRICK_SLAB,
  - STONE_BRICK_STAIRS,
  - BRICK_SLAB,
  - BRICK_STAIRS,
  - SANDSTONE_SLAB,
  - SANDSTONE_STAIRS,
  - RED_SANDSTONE_SLAB,
  - RED_SANDSTONE_STAIRS,
  - QUARTZ_SLAB,
  - QUARTZ_STAIRS,
  - STONE_SLAB


  - Het Mobieltje
  Met de moderne tijd introduceren wij ook de mobieltjes!
  Met deze handige gadget kan jij gemakkelijk messages sturen, currencies overmaken en zelfs safetraden! Je kan echter alleen gebruik maken van deze functies als de andere persoon ook een mobieltje heeft! Je ziet dan het hoofdje van deze persoon verschijnen in jouw mobieltje!

  Als jij een mobieltje vast hebt en de andere persoon een mobieltje in zijn inventory heeft, kan je ook gebruik maken van de command: /message send <spelernaam> <message>
  Zo kan je direct een privé message naar iemand sturen!

  Het mobieltje is natuurlijk craftable! Je hebt echter wel een battery nodig die enkel en alleen te koop is bij een blacksmith III NPC!

  [​IMG]


  - Een grote worldmap

  Het reizen tussen servers ging vaak niet zonder problemen. Om deze problemen te voorkomen met de komst van deze travelupdates is er van de twee servers een grote server gemaakt! Dit betekent dus niet meer reizen tussen worlds, maar met z'n allen spelen op één grote map!

  Een moderne stad en raketten
  Doordat we een flinke Tijdsprong maken, betekent dit ook dat de bouwstijl gaat veranderen. Dit zal er dus ook voor zorgen dat Australië heel anders wordt vergeleken met wat het nu is. Er komen nieuwe, grotere en modernere spawns. Niet te vergeten dat alles ook met elkaar verbonden is met nieuwe travelmogelijkheden. Ook komt er met de moderne tijd een rocket station op Australië. Je kunt hier meerdere dingen kopen:

  Klik op de onderstaande knop voor alle informatie over:
  - Intercontinental Missiles
  - Air Defence System
  • Intercontinental Missiles: Koop deze missiles om aanvallen te kunnen plannen op andere landen!
  • Air Defence System: Koop het Air Defence System om jezelf te beschermen tegen aanvallen van intercontinental rockets![​IMG]
  Meer informatie over deze rockets? Ga dan naar het rocket station op Australië!
  Later in de moderne tijd zal het ook mogelijk zijn om een raket te kopen waarmee jij als eerste richting space kan!

  Een volledig nieuwe speelervaring
  Naast boordevol game updates zit de moderne tijd ook vol met een heleboel visuele updates!


  Klik op de onderstaande knop voor alle informatie over:
  - Weather
  - Armorstands
  - Prefixes
  - Resourcepack
  - Weather
  Zandstormen, hagel, keiharde regen of zonneschijn? Het kan allemaal voorkomen in de moderne tijd update op Planetcraft!

  - Armorstands
  Veel mensen hebben er om gevraagd en we hebben het eindelijk kunnen realiseren! In de moderne tijd is het mogelijk om armorstands te kopen bij de woodworker II en III NPC!

  - Prefixes
  Het symbool waar een land het meest trots op is, is natuurlijk de nationale vlag! Daarom zijn de prefixes aangepast naar de vlag van het land! Het zal even wennen zijn als je de oude prefix gewend bent. Maar dit is wel heel erg fancy!

  - Resourcepack
  De resourcepack zit helemaal vol met nieuwe textures! Van een subtiele overgang tussen verschillende bouwblokken tot een volledig nieuw blok genaamd paperglass. Alles zit er in! Download de pack vanaf dit forum en ontdek zelf ook wat er allemaal nieuw is!
  Bugfixes.. bugfixes.. bugfixes!
  Met moderne tijd zijn niet alleen updates online gekomen. Een heleboel bugs zijn ook direct opgelost!


  Klik op de onderstaande knop voor alle informatie over:
  - Protect
  - Chatcolor
  - Builders Cooldown
  - Officer
  - Protect
  Bij het protecten van kisten is de bug dat je alleen mensen kan adden die online zijn gefixt! Tevens is de bug dat je een single chest kan leegroven door er een kist naast te plaatsen ook gefixt! En je kan met /protect info zien welke personen geadd staan op je gelockte item!

  - Chatcolor

  De chatcolors:
  - White
  - Dark_Red
  - Dark_Blue
  ..kunnen weer geselecteerd worden!

  - Officer

  De bug dat een Officer op een land iemand anders kan ranken tot Officer is gefixt!

  - Builders Cooldown

  De bug dat je scoreboard niet update bij het kopen van een builderscooldown reduction is gefixt! Tevens worden er nu geen earth-credits meer afgeschreven als je al een reduction hebt!

  Lore Seizoen 2
  We zijn natuurlijk eind maart geëindigd met het eerste seizoen van de Planetcraft lore. Dat we nu een nieuw tijdperk in gaan, betekent ook dat we kunnen beginnen met een nieuw seizoen van de lore! Dit betekent nieuwe verhalen, nieuwe karakters en meer verhalen over hoe het allemaal begonnen is. Dit zal alleen ook betekenen dat sommige bekende karakters naar de achtergrond zullen gaan en anderen juist meer op de voorgrond zullen komen te staan.


  ~ Team Planetcraft
   
  #1 DDG Server, 27 apr 2020
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 apr 2020
 2. Abarith
  Offline

  Abarith DDG Held

  Lid geworden:
  21 mrt 2017
  Berichten:
  13
  Leuk Bevonden:
  1
  Pffff.... geen woorden voor! echt fantastisch! Respect naar het development team van Planetcraft!
   
  Bls52 vindt dit leuk.
 3. Sebastiaan Vincent
  Offline

  Sebastiaan Vincent DDG Kenner

  Lid geworden:
  6 mrt 2019
  Berichten:
  21
  Leuk Bevonden:
  1
  Leuk leuk! Heb er al zin in!
   
  Bls52 vindt dit leuk.
 4. ''Warner'' | FireWarner
  Offline

  ''Warner'' | FireWarner DDG Kenner

  Lid geworden:
  17 sep 2017
  Berichten:
  8
  Leuk Bevonden:
  4
  Echt een super update! echt love naar het Dev's en de Mods <3 en hopelijk nog een leuke toekomst van de game tegemoet :D
   
  Bls52 vindt dit leuk.
 5. Bls52
  Offline

  Bls52 DDG Kenner

  Lid geworden:
  7 apr 2019
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  Ja echt fantastisch! Dank voor alle mensen die dat hebben mogelijk gemaakt!!!!
  Ik heb er zoveel zin in!

  Verstuurd vanaf mijn SM-A750FN met Tapatalk
   
 6. MeneerMax
  Offline

  MeneerMax VIP

  Lid geworden:
  18 apr 2014
  Berichten:
  9
  Leuk Bevonden:
  6
  Wat een geweldige update!!!!. Dit was het wachten meer dan waard. Dank aan alle mensen die hier hard aan gewerkt hebben!!!!♥️

  HYPE!
   
  Bls52 vindt dit leuk.
 7. Neckerman
  Offline

  Neckerman DDG Held

  Lid geworden:
  5 jun 2016
  Berichten:
  276
  Leuk Bevonden:
  51
  Vette update, maar waarom werkt de dynmap atm niet?
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie