Update PLANETCRAFT - DE 1.16.1 UPDATE

Discussie in 'Nieuws en Onderhoud' gestart door DDG Server, 14 aug 2020.

 1. DDG Server
  Offline

  DDG Server DusDavidGames

  Lid geworden:
  30 apr 2014
  Berichten:
  315
  Leuk Bevonden:
  912
  Beste PlanetCraft spelers,
  Een paar maanden geleden hebben jullie kunnen genieten van de moderne tijd update. Echter staat er nu weer een update voor de deur, namelijk de 1.16.1 update! In deze update krijgen wij, maar ook jullie weer vele nieuwe mogelijkheden tot het spelen van de game! Wij zullen dus ook zaterdag 15-08-2020 20:00 in lockdown gaan om zondag 16-08-2020 14:00 weer live te staan met de 1.16.1 update!

  De update naar 1.16
  Een van de belangrijkste onderwerpen met deze update is dat we gaan updaten naar 1.16.1. Dit betekent dat jij alleen nog maar kan joinen vanaf 1.16.1. Dit betekent dus dat het bijvoorbeeld niet meer mogelijk is om te joinen op 1.13.2 of 1.14.4. Dit betekent dat het onder andere ook handig is om OptiFine voor 1.16.1 te hebben. Deze kan je HIER downloaden. Ook is het handig om dan de nieuwe resourcepack te downloaden die kan vinden door op 'Resourcepacks' of HIER te klikken. Deze zal in ieder geval wanneer de update live staat te downloaden zijn!

  Nieuw levelsysteem
  Er zullen een aantal dingen aan het levelsysteem aangepast worden. Zo zullen er een aantal nieuwe dingen worden toegevoegd die mee wegen in de levelbepaling [Bouwers opgelet!]. Ook zijn de punten voor level up opnieuw bekeken. Let Op! Bijna als niet iedereen zal erop vooruit gaan! Daarnaast is er ook wat leuks bijgekomen wanneer jij level up gaat, bekijk hiervoor vooral de skill tree want naast dat je een level omhoog gaat worden daar andere dingen ook alleen nog maar leuker door!

  Nieuwe crafting recipes, nieuwe blokken en nieuwe achievements

  Natuurlijk brengt een nieuwe versie ook nieuwe blokken en crafting recipes met zich mee. Zo kan jij straks werken met een smoker of een stonecutter! Of heb jij altijd al een campfire nodig gehad bij je tentendorpje in het bos? Dit wordt met de 1.16.1 update allemaal mogelijk.

  Ook komen er natuurlijk mogelijkheden tot nieuwe blokken. Van nieuwe stairs tot slabs tot walls. Elke bouwer kan natuurlijk ook wel de scaffoldings gebruiken, waarbij jij een stuk makkelijker op hoge gebouwen kan komen en vanaf daar rustig verder kan bouwen. Niet te vergeten dat er ook prachtige mogelijkheden zijn tot nieuwe zwarte blokken. Namelijk de blackstone blokken! De extra mogelijkheid om jouw gebouw nog net dat kleine beetje extra te kunnen geven.

  Ook zijn er mogelijkheden tot het behalen van nieuwe en dus ook meer achievements! Zo kan jij met de nieuwe update rewards krijgen voor het minen van blackstone, het killen van stinger mobs, het verbouwen van wheat, het verbouwen van potatoes, het verbouwen van carrots of het verbouwen van tomaten! Allemaal mogelijkheden voor nog meer grinding.


  Nieuwe chatcolors en custom kill messages

  Ook zullen er nieuwe chatcolors en custom kill messages komen! Naast de standaard kleuren die er al zijn zullen er 18 nieuwe chatkleuren bij komen! Deze zullen er in twee varianten komen, namelijk normaal en bold. Dit betekent 36 nieuwe mogelijkheden om op te kunnen vallen in de chat!

  Daarnaast is er nog iets wat er met de chat gaat gebeuren. Namelijk custom kill messages. Sommigen van jullie hebben er al een aantal voorbij zien komen bij de stresstest, maar wanneer jij iemand killt zal er een bericht in de chat komen waarbij iedereen over de HELE server deze kan zien! Zo kan jij bijvoorbeeld zoals op de foto hieronder laten zien dat jij iemand 'gesmacked' hebt! Een aantal custom kill messages kan jij aanvragen bij het tradecenter, ga hier dan ook naar toe voor meer informatie!

  [​IMG]
  Skill tree
  Een nieuwe manier om te grinden is door het werken met skill points. Elke keer als jij namelijk een level omhoog gaat krijg jij hier ook een skillpoint voor. Met deze skillpoints kan investeren in het makkelijker minen, houthakken, farmen of vissen. Zo kan jij bijvoorbeeld met skill points een verhoogde kans hebben op dubbele ores, dubbele of misschien zelfs wel driedubbele saplings, een verhoogde farming drop of het opvissen van andere items naast alleen de standaard vissen! Jij hebt dus zelf in de hand waar jij je skill points wil inzetten en of jij deze in een categorie wil inzetten of in meerdere verschillende categorieën!
  [​IMG]

  Battlecruiser

  De battlecruiser is een nieuwe plek op Earth. Deze zal liggen op de oude plek van PvP islands en hier zal dan ook uiteraard PvP aanstaan! Dit betekent dat als jij hier aan het grinden bent voor Blackstone jij hier ook gekilld kan worden. Pas dus op met wat je wel of niet meeneemt of ga in groepen om ervoor te zorgen dat jij niet dood kan gaan.

  Echter is deze plek een plek waar iedereen wel heen kan. Hier kan jij namelijk spullen vinden voor het craften van de nieuwe recipes, het kunnen bouwen met blackstone blokken en nog veel andere dingen. Ook kan jij hier loopchests openen. Dit zijn kisten waar verschillende items in kunnen zitten waar jij mogelijk wel iets aan kan hebben. Wanneer jij de kist opent en weer sluit zal de kist ook automatisch kapot gaan (waarbij de items ook mee droppen), zodat er weer nieuwe kisten kunnen spawnen. Let er echter wel op dat naast dat de PvP aanstaat, jij ook last kan krijgen van de stingers...

  [​IMG]
  Ben jij benieuwd naar het verhaal achter de Battlecruiser? Lees dan het kleine stukje lore wat hieronder in de spoiler vermeld staat en wie weet kom jij wel meer te weten over waarom dit schip hier beland is...
  De Battlecruiser was een een schip, versterking voor de Black Rose, de Kyrian groep die zich tegen de Terrans keert. Het schip stortte neer door een storing in het besturingssysteem. Hierdoor werd het schip onbestuurbaar en stortte het neer op zee. Echter doordat de chemicaliën zich mengden met de atmosfeer groeide de natuur snel rondom het schip. Gesteenten die normaal niet op aarde te vinden zijn, kwamen vrij. Zo ook de Stingers. Een nog niet voltooid experiment van de Black Rose. De Stingers zijn de ruines van het schip als thuisbasis gaan zien en proberen dit ten koste van alles te verdedigen. Veel overlevenden waren er niet. Echter zijn er wel Black Rose gespot...

  Natuurlijk zijn er nog wel een paar dingen die wij nu niet benoemd hebben, maar die zijn dan aan jullie om zelf te ontdekken. We hopen dat jullie er hartstikke veel zin in hebben en allemaal mee komen spelen met de nieuwe 1.16.1 update!

  ~ Team PlanetCraft

  Officiële DDG Server pagina's
  @DDG_Server
  @DDGServer
  @ddgserver
  David
  David2

  Volg ook onze Youtube Partners

  Kwartier Granzier
  EenGameStad
  Duffy Games
  Vlekkeloos
  Edeldier
  DeSerialGamer
  GamenMetMax
  HetIsJari
  MrPugg
  PlotTwist
  Willem Bouwens
  Jvvidea
  LeanYT
  OfficialYouri
  LyniePower
  Kaashapje
  BIEM GAMES
   
  #1 DDG Server, 14 aug 2020
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 aug 2020
  DenDonia vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie