Menu

JOIN DISCORD
0 Leden Online
JOIN 0 ONLINE SPELERS play.dusdavidgames.nl
Wat is er Nieuw?
Welkom op DusDavidGames! Welkom op bij de DusDavidGames Community! Om deel te nemen aan ons forum en content te kunnen plaatsen dien je jezelf eerst te registreren! Klik hiervoor op de knop "Registeren" en volg de stappen in het volgende scherm. Heb jij al een account op onze community? Druk dan op de knop "Inloggen". Veel plezier!

Gesloten Planetcraft Beta

Status
Niet open voor verdere reacties.

DDG Server

DusDavidGames
Beste spelers,

VANAVOND om 20:00 is het zo ver, het einde is in zicht. En een begin is op komst. De PlanetCraft beta! Wat deze beta precies inhoudt ga je hier zometeen lezen. Wees vooral niet getreurd als je de beta niet binnen bent gekomen. Want ook zonder de beta te spelen kun jij jezelf goed verdiepen in de game! Blijf dus vooral veel kijken naar de vele video’s die zullen verschijnen op Youtube en houd Twitter goed in de gaten!


c4a8eadb45a25ef3d209dc885e913f98.pngZometeen begin je in Australië, hier spawn je dan met een houten bijl en twee

appeltjes. Wat moet je doen? Wat is het doel, en wat kan ik allemaal doen?


Wat je sowieso kunt doen om mee te beginnen is je bijl pakken en lekker hout gaan hakken. Dit hout kun je verkopen bij een van de villagers en hier kun je ook direct andere tools kopen en eventueel voedsel aanschaffen. Met de coins die je hiermee hebt verdiend zul je ook bijvoorbeeld een bootje kunnen kopen, of je kunt dingen en spullen upgraden als je nieuwe technologie hebt ontdekt!


Tevens moet je dadelijk met jouw coins gecombineerd met credits landen kopen!


Dan hoor ik de volgende vraag al opkomen.. Maar hoe verdienen we credits?

Credits verdien je door online te zijn, met het command /time kun je zien hoe lang jij online bent en wanneer jij jouw credits zult ontvangen. Credits zul je elk uur ontvangen tot een bepaald aantal uur per dag.


Om een land te kunnen kopen zul je dus bijvoorbeeld voor Nederland 5000 coins moeten betalen en 50 credits. Dit is zodat je, ondanks je de hele dag online bent, toch wat moet gaan doen om verder te kunnen gaan in de game. AFK staan wordt dus niet beloond!

Tevens mag je met maximaal 5 mensen je coins en credits bij elkaar leggen om een land te kunnen kopen.

Je kan alleen een land hebben of een land joinen, Je kan niet in meerdere teams zitten.

Tevens spawn je in Australië in Ngarkat, dit is in PlanetCraft DE hoofdstad van Australië. Hier heb je ook een pad vanuit Ngarkat naar Tasmanië, dit hebben we gedaan zodat je naar Tasmanië kan lopen zonder te moeten zoeken. Op Tasmanië kan je namelijk jouw eerste landje kopen en je prefix aanvragen. Hier hebben wij twee gebouwen gemaakt: Één voor het verkopen van landen, en één voor het aanvragen van je préfix.


Voor de mensen onder ons die zich echt heel goed willen oriënteren dadelijk in het spawn stukje in Australië hebben we hier een screenshot voor jullie van de dynmap. ZOEK MAAR RAAK!


N_LEVZODsPPvKC0c8SV02X8Mzejdd6uQiebrvI1mZxq2qRKnaff46cKv2XYpsdlY4yOlXbdbXDIN07Ysrkb84hsDK4-fMx42mCQPTaGy9IGrS4dH_xNcMv9S720-lARbk9i0LKgk


Wanneer je gaat beginnen met het spelen van PlanetCraft zul je voor ALLES tools nodig hebben, je hoort het goed: dus zelfs voor plantjes die groeien. Dit hebben we zo ingesteld om het zo realistisch mogelijk te maken en om het gebruik van tools te stimuleren. Op elke actie die je dadelijk verricht zit een cooldown van 1,5 seconde. Wees dus slim met wat je bouwt, ook zal het dadelijk zo zijn dat wanneer jij een gebouw maakt wat niet stevig is dat dit gewoon zal instorten. Maak jij dus een mine zonder dat je er veilig in kan hakken? Dan kan het dus zo zijn dat jij vast zit alleen… in de mine ….


Voor alles waar jij dadelijk tools voor nodig hebt wat normaal niet in minecraft zit hebben wij hier voor jullie in een lijstje gezet.


Gras, dirt, zand en gravel moet je allemaal hakken met een schep!

Hout, logs, wood en stripped wood moet je hakken met een bijl!

Leaves, wol, vines zul je allemaal moeten hakken met een schaar!

Lily pad’s, saplings, gras, bloemetjes mushrooms moet je allemaal hakken met een schoffel!


Dit geldt tevens ook voor het farmen van je farmland, dit moet nu allemaal gebeuren met een hoe. Doe je dit met je hand zul je niks ontvangen…


Vooral voor het begin van de game zul je direct merken dat je mensen niet kunt slaan met je hand, dit kan ook niet met jouw tools of überhaupt niet op Australië. Om mensen aan te kunnen vallen zul je gebruik moeten maken van zwaarden. Deze zijn ook niet te koop en moet je zelf craften. Ook als jij een landje koopt heb jij dadelijk op jouw GEHELE land een PVP protectie van 7 dagen. Dus lekker je verdedigingen aanscherpen!


Zometeen, omdat de map heel erg groot is, zul je een aantal dingen kunnen doen om ergens sneller te komen. Hiervoor moet je online zijn en zul je moeten levelen maar zodra je het hebt zul je het heel fijn vinden. Dit zijn commands zoals /home en /spawn. Hier zit een cooldown op om reistijd realistisch te houden.


Tevens hebben we hier een lijstje met handige commando’s die jij dadelijk nodig hebt om de game goed te kunnen spelen:

/language | /taal - Hiermee kun jij jouw taal aanpassen
/time | /onlinetime - Hiermee kun jij jouw online time zien
/country addmember - Hiermee kun jij mensen uitnodigen voor jouw land
/country removemember - Hiermee kun je mensen verwijderen van jouw land !
/country info - Hiermee zie jij wie de eigenaar is van het land en members
/country leave - Hiermee kun jij jouw land verlaten
/coins - Hiermee zie jij jouw aantal coins
/credits - Hiermee zie jij jouw aantal credits
/country enemy - Hiermee kun jij met jouw land een ander land vijand maken
/country ally - Hiermee kun jij met een ander land een alliantie sluiten
/country neutral - Hiermee kun je weer neutraal worden met een land
/spawn - Hiermee kun je naar de spawn
/sethome - Hiermee zet jij jouw home zodat je terug kan naar bijv. je land
/home - Dit is het commando om naar jouw gezette home te gaan
/report - Hiermee kun jij een speler rapporterenTer informatie voor alle beta spelers, de beta is een testperiode waarbij we alle bugs en spelers ervaringen gaan testen. Hetzelfde met balancing, na de Beta krijgen de mensen van de beta een leuk extraatje en wordt alles gereset waardoor iedereen die met de release tegelijk en eerlijk begint. Spullen zul je niet behouden, maar de kennis kunnen we je niet afnemen! Als nieuwe speler zou ik mezelf snel aansluiten bij een beta groepje!Zie hier ook nog de handige aanvullende informatie!


De game is speelbaar op 1.13.2 +

Dit is de dynmap: http://dynmap.planetcraft.nl/#
Download hier de texturepack: https://storage.googleapis.com/resourcepacks/PlanetCraft_Beta_1.0.zip
De planetcraft website: http://planetcraft.dusdavidgames.nl/

Prijslijst voor landen: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i1VpWoqFGHDH6SdW6nctjLcFcKcaLMuzh23bTmrRA6o/edit#gid=0

Ook als je dus zelf niet bent gekozen voor de beta! Blijf dus ten alle tijden up-to-date met alle video’s en tweets want wie weet vind jij wat uit wat jij goed kunt meenemen voor de release!

NWY37qECWWrtmiHbF6J_6TYOQ53xoAmY6sbOrcNkWk11aqqFOnRtCeI0pJ9UUQwC9b4GqhcdQi8sGtmqXkmkMX-guLIPhezbbfdFO_lv7DMRBjTky_2P-eyBuLZIgvhw_Ryl480H


Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben!

~ Het DDG Server Team
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DaVeKe217

DDG Kenner
DaVeKe217
DaVeKe217
Ik ben een aantal weken op vakantie geweest naar familie.. Heb heel de Inschrijving etc voor de beta gemist. Het lijkt me super als het op de 1 of andere manier toch nog zou kunnen! Iemand een idee?

Ben erg hyped over deze gamemode!
Hoop graag iets van iemand te horen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top