Menu

JOIN DISCORD
0 Leden Online
JOIN 0 ONLINE SPELERS play.dusdavidgames.nl
Wat is er Nieuw?
Welkom op DusDavidGames! Welkom op bij de DusDavidGames Community! Om deel te nemen aan ons forum en content te kunnen plaatsen dien je jezelf eerst te registreren! Klik hiervoor op de knop "Registeren" en volg de stappen in het volgende scherm. Heb jij al een account op onze community? Druk dan op de knop "Inloggen". Veel plezier!

Update DIT IS MINETOPIA 4.0! - DE GROTE GAME UPDATE!

DDG Server

DusDavidGames
Beste DDG Spelers,
Na het lange wachten is het eindelijk zo ver...! Na alle video's, foto's, rondleidingen en grote tips is hier dan het verlossende woord! Minetopia 4.0 is nog nooit zo dichtbij geweest als nu! In deze forum post krijgen jullie alle informatie over alle video's die online zijn gekomen. Wij plaatsen voor jullie alle puzzelstukjes in een GROTE puzzel. Lees snel verder en kom alles te weten over 4.0! In deze forum post zullen wij ook altijd de dingen aanpassen die komen, zoals updates.

Minetopia_Classic.png


Minetopia 4.0
Op 05-11-2020 kwam de eerste video online van David onder de naam... WANNEER KOMT MINETOPIA 4.0? In die video zagen jullie dat er veel oude maar ook nog steeds spelende Minetopia spelers / staffleden vertelde over hoe hun Minetopia zagen, maar ook speelde. Een zeer leuke video om te zien hoe de game van toen zo gespeeld werd en dat de veranderingen zo groot zijn geworden dat we nu richting 4.0 gaan, maar toen kwam het einde van de video waar David aankondigde dat de volgende video gepraat zou worden over 4.0. Na het lange wachten kwam om 12-11-2020 een NIEUWE Minetopia 4.0 video. In deze video zagen we dat Danny026 samen met Larrsss de nieuwe stad ''Hollandia'' introduceerde! Veel vragen kwamen los bij jullie. Wanneer komt 4.0? Gaan er steden weg? Komen er meer steden? Krijgen we een volledige reset? Noem maar op... Nu is het moment daar. We hebben alle informatie over 4.0 voor jullie! Lees snel verder en lees alles over de grote game update ''Minetopia 4.0''!

Oude 3.0 steden
Voor deze prachtige update hebben we helaas wel afscheid moeten nemen van al onze 3.0 steden op het Pretpark en de 1.0 stad Minetopia na. Helaas hebben we in het begin afscheid moeten nemen van The City die op de niet zo handige manier van professor Endstone op zijn einde kwam. De professor wilde afreizen naar de Jungle alleen de Jungle kwam naar The City toe. Hierdoor verwoestte de Jungle de hele The City! Daarna hebben we afscheid moeten nemen van de volgende steden... De Kaap, Downtown, Cosmopolitan, Graydale, The Hill en Malibu...! Door deze reden was het al meer dan een half jaar niet meer mogelijk om stadupdates uit te voeren. Tot grote vragen van veel spelers waarom? Hierop konden wij nooit antwoord op geven, maar nu wel!

Nieuwe Ministeries
Door deze update gaan we ook jullie allemaal de nieuwe Ministeries introduceren. Voorheen bekend als het Ministerie van Binnenlandse zaken, Ministerie van Economie, Ministerie van Financiën, Ministerie van Justitie en Ministerie van Infrastructuur. Deze namen gaan we natuurlijk ook aanpassen, omdat nu de steden een internationaal tintje hebben. We gaan niet over naar Minetopia internationaal, maar de steden zullen we gebaseerd zijn op veel verschillende landen zoals jullie weten. Daarom zullen nu de namen aangepast worden naar de volgende namen...
 • Economische zaken - Departement Economische Zaken
 • Internationale zaken - Departement Internationale zaken
 • Justitiële zaken - Departement Justitiële Zaken
 • Infrastructuur - Departement Infrastructuur
 • Financiële zaken - Departement Financiële Zaken
Ook zal de benaming van de functie Minister en Staatssecretaris aangepast worden naar de volgende namen.
 • Voorzitter Economische Zaken (Minister Economische Zaken)
 • Vicevoorzitter Economische Zaken (Staatssecretaris Economische Zaken)
 • Voorzitter Internationale Zaken (Minister Binnenlandse Zaken)
 • Vicevoorzitter Internationale Zaken (Staatssecretaris Binnenlandse Zaken)
 • Voorzitter Justitiële Zaken (Minister Justitie)
 • Vicevoorzitter Justitiële Zaken (Staatssecretaris Justitie)
 • Voorzitter Infrastructuur (Minister Infrastructuur)
 • Vicevoorzitter Infrastructuur (Staatssecretaris Infrastructuur)
 • Voorzitter Financiële Zaken (Minister Financiën)
 • Vicevoorzitter Financiële Zaken (Staatssecretaris Financiën)
Hieronder zullen wij de toelichting geven van alle Ministeries wat hun veranderingen zijn. Lees dit goed door, zodat er geen verwarring kan komen.

Departement Economische Zaken
Het Departement van Economische Zaken gaat met veel verschillende grote updates komen die de hele game gaan veranderen. Tenslotte leeft de game Minetopia op de economie. Zonder economie geen winkels, geen inkoop en geen eten. Dus zal het leven ook niet mogelijk zijn op de Minetopiaanse aardbodem.

Het Departement van Economische Zaken introduceert als allereerst de ''Zeecontainers''. Straks krijgen alle inkopen hun eigen assortiment die bepaald is in welk land de inkoop staat, maar heb jij een winkel die in Hollandia staat, maar je wilt eten verkopen die in Bruxia in de inkoop is. Dan zal je een bestelling moeten plaatsen in Bruxia. Deze bestelling wordt verwerkt bij het Departement en zal via een zeecontainer die bij je plot zit en te vinden is in het havengebied geleverd worden. Zo kom jij aan je buitenlandse producten die jij besteld. Of gaan deze zeecontainers gebruikt worden voor een heel ander (crimineel) doeleinde...?

Ook gaat het stukje interactie op je eigen plot vergroot worden door het Departement van Economische Zaken. Je gaat straks je eigen bier- of wijnvaten kunnen kopen. Produceer dan vervolgens je eigen bier en wijn in je eigen kelder. Wie weet verdien jij wel miljoenen met je eigen gemaakte wijn of bouw jij een super feest met je eigen gebrouwde bier. Voor de mensen onder ons met groene vinger is het nog steeds mogelijk om je eigen moestuin te onderhouden gewoon in je eigen tuin! Wie wil dat nou niet? Op een leuke, maar vooral duurzame manier je eigen gewassen verbouwen in je tuin! Ook zal het nog mogelijk zijn om een kwekerij op te zetten, maar wat voor kwekerij? Daar zal je zelf achter moeten komen...!

Bij de grote 4.0 update zullen de winkels automatisch onder het Departement van Economische Zaken vallen. Dit om de controle op de winkels veel beter te krijgen. Ook zal er per land verschillende reglementen zijn voor winkels die het Departement van Economische Zaken als geen ander weet. De winkel verkoop zal dus ook via het Departement van Economische Zaken gaan. Dit om verwarring te voorkomen. Voor vragen over een winkel? Contacteer het Departement Economische van Zaken.

Als laatste punt, maar vooral niet het kleinste punt is de volledig vernieuwde auto plug-in voor Minetopia 4.0. In Minetopia 4.0 gaan we het stukje realisme nog sterker tegemoet komen. Landen, eigen interactie en je gaat zelf veel moeten/kunnen doen in deze game verandering. Wie kent het nou niet de spannende formule 1 races, maar dan in Bruxia! Ja je hoort het goed! In Bruxia! Een groot race circuit in Bruxia waar jij met jouw race team kan gaan racen en strijden voor de nummer 1! Naast het racen zullen we ook veel nieuwe mogelijkheden geven met jouw eigen bolide. Het tunen van je eigen auto door middel van een vette spoiler erop zetten of wie weet wel een grote gun op het dak om zo Interpol te verslaan!

Nieuwe Functies bij Departement van Economische Zaken
Zoals eerder gezegd zal de Minister Voorzitter Economische Zaken heten en de Staatssecretaris Vicevoorzitter Economische Zaken heten. Ook zullen alle andere functies die onder dit departement vallen worden veranderd qua naam. Dit om het nog realistischer te maken en de naam te koppelen per land.
Departement:
Voorzitter
Vice-voorzitter
Director
Medewerker

Inkopen:
CEO Inkoop [LAND]
Mngr. Inkoop [LAND]
Medw. Inkoop [LAND]

Safetrade:
CEO Safetrade
Mngr. Safetrade [LAND]
Medw. Safetrade [LAND]

Kamer van Koophandel:
CEO KvK
Director KvK
Inspecteur KvK
Medw. KvK

Mechanica:
CEO Mechanica
Mngr. Mechanica
Medw. Mechanica

Bennies's Banners:
CEO Bennies's Banners
Mngr. Bennies's Banners
Medw Bennie's Banners

Helvic:
CEO Helvic
Mngr. Helvic
Medw. Helvic

Voertuigbeheersing:
H. Instructeur
Examinator
Instructeur


Departement Internationale zaken
Ook wel bekend als het Ministerie van Binnenlandse Zaken zal de naamsverandering krijgen naar Departement Internationale zaken. Dit omdat we nu werken met allemaal landen en niet meer met steden. Het Departement Internationale zaken kunnen we niet missen, want waar moeten wij dan onze huizen kopen? Hoe komen we dan aan onderdak?

Het Departement Internationale zaken introduceert als allereerst het trouw beleid binnen de landen. Iedereen weet wel dat je kan trouwen. Alleen je had er eigenlijk nooit wat aan. Tot nu! Er is een top update uitgekomen over het trouwen in Minetopia 4.0. Wanneer je wilt trouwen meld je je bij het gemeentehuis in het land waar je wilt trouwen. Je gaat samen akkoord en geeft elkaar het ja woord. Het woord waar jij die lange tijd op hebt zitten wachten. Nu jullie getrouwd zijn kunnen jullie samen een plot kopen in de stad waar je getrouwd bent. Dit plot komt dan ook op jullie beide naam te staan. Ook kunnen jullie langs de juwelier en kunnen jullie de trouwring bestelling die speciaal voor jullie gemaakt wordt met een speciale naam en lore. Als dat nog niet genoeg was krijgen jullie ook nog een prefix om te laten zien dat jullie samen één zijn. Eigenlijk een soort achternaam dus.

Heb jij het ooit al wel eens gehad dat je een plot koopt en denkt... Wat is dit voor een miskoop! Je wilt eigenlijk je plot terug verkopen aan de gemeente maar dit gaat niet. Dus je probeert je huis maar zo snel mogelijk te verkopen aan een andere speler. Hier gaat veel tijd in zitten en je geeft de hoop op en doet niks meer met je huis. Dit is nu anders! Wanneer je een huis hebt gekocht en je bedenkt je en vindt dit zo'n stom huis en je wilt er van af. Dan is er nu de mogelijkheid om je huis binnen 72 uur terug te verkopen aan de gemeente, dan krijg je 75% terug van het totale bedrag van wat je hebt betaald.

Het team van Internationale zaken zag zelf ook dat het af en toe best een rommeltje kon zijn in hun doen van werken. Daarom hebben zij deze kans gepakt om dit helemaal goed aan te pakken! Alles zal dus bij iedere gemeente hetzelfde werken. Plot overdracht, vergunningen aanvragen, de namen van boekjes etc. Dit betekend voor jou maar ook voor het Departement Internationale zaken een super nette administratie.

Nieuwe Functies bij Departement Internationale zaken
Zoals eerder gezegd zal de Minister Voorzitter Internationale Zaken heten en de Staatssecretaris Vicevoorzitter Internationale Zaken heten. Ook zullen alle andere functies die onder dit departement vallen worden veranderd qua naam. Dit om het nog realistischer te maken en de naam te koppelen per land.
Departement
Minister -> Voorzitter Int
Staatssecretaris -> Vicevoorzitter Int
Director BiZa → Director Int
NIKS -> Medewerker

Benamingen Hollandia/Bruxia
Burgemeester Hollandia/Bruxia
Loco Burgemeester Hollandia/Bruxia
Wethouder Hollandia/Bruxia
Medewerker Hollandia/Bruxia

Benamingen TheBai
Burgemeester → Sjeik/Sjeika TheBai
Loco Burgemeester -> Hulp Sjeik TheBai
Wethouder -> Wethouder TheBai
Medewerker -> Medewerker TheBai


Departement Justitiële Zaken
Justitie wie kent ze niet de mannen en vrouwen die dagelijks bezig zijn met het handhaven van de wet en de straten van Minetopia veilig houden. De criminelen tegenhouden en terreur tegengaan. Deze mensen van Justitie worden niet altijd gerespecteerd door boze burgers die het niet eens zijn met inwoners van een land, maar het Departement Justitiële Zaken zal zich van de betere kant laten zien in Minetopia 4.0!

Het Departement Justitiële Zaken introduceert als allereerst de scheiding van Justitie! Justitie zal haarzelf scheiden in twee verschillende departementen! Namelijk het Departement Justitiële Zaken en het Departement Veiligheid. Het Departement Veiligheid zal het kopje Interpol gaan leiden en zal alles internationaal regelen. Justitie zal alles nationaal regelen. Er zullen drie functies bij komen. Namelijk de volgende functies: Voorzitter Veiligheid, Secretaris Generaal Interpol en Interpol Agent. De voorzitter functie zal gecombineerd worden met de taak van Vicevoorzitter Justitiële Zaken. Echter zal hij wel zijn voorzitter functie gescheiden houden bij zijn Vicevoorzitter functie. De Voorzitter van Justitie heeft geen inspraak op Veiligheid. Justitie gaat zich dus bezig houden met kleinere delicten, onderzoeken etc. Veiligheid gaat veel bezig zijn met de grote delicten, de grote landelijke onderzoeken en douanes.

Het Departement Justitiële Zaken komt met meerdere updates, zoals ieder andere Departement. Justitie zal een nieuwe rank indeling krijgen dat zal als volgt zijn...
Korpschef (Andere benaming van Commissaris)
Brigadier (Gaat een stapje omhoog dit in verband met het realisme)
Hoofdagent (Gaat een stapje omlaag dit in verband met het realisme)
Agent
Surveillant
(Wordt een nieuwe tussen functie om aspiranten een nog betere agent te worden)
Aspirant
Ook zal het stukje VOG's anders worden in 4.0. VOG's gaan gelden per land en niet meer globaal. Dit betekend wanneer jij wordt opgepakt voor een delict in Hollandia dat je VOG in Bruxia nog positief is.

Ook bij het Departement Justitiële Zaken zal het stukje Openbaar Ministerie en de Rechtbank aangepast worden. Natuurlijk werken we nu allemaal met verschillende landen. Dus zal er in ieder land een eigen grondwet komen en een eigen wetboek. Dit betekend dus ook dat alle rechters worden opgeleid voor het land waar ze komen te werken.
Hoofdrechter (Doet internationale zaken als mensen in hoger beroep gaan)
Rechter (Doet nationale zaken)
Griffier

De aanpassingen bij het Openbaar Ministerie zullen als volgt zijn...
Procureur Generaal (Doet internationale zaken)
Officier van Justitie (Doet nationale zaken)
Hulp-Officier van Justitie (Doet nationale zaken)
Verder zal hier niet veel aangepast worden.

Nieuwe Functies bij Departement Justitiële Zaken
Zoals eerder gezegd zal de Minister, Voorzitter Justitiële Zaken heten en de Staatssecretaris, Vicevoorzitter Justitiële zaken heten. Ook zullen alle andere functies die onder dit departement vallen worden veranderd qua naam. Dit om het nog realistischer te maken en de naam te koppelen per land.
Departement
Minister -> Voorzitter
Staatssecretaris -> Vicevoorzitter
Director -> Director
NIKS -> Medewerker

Commissaris -> Korpschef
Hoofdagent -> Brigadier
Brigadier -> Hoofdagent
Agent -> Agent
NIKS - > Surveillant
Aspirant -> Aspirant

Openbaar Ministerie
NIKS -> Procureur Generaal
Officier van Justitie -> Officier van Justitie
Hulp-Officier van Justitie -> Hulp-Officier van Justitie

Rechtbank
Hoofdrechter -> Hoofdrechter
Rechter -> Rechter
Griffier -> Griffier

Onderwijs
Directeur Algemene Justitie Opleiding -> Directeur Algemene Justitie Opleiding
Examinator Algemene Justitie Opleiding -> Examinator Algemene Justitie Opleiding
Docent Juridisch -> Docent Juridisch
Docent Politie -> Docent Politie

Veiligheid (Volledig nieuw)
Voorzitter
Secretaris Generaal Interpol
Interpol Agent


Departement Infrastructuur
Wie kent ze niet! De mannen van de bouw die bekend staan om hun prachtige bouwwerken die zij leveren aan de landen waar zij werken. Maanden bezig geweest zijn met de opbouw van Minetopia 4.0! Ook zij gaan een volledig nieuwe tijd in waar veel verandering in komt! Ga jij mee in de veranderingen van het Departement Infrastructuur? Lees dan snel verder en kom alles te weten over Infrastructuur!

Het Departement Infrastructuur introduceert als allereerst een volledig nieuw staatsbedrijf genaamd Deco! Deco gaat zorgen voor allemaal leuke kleine aspecten die jij aan je huis kunt gaan veranderen. Zie het als een kleine vorm van de IKEA, maar ook een feestcommissie. Straks zal je je inrichting deels aan kunnen laten passen door Deco, maar ook met de feestdagen of je verjaardag zal Deco ervoor zorgen dat jouw huis versierd wordt! Het enige wat jij moet doen is je eigen abonneren bij Deco. Dit gaat een klein bedrag worden die jij moet betalen en zo doe jij altijd mee met de leukste dagen van het jaar en ziet je huis er altijd leuk uit!

Wie kent het niet die rijke mensen die hun grote jachten die aanmeren in de grote havens van Minetopia. Je kijkt om je heen en ziet de ene luxe jacht na de andere luxe jacht. Deze boten zijn natuurlijk allemaal aangeschaft bij de Shipyard. Door veel onduidelijkheden hoe je nou aan zo'n mooie boot kwam is dit systeem volledig omgegooid. Vanaf nu valt alles wat met boten te maken heeft onder de Shipyard. Van boot plots tot verplaatsen van je boot naar een ander land.

Heb je je ooit wel eens afgevraagd toen je in Minetopia rond liep en je zag een super apart gebouw en dan ziet je van: "Hoe hebben ze dit ooit kunnen bouwen hier in deze stad?" Niet in de style, of een kelder van 4 verdiepingen diep noem maar op. Hier komt nu verandering in. Per land deel zal er gekeken worden naar een vaste style. Er zal niet van alles gebouwd worden. Ook zijn alle vergunningen goed op de schop genomen. Je zal nu niet zo snel meer een kelder van twee diep zien. Alles zal dus veel realistischer zijn.

En als allerlaatst trapt het Departement Infrastructuur af met natuurlijk de prachtige landen waar jullie nu in rond lopen. Deze prachtige landen zijn in minder dan een jaar blokje voor blokje opgebouwd. Bloed, zweet en tranen. Ambulances die heen en weer reden door bouwvakkers die van de stijgers vielen. Problemen met het weer, maar het is ze gelukt!

Nieuwe Functies bij Departement Infrastructuur
Zoals eerder gezegd zal de Minister Voorzitter Infrastructuur heten en de Staatssecretaris Vicevoorzitter Infrastructuur heten. Ook zullen alle andere functies die onder dit departement vallen worden veranderd qua naam. Dit om het nog realistischer te maken en de naam te koppelen per land.
Departement:
Voorzitter
Vicevoorzitter
Director
Medewerker

Bouwbedrijven:
Bouw CEO
Architect

Shipyard:
CEO Shipyard
Medewerker Shipyard

Deco:
CEO Deco
Medewerker Deco


Departement Financiële Zaken
Geld, goud, rijkdom, grote gebouwen, witte villa's. Dat doet me denken aan Financiën. Het Departement Financiële Zaken zal weer gaan zorgen dat ons geld blijft rollen in Minetopia 4.0! Ook zal het Departement Financiële Zaken met een paar leuke updates komen die het Departement Financiële Zaken meer aantrekkelijker maakt voor de burger!

Het Departement Financiële Zaken introduceert als aller eerst het Casino! Wie kan het zich niet in zijn of haar hoofd bedenken! Al de lichtjes, geluidjes en muziek! Samen een drankje doen aan de bar en lachen om elkaar. Je loopt naar het wisselkantoor en koopt een paar chips! Loopt naar een van onze machines en ja hoor..! JACKPOT! Je wint 1.000.000 euro! Je bent MILJONAIR! Bezoek jij het casino?

Zoals jullie weten komen er allemaal verschillende landen! Dit betekend ook een andere valuta in de andere landen! In Hollandia en Bruxia zal het gewoon de euro zijn, maar in TheBai gaan we natuurlijk naar de dollar! Dit wisselkantoor zal worden beheerd door het Departement Financiële Zaken. Ruil jij jouw euro's om in dollars en koop jij jouw landhuis in TheBai?

Ook zal het Departement Financiële Zaken komen met een nieuw systeem voor de lockers! Iedere burger heeft recht op zijn eigen kluis in de bank! Daarom kan nu iedere tier een locker aanschaffen bij de centrale bank in Hollandia. Bewaar jij hier je goud, zodat jouw huis niet wordt beroofd door een grote bende die actief is in Hollandia? Wees slim..!

Als allerlaatste komt het Departement Financiële Zaken met wat minder nieuws.. Namelijk de Stockmarket zal sluiten. Na een goed seizoen met de Stockmarket hebben we jullie laten genieten van de daling en de stijging van de producten die wij jullie hebben aangeboden. Nu 4.0 is gestart is er op dit moment geen plek meer voor de Stockmarket. Wie weet komt het terug, of helemaal niet meer..

Nieuwe Functies bij Departement Financiële Zaken
Zoals eerder gezegd zal de Minister, Voorzitter Financiën Zaken heten en de Staatssecretaris, Vicevoorzitter Financiën heten. Ook zullen alle andere functies die onder dit departement vallen worden veranderd qua naam. Dit om het nog realistischer te maken en de naam te koppelen per land.
Departement
Minister -> Voorzitter
Director -> Director
NIKS -> Medewerker

Bank:
CEO MineBank -> CEO Centrale bank
Director MineBank -> Director Centrale bank
Medewerker MineBank -> Medewerker Centrale bank

Lockers:
Nieuwe functie -> Director Lockers
Nieuwe functie -> Medewerker Lockers

Casino:
Nieuwe functie -> Director Casino
Nieuwe functie -> Medewerker Casino


Levelcheck
Eerst konden jullie levelen van level 1 tot level 99. Dit is nu anders! Je zal nu dagelijks/wekelijks je level moeten onderhouden! Dit betekend dus dat het hele level systeem aangepast is! Dat klopt! We gaan vanaf 4.0 werken met tieren! De tieren gaan vanaf tier 1 tot tier 11.
Tier 1 t/m tier 6 kosten niks. Wanneer je die tier hebt bereikt ga je automatisch omhoog. Je hoeft dus niet naar een NPC om je tier omhoog te kopen.
Tier 7 kost een goldcoin. De mensen die eerder level 60 gekocht hebben met een goldcoin staan bij ons geregistreerd en krijgen dus tier 7 gratis.
Tier 8 is gratis en zal dus weer automatisch op je account gezet worden wanneer je deze tier bereikt.
Tier 9 kost weer een goldcoin. Dus spaar alvast je goldcoins!
Tier 10 krijg je weer automatisch op je account, wanneer je deze hebt behaald.
Tier 11 krijg je toegewezen door een Projectleider. Dit krijg je wanneer je het ook echt verdiend. Door middel van je stats, je manier van spelen en noem maar op.
De tiers gaan er uit zien als badges. Deze badges gaat iedereen kunnen zien zowel op tab, chat en in je scoreboard.
Een kleine tip van ons... Vroeger wat je moest doen voor je fitheid... Is misschien nu wel wat je moet doen voor je level..?

1fbf4fa6bb245d6e683bb188fdf83793.png

Dit zijn de verschillende kleuren tieren die je zal kunnen zien in game!
De volgorde zal ook zo zijn dus zwart is 0, geel is 3 en ga zo maar door!


Upgrade systeem
Dit is misschien ook nog wel een van de grote veranderingen in Minetopia 4.0! Het fitheid systeem gaat volledig verdwijnen! Je gaat nu je eigen speel style bepalen door middel van opdrachten die je moet uitvoeren! Dit kunnen opdrachten zijn van behaal 5 dagen online time, maar het kan ook zijn schrijf je in in een stad. Als je z'n opdracht behaald krijg je een of meerdere tokens. Met die tokens kan jij via het command /upgrade je tokens uitgeven. Zo kan jij je skills upgraden die jij denkt die je nodig hebt. Denk dan ook speedboost, meer uurloon of een extra rij in je koffer. Ben jij een crimineel en ben je vaak op de vlucht voor de politie dan zal je waarschijnlijk eerder gaan voor de speedboost, maar ben jij meer een zakenman? Dan zal je eerder gaan voor de extra uurloon. Bij sommige skills kan je hem meerdere levels upgraden. Zo krijg je dus bijvoorbeeld bij de uurloon skill 25% meer uurloon maar bij de tweede upgrade misschien wel 40% meer uurloon. Zo kan jij jouw persoonlijke skills beter maken en bepaal je dus je eigen manier van spelen. Naast de tokens verdienen in game kan je ook de tokens krijgen door middel van events en shop acties. Het kan zijn dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt in je skills upgraden, dan kan jij een skill reset aanschaffen op de shop. shop.dusdavidgames.nl
Het upgrade systeem is verdeeld onder verschillende keystones. Dit houdt in dat het verschillende categorieën zijn waar keystones onder vallen. Onder z'n categorie vallen skills. Deze skills zal je een voor een moeten doen tot je bij de GROTE keystone bent. Naast keystones zijn er ook nog een paar losse skills die je altijd kunt halen!
De keystones zijn...
De zakenman keystone, als je deze skills allemaal haalt en uiteindelijk ook de grote keystone krijg je een bepaald aantal % rente op je bankrekening!
De spender keystone, als je deze skills allemaal haalt en uiteindelijk ook de grote keystone worden je gratis Grayshards die je in-game van de server krijgt verdubbeld!
De criminele keystone, als je deze skills allemaal haalt en uiteindelijk ook de grote keystone dan kan je een keer in het half uur jezelf onzichtbaar zetten op de tab lijst!
LET OP!! Special tokens kan je verdienen door middel van events, de quest of shopacties!

Reizen
In 4.0 hebben we geen steden meer, maar hebben we landen. Dit betekend dat we niet meer met bussen of boten gaan werken, maar alles gaat met het vliegtuig. Alle reizen gaan dus via het luchtverkeer. Het is nu de bedoeling wanneer jij vanuit Hollandia wilt vliegen naar Bruxia dat je eerst de vliegtijden moet gaan bekijken in het vliegveld. Daarna koop jij een vliegticket om te gaan vliegen. Het kan dus zijn dat het vliegtuig van Hollandia naar Bruxia om het uur vliegt. Zorg dan dat je op tijd je kaartje hebt gekocht, want er zit een maximaal aantal personen die mee kan vliegen met die vlucht. Ben je te laat? Dan zal je ticket helaas niet meer geldig zijn en zal je moeten wachten op de volgende vlucht. Zorg er dus voor dat je 5 minuten van te voren in het vliegtuig bent, zodat je 100% zeker weet dat je op tijd bij je vlucht bent.
LET OP!! Je moet dus echt in het vliegtuig staan waar je je ticket gekocht hebt!

Interactie op eigen plot
Zoals jullie misschien al wel wisten konden we vroeger machines kopen voor in je fabriek. Dit gaat nog steeds kunnen, maar er gaat meer mogelijk zijn! Jullie kunnen straks een biervat, wijnvat of een oven kopen. Met die vaten kunnen jullie straks je eigen bier of wijn maken en genieten van een heerlijk avondje met vrienden. Ben jij nou een echte visfan? Dat kan! Je kan straks je eigen gevangen vis bakken in de oven in je eigen keuken! Eet smakelijk! We zullen zeker komen met meer van deze opties om de interactie op je eigen plot mogelijk te maken!
LET OP!! Je zult hiervoor de recepten moeten volgen die zijn vrijgegeven door Economische zaken!

Houdbaarheidsdatum
Bewaar jij wel eens je kaas of je brood maanden lang in de kast of in de koelkast? Nee toch! Daarom zal er vanaf Minetopia 4.0 houdbaarheidsdatums komen op voedsel! Bewaar dus niet al je voedsel maanden lang, want dan krijg je vies bedorven voedsel en dit gaat ook nog is enorm stinken!
In game is het ook mogelijk om daarom een KOELKAST aan te schaffen! Wat je nou kunt met z'n koelkast? Heel simpel! Je stopt je eten in de koelkast en voila.
Je eten zal iets langer houdbaar zijn dan normaal buiten de koelkast! Hoe je aan z'n koelkast komt... Daar kom je vast snel zelf achter! Succes!

VERNIEUWDE voertuigen
Ben jij een echt race monster en houd jij er wel van om lekker door de straten van Hollandia te rijden. Dan is deze update echt wat voor jou!
We gaan met 4.0 volledig over naar een NIEUWE VEHICLE plugin! Dit gaat betekenen dat er met auto's veel meer mogelijk is dan eerst!
We gaan nu leuke uitgebreide races kunnen houden op het circuit in Bruxia, maar je kan ook je eigen auto helemaal tunen hoe jij dat wilt!
Elke vehicle heeft zijn eigen "Addon" die toegevoegd kan worden op de vehicle. Deze stats verschillen per vehicle.
Daarnaast zijn er visuele addons en non visuele addons.
Visual: zijn te zien vanaf de buitenkant zoals een spoiler. Non Visual: zijn niet te zien als die erin zitten (voorbeelden: NOS/EFI/CHIP/MOTOR)
Daarnaast heb je Street legal (SL) addons & Non Street legal (NSL) addons.
SL => Mag je over de openbare weg mee rijden.
NSL => Mag je niet over de openbare weg mee rijden alleen op circuits en de wildernis.
Zien wij jou binnenkort op het race circuit van Bruxia en race jij iedereen er uit? Tot dan!

Scoreboard
1584df83865639221e19ef1225e0f2d0.png

Handige linkjes
Ben jij wel eens de weg kwijt dat je niet weet waar je wat moet zoeken? Hieronder staat een heel overzicht per departement waar je naartoe moet als je iets wilt weten!

Algemeen..:
Forum
Shop
Minetopia Classic Discord
DDG Server Discord

Internationale Zaken
Public docs Hollandia
Public docs Bruxia
Public docs The Bai
Public docs over terugkoop
Public docs trouwen

Justitiële Zaken
Public MOST WANTED lijst
Wetboek

Financiële Zaken
Public docs Centrale bank
Public docs Lockers
Public docs Casino

Infrastructuur
Website Infrastructuur

Economische Zaken
Public docs Patent
Public docs Economische Zaken
Public docs KVK

Wij hopen dat jullie net zoveel zin hebben in 4.0 als wij! Hopelijk tot ziens allemaal in Minetopia 4.0!
~ MTPL's

15f252ab716c32e004caad95e1d0483e.png
 
Laatst bewerkt door een moderator:

JvvideaYT..

Youtuber
JvvideaYT
JvvideaYT
Hoe ze het blijven doen.. telkens weer van 1.0 naar 2.0 dan naar 3.0 & nu 4.0 telkens weer bedenken ze zoveel meer voor mij weer een toffe uitdaging goed gedaan welkom 4.0
 

Bollyyyy

Artist
Bollyyyy
Bollyyyy
Beste DDG Spelers,
Na het lange wachten is het eindelijk zo ver...! Na alle video's, foto's, rondleidingen en grote tips is hier dan het verlossende woord! Minetopia 4.0 is nog nooit zo dichtbij geweest als nu! In deze forum post krijgen jullie alle informatie over alle video's die online zijn gekomen. Wij plaatsen voor jullie alle puzzelstukjes in een GROTE puzzel. Lees snel verder en kom alles te weten over 4.0! In deze forum post zullen wij ook altijd de dingen aanpassen die komen, zoals updates.

Minetopia_Classic.png


Minetopia 4.0
Op 05-11-2020 kwam de eerste video online van David onder de naam... WANNEER KOMT MINETOPIA 4.0? In die video zagen jullie dat er veel oude maar ook nog steeds spelende Minetopia spelers / staffleden vertelde over hoe hun Minetopia zagen, maar ook speelde. Een zeer leuke video om te zien hoe de game van toen zo gespeeld werd en dat de veranderingen zo groot zijn geworden dat we nu richting 4.0 gaan, maar toen kwam het einde van de video waar David aankondigde dat de volgende video gepraat zou worden over 4.0. Na het lange wachten kwam om 12-11-2020 een NIEUWE Minetopia 4.0 video. In deze video zagen we dat Danny026 samen met Larrsss de nieuwe stad ''Hollandia'' introduceerde! Veel vragen kwamen los bij jullie. Wanneer komt 4.0? Gaan er steden weg? Komen er meer steden? Krijgen we een volledige reset? Noem maar op... Nu is het moment daar. We hebben alle informatie over 4.0 voor jullie! Lees snel verder en lees alles over de grote game update ''Minetopia 4.0''!

Oude 3.0 steden
Voor deze prachtige update hebben we helaas wel afscheid moeten nemen van al onze 3.0 steden op het Pretpark en de 1.0 stad Minetopia na. Helaas hebben we in het begin afscheid moeten nemen van The City die op de niet zo handige manier van professor Endstone op zijn einde kwam. De professor wilde afreizen naar de Jungle alleen de Jungle kwam naar The City toe. Hierdoor verwoestte de Jungle de hele The City! Daarna hebben we afscheid moeten nemen van de volgende steden... De Kaap, Downtown, Cosmopolitan, Graydale, The Hill en Malibu...! Door deze reden was het al meer dan een half jaar niet meer mogelijk om stadupdates uit te voeren. Tot grote vragen van veel spelers waarom? Hierop konden wij nooit antwoord op geven, maar nu wel!

Nieuwe Ministeries
Door deze update gaan we ook jullie allemaal de nieuwe Ministeries introduceren. Voorheen bekend als het Ministerie van Binnenlandse zaken, Ministerie van Economie, Ministerie van Financiën, Ministerie van Justitie en Ministerie van Infrastructuur. Deze namen gaan we natuurlijk ook aanpassen, omdat nu de steden een internationaal tintje hebben. We gaan niet over naar Minetopia internationaal, maar de steden zullen we gebaseerd zijn op veel verschillende landen zoals jullie weten. Daarom zullen nu de namen aangepast worden naar de volgende namen...
 • Economische zaken - Departement Economische Zaken
 • Internationale zaken - Departement Internationale zaken
 • Justitiële zaken - Departement Justitiële Zaken
 • Infrastructuur - Departement Infrastructuur
 • Financiële zaken - Departement Financiële Zaken
Ook zal de benaming van de functie Minister en Staatssecretaris aangepast worden naar de volgende namen.
 • Voorzitter Economische Zaken (Minister Economische Zaken)
 • Vicevoorzitter Economische Zaken (Staatssecretaris Economische Zaken)
 • Voorzitter Internationale Zaken (Minister Binnenlandse Zaken)
 • Vicevoorzitter Internationale Zaken (Staatssecretaris Binnenlandse Zaken)
 • Voorzitter Justitiële Zaken (Minister Justitie)
 • Vicevoorzitter Justitiële Zaken (Staatssecretaris Justitie)
 • Voorzitter Infrastructuur (Minister Infrastructuur)
 • Vicevoorzitter Infrastructuur (Staatssecretaris Infrastructuur)
 • Voorzitter Financiële Zaken (Minister Financiën)
 • Vicevoorzitter Financiële Zaken (Staatssecretaris Financiën)
Hieronder zullen wij de toelichting geven van alle Ministeries wat hun veranderingen zijn. Lees dit goed door, zodat er geen verwarring kan komen.

Departement Economische Zaken
Het Departement van Economische Zaken gaat met veel verschillende grote updates komen die de hele game gaan veranderen. Tenslotte leeft de game Minetopia op de economie. Zonder economie geen winkels, geen inkoop en geen eten. Dus zal het leven ook niet mogelijk zijn op de Minetopiaanse aardbodem.

Het Departement van Economische Zaken introduceert als allereerst de ''Zeecontainers''. Straks krijgen alle inkopen hun eigen assortiment die bepaald is in welk land de inkoop staat, maar heb jij een winkel die in Hollandia staat, maar je wilt eten verkopen die in Bruxia in de inkoop is. Dan zal je een bestelling moeten plaatsen in Bruxia. Deze bestelling wordt verwerkt bij het Departement en zal via een zeecontainer die bij je plot zit en te vinden is in het havengebied geleverd worden. Zo kom jij aan je buitenlandse producten die jij besteld. Of gaan deze zeecontainers gebruikt worden voor een heel ander (crimineel) doeleinde...?

Ook gaat het stukje interactie op je eigen plot vergroot worden door het Departement van Economische Zaken. Je gaat straks je eigen bier- of wijnvaten kunnen kopen. Produceer dan vervolgens je eigen bier en wijn in je eigen kelder. Wie weet verdien jij wel miljoenen met je eigen gemaakte wijn of bouw jij een super feest met je eigen gebrouwde bier. Voor de mensen onder ons met groene vinger is het nog steeds mogelijk om je eigen moestuin te onderhouden gewoon in je eigen tuin! Wie wil dat nou niet? Op een leuke, maar vooral duurzame manier je eigen gewassen verbouwen in je tuin! Ook zal het nog mogelijk zijn om een kwekerij op te zetten, maar wat voor kwekerij? Daar zal je zelf achter moeten komen...!

Bij de grote 4.0 update zullen de winkels automatisch onder het Departement van Economische Zaken vallen. Dit om de controle op de winkels veel beter te krijgen. Ook zal er per land verschillende reglementen zijn voor winkels die het Departement van Economische Zaken als geen ander weet. De winkel verkoop zal dus ook via het Departement van Economische Zaken gaan. Dit om verwarring te voorkomen. Voor vragen over een winkel? Contacteer het Departement Economische van Zaken.

Als laatste punt, maar vooral niet het kleinste punt is de volledig vernieuwde auto plug-in voor Minetopia 4.0. In Minetopia 4.0 gaan we het stukje realisme nog sterker tegemoet komen. Landen, eigen interactie en je gaat zelf veel moeten/kunnen doen in deze game verandering. Wie kent het nou niet de spannende formule 1 races, maar dan in Bruxia! Ja je hoort het goed! In Bruxia! Een groot race circuit in Bruxia waar jij met jouw race team kan gaan racen en strijden voor de nummer 1! Naast het racen zullen we ook veel nieuwe mogelijkheden geven met jouw eigen bolide. Het tunen van je eigen auto door middel van een vette spoiler erop zetten of wie weet wel een grote gun op het dak om zo Interpol te verslaan!

Nieuwe Functies bij Departement van Economische Zaken
Zoals eerder gezegd zal de Minister Voorzitter Economische Zaken heten en de Staatssecretaris Vicevoorzitter Economische Zaken heten. Ook zullen alle andere functies die onder dit departement vallen worden veranderd qua naam. Dit om het nog realistischer te maken en de naam te koppelen per land.
Departement:
Voorzitter
Vice-voorzitter
Director
Medewerker

Inkopen:
CEO Inkoop [LAND]
Mngr. Inkoop [LAND]
Medw. Inkoop [LAND]

Safetrade:
CEO Safetrade
Mngr. Safetrade [LAND]
Medw. Safetrade [LAND]

Kamer van Koophandel:
CEO KvK
Director KvK
Inspecteur KvK
Medw. KvK

Mechanica:
CEO Mechanica
Mngr. Mechanica
Medw. Mechanica

Bennies's Banners:
CEO Bennies's Banners
Mngr. Bennies's Banners
Medw Bennie's Banners

Danny's autopaleis:
CEO Helvic
Mngr. Helvic
Medw. Helvic

Voertuigbeheersing:
H. Instructeur
Examinator
Instructeur


Departement Internationale zaken
Ook wel bekend als het Ministerie van Binnenlandse Zaken zal de naamsverandering krijgen naar Departement Internationale zaken. Dit omdat we nu werken met allemaal landen en niet meer met steden. Het Departement Internationale zaken kunnen we niet missen, want waar moeten wij dan onze huizen kopen? Hoe komen we dan aan onderdak?

Het Departement Internationale zaken introduceert als allereerst het trouw beleid binnen de landen. Iedereen weet wel dat je kan trouwen. Alleen je had er eigenlijk nooit wat aan. Tot nu! Er is een top update uitgekomen over het trouwen in Minetopia 4.0. Wanneer je wilt trouwen meld je je bij het gemeentehuis in het land waar je wilt trouwen. Je gaat samen akkoord en geeft elkaar het ja woord. Het woord waar jij die lange tijd op hebt zitten wachten. Nu jullie getrouwd zijn kunnen jullie samen een plot kopen in de stad waar je getrouwd bent. Dit plot komt dan ook op jullie beide naam te staan. Ook kunnen jullie langs de juwelier en kunnen jullie de trouwring bestelling die speciaal voor jullie gemaakt wordt met een speciale naam en lore. Als dat nog niet genoeg was krijgen jullie ook nog een prefix om te laten zien dat jullie samen één zijn. Eigenlijk een soort achternaam dus.

Heb jij het ooit al wel eens gehad dat je een plot koopt en denkt... Wat is dit voor een miskoop! Je wilt eigenlijk je plot terug verkopen aan de gemeente maar dit gaat niet. Dus je probeert je huis maar zo snel mogelijk te verkopen aan een andere speler. Hier gaat veel tijd in zitten en je geeft de hoop op en doet niks meer met je huis. Dit is nu anders! Wanneer je een huis hebt gekocht en je bedenkt je en vindt dit zo'n stom huis en je wilt er van af. Dan is er nu de mogelijkheid om je huis binnen 72 uur terug te verkopen aan de gemeente, dan krijg je 75% terug van het totale bedrag van wat je hebt betaald.

Het team van Internationale zaken zag zelf ook dat het af en toe best een rommeltje kon zijn in hun doen van werken. Daarom hebben zij deze kans gepakt om dit helemaal goed aan te pakken! Alles zal dus bij iedere gemeente hetzelfde werken. Plot overdracht, vergunningen aanvragen, de namen van boekjes etc. Dit betekend voor jou maar ook voor het Departement Internationale zaken een super nette administratie.

Nieuwe Functies bij Departement Internationale zaken
Zoals eerder gezegd zal de Minister Voorzitter Internationale Zaken heten en de Staatssecretaris Vicevoorzitter Internationale Zaken heten. Ook zullen alle andere functies die onder dit departement vallen worden veranderd qua naam. Dit om het nog realistischer te maken en de naam te koppelen per land.
Departement
Minister -> Voorzitter Int
Staatssecretaris -> Vicevoorzitter Int
Director BiZa → Director Int
NIKS -> Medewerker

Benamingen Hollandia/Bruxia
Burgemeester Hollandia/Bruxia
Loco Burgemeester Hollandia/Bruxia
Wethouder Hollandia/Bruxia
Medewerker Hollandia/Bruxia

Benamingen TheBai
Burgemeester → Sjeik/Sjeika TheBai
Loco Burgemeester -> Hulp Sjeik TheBai
Wethouder -> Wethouder TheBai
Medewerker -> Medewerker TheBai


Departement Justitiële Zaken
Justitie wie kent ze niet de mannen en vrouwen die dagelijks bezig zijn met het handhaven van de wet en de straten van Minetopia veilig houden. De criminelen tegenhouden en terreur tegengaan. Deze mensen van Justitie worden niet altijd gerespecteerd door boze burgers die het niet eens zijn met inwoners van een land, maar het Departement Justitiële Zaken zal zich van de betere kant laten zien in Minetopia 4.0!

Het Departement Justitiële Zaken introduceert als allereerst de scheiding van Justitie! Justitie zal haarzelf scheiden in twee verschillende departementen! Namelijk het Departement Justitiële Zaken en het Departement Veiligheid. Het Departement Veiligheid zal het kopje Interpol gaan leiden en zal alles internationaal regelen. Justitie zal alles nationaal regelen. Er zullen drie functies bij komen. Namelijk de volgende functies: Voorzitter Veiligheid, Secretaris Generaal Interpol en Interpol Agent. De voorzitter functie zal gecombineerd worden met de taak van Vicevoorzitter Justitiële Zaken. Echter zal hij wel zijn voorzitter functie gescheiden houden bij zijn Vicevoorzitter functie. De Voorzitter van Justitie heeft geen inspraak op Veiligheid. Justitie gaat zich dus bezig houden met kleinere delicten, onderzoeken etc. Veiligheid gaat veel bezig zijn met de grote delicten, de grote landelijke onderzoeken en douanes.

Het Departement Justitiële Zaken komt met meerdere updates, zoals ieder andere Departement. Justitie zal een nieuwe rank indeling krijgen dat zal als volgt zijn...
Korpschef (Andere benaming van Commissaris)
Brigadier (Gaat een stapje omhoog dit in verband met het realisme)
Hoofdagent (Gaat een stapje omlaag dit in verband met het realisme)
Agent
Surveillant
(Wordt een nieuwe tussen functie om aspiranten een nog betere agent te worden)
Aspirant
Ook zal het stukje VOG's anders worden in 4.0. VOG's gaan gelden per land en niet meer globaal. Dit betekend wanneer jij wordt opgepakt voor een delict in Hollandia dat je VOG in Bruxia nog positief is.

Ook bij het Departement Justitiële Zaken zal het stukje Openbaar Ministerie en de Rechtbank aangepast worden. Natuurlijk werken we nu allemaal met verschillende landen. Dus zal er in ieder land een eigen grondwet komen en een eigen wetboek. Dit betekend dus ook dat alle rechters worden opgeleid voor het land waar ze komen te werken.
Hoofdrechter (Doet internationale zaken als mensen in hoger beroep gaan)
Rechter (Doet nationale zaken)
Griffier

De aanpassingen bij het Openbaar Ministerie zullen als volgt zijn...
Procureur Generaal (Doet internationale zaken)
Officier van Justitie (Doet nationale zaken)
Hulp-Officier van Justitie (Doet nationale zaken)
Verder zal hier niet veel aangepast worden.

Nieuwe Functies bij Departement Justitiële Zaken
Zoals eerder gezegd zal de Minister, Voorzitter Justitiële Zaken heten en de Staatssecretaris, Vicevoorzitter Justitiële zaken heten. Ook zullen alle andere functies die onder dit departement vallen worden veranderd qua naam. Dit om het nog realistischer te maken en de naam te koppelen per land.
Departement
Minister -> Voorzitter
Staatssecretaris -> Vicevoorzitter
Director -> Director
NIKS -> Medewerker

Commissaris -> Korpschef
Hoofdagent -> Brigadier
Brigadier -> Hoofdagent
Agent -> Agent
NIKS - > Surveillant
Aspirant -> Aspirant

Openbaar Ministerie
NIKS -> Procureur Generaal
Officier van Justitie -> Officier van Justitie
Hulp-Officier van Justitie -> Hulp-Officier van Justitie

Rechtbank
Hoofdrechter -> Hoofdrechter
Rechter -> Rechter
Griffier -> Griffier

Onderwijs
Directeur Algemene Justitie Opleiding -> Directeur Algemene Justitie Opleiding
Examinator Algemene Justitie Opleiding -> Examinator Algemene Justitie Opleiding
Docent Juridisch -> Docent Juridisch
Docent Politie -> Docent Politie

Veiligheid (Volledig nieuw)
Voorzitter
Secretaris Generaal Interpol
Interpol Agent


Departement Infrastructuur
Wie kent ze niet! De mannen van de bouw die bekend staan om hun prachtige bouwwerken die zij leveren aan de landen waar zij werken. Maanden bezig geweest zijn met de opbouw van Minetopia 4.0! Ook zij gaan een volledig nieuwe tijd in waar veel verandering in komt! Ga jij mee in de veranderingen van het Departement Infrastructuur? Lees dan snel verder en kom alles te weten over Infrastructuur!

Het Departement Infrastructuur introduceert als allereerst een volledig nieuw staatsbedrijf genaamd Deco! Deco gaat zorgen voor allemaal leuke kleine aspecten die jij aan je huis kunt gaan veranderen. Zie het als een kleine vorm van de IKEA, maar ook een feestcommissie. Straks zal je je inrichting deels aan kunnen laten passen door Deco, maar ook met de feestdagen of je verjaardag zal Deco ervoor zorgen dat jouw huis versierd wordt! Het enige wat jij moet doen is je eigen abonneren bij Deco. Dit gaat een klein bedrag worden die jij moet betalen en zo doe jij altijd mee met de leukste dagen van het jaar en ziet je huis er altijd leuk uit!

Wie kent het niet die rijke mensen die hun grote jachten die aanmeren in de grote havens van Minetopia. Je kijkt om je heen en ziet de ene luxe jacht na de andere luxe jacht. Deze boten zijn natuurlijk allemaal aangeschaft bij de Shipyard. Door veel onduidelijkheden hoe je nou aan zo'n mooie boot kwam is dit systeem volledig omgegooid. Vanaf nu valt alles wat met boten te maken heeft onder de Shipyard. Van boot plots tot verplaatsen van je boot naar een ander land.

Heb je je ooit wel eens afgevraagd toen je in Minetopia rond liep en je zag een super apart gebouw en dan ziet je van: "Hoe hebben ze dit ooit kunnen bouwen hier in deze stad?" Niet in de style, of een kelder van 4 verdiepingen diep noem maar op. Hier komt nu verandering in. Per land deel zal er gekeken worden naar een vaste style. Er zal niet van alles gebouwd worden. Ook zijn alle vergunningen goed op de schop genomen. Je zal nu niet zo snel meer een kelder van twee diep zien. Alles zal dus veel realistischer zijn.

En als allerlaatst trapt het Departement Infrastructuur af met natuurlijk de prachtige landen waar jullie nu in rond lopen. Deze prachtige landen zijn in minder dan een jaar blokje voor blokje opgebouwd. Bloed, zweet en tranen. Ambulances die heen en weer reden door bouwvakkers die van de stijgers vielen. Problemen met het weer, maar het is ze gelukt!

Nieuwe Functies bij Departement Infrastructuur
Zoals eerder gezegd zal de Minister Voorzitter Infrastructuur heten en de Staatssecretaris Vicevoorzitter Infrastructuur heten. Ook zullen alle andere functies die onder dit departement vallen worden veranderd qua naam. Dit om het nog realistischer te maken en de naam te koppelen per land.
Departement:
Voorzitter
Vicevoorzitter
Director
Medewerker

Bouwbedrijven:
Bouw CEO
Architect

Shipyard:
CEO Shipyard
Medewerker Shipyard

Deco:
CEO Deco
Medewerker Deco


Departement Financiële Zaken
Geld, goud, rijkdom, grote gebouwen, witte villa's. Dat doet me denken aan Financiën. Het Departement Financiële Zaken zal weer gaan zorgen dat ons geld blijft rollen in Minetopia 4.0! Ook zal het Departement Financiële Zaken met een paar leuke updates komen die het Departement Financiële Zaken meer aantrekkelijker maakt voor de burger!

Het Departement Financiële Zaken introduceert als aller eerst het Casino! Wie kan het zich niet in zijn of haar hoofd bedenken! Al de lichtjes, geluidjes en muziek! Samen een drankje doen aan de bar en lachen om elkaar. Je loopt naar het wisselkantoor en koopt een paar chips! Loopt naar een van onze machines en ja hoor..! JACKPOT! Je wint 1.000.000 euro! Je bent MILJONAIR! Bezoek jij het casino?

Zoals jullie weten komen er allemaal verschillende landen! Dit betekend ook een andere valuta in de andere landen! In Hollandia en Bruxia zal het gewoon de euro zijn, maar in TheBai gaan we natuurlijk naar de dollar! Dit wisselkantoor zal worden beheerd door het Departement Financiële Zaken. Ruil jij jouw euro's om in dollars en koop jij jouw landhuis in TheBai?

Ook zal het Departement Financiële Zaken komen met een nieuw systeem voor de lockers! Iedere burger heeft recht op zijn eigen kluis in de bank! Daarom kan nu iedere tier een locker aanschaffen bij de centrale bank in Hollandia. Bewaar jij hier je goud, zodat jouw huis niet wordt beroofd door een grote bende die actief is in Hollandia? Wees slim..!

Als allerlaatste komt het Departement Financiële Zaken met wat minder nieuws.. Namelijk de Stockmarket zal sluiten. Na een goed seizoen met de Stockmarket hebben we jullie laten genieten van de daling en de stijging van de producten die wij jullie hebben aangeboden. Nu 4.0 is gestart is er op dit moment geen plek meer voor de Stockmarket. Wie weet komt het terug, of helemaal niet meer..

Nieuwe Functies bij Departement Financiële Zaken
Zoals eerder gezegd zal de Minister, Voorzitter Financiën Zaken heten en de Staatssecretaris, Vicevoorzitter Financiën heten. Ook zullen alle andere functies die onder dit departement vallen worden veranderd qua naam. Dit om het nog realistischer te maken en de naam te koppelen per land.
Departement
Minister -> Voorzitter
Director -> Director
NIKS -> Medewerker

Bank:
CEO MineBank -> CEO Centrale bank
Director MineBank -> Director Centrale bank
Medewerker MineBank -> Medewerker Centrale bank

Lockers:
Nieuwe functie -> Director Lockers
Nieuwe functie -> Medewerker Lockers

Casino:
Nieuwe functie -> Director Casino
Nieuwe functie -> Medewerker Casino


Levelcheck
Eerst konden jullie levelen van level 1 tot level 99. Dit is nu anders! Je zal nu dagelijks/wekelijks je level moeten onderhouden! Dit betekend dus dat het hele level systeem aangepast is! Dat klopt! We gaan vanaf 4.0 werken met tieren! De tieren gaan vanaf tier 1 tot tier 11.
Tier 1 t/m tier 6 kosten niks. Wanneer je die tier hebt bereikt ga je automatisch omhoog. Je hoeft dus niet naar een NPC om je tier omhoog te kopen.
Tier 7 kost een goldcoin. De mensen die eerder level 60 gekocht hebben met een goldcoin staan bij ons geregistreerd en krijgen dus tier 7 gratis.
Tier 8 is gratis en zal dus weer automatisch op je account gezet worden wanneer je deze tier bereikt.
Tier 9 kost weer een goldcoin. Dus spaar alvast je goldcoins!
Tier 10 krijg je weer automatisch op je account, wanneer je deze hebt behaald.
Tier 11 krijg je toegewezen door een Projectleider. Dit krijg je wanneer je het ook echt verdiend. Door middel van je stats, je manier van spelen en noem maar op.
De tiers gaan er uit zien als badges. Deze badges gaat iedereen kunnen zien zowel op tab, chat en in je scoreboard.
Een kleine tip van ons... Vroeger wat je moest doen voor je fitheid... Is misschien nu wel wat je moet doen voor je level..?

1fbf4fa6bb245d6e683bb188fdf83793.png

Dit zijn de verschillende kleuren tieren die je zal kunnen zien in game!
De volgorde zal ook zo zijn dus zwart is 0, geel is 3 en ga zo maar door!


Upgrade systeem
Dit is misschien ook nog wel een van de grote veranderingen in Minetopia 4.0! Het fitheid systeem gaat volledig verdwijnen! Je gaat nu je eigen speel style bepalen door middel van opdrachten die je moet uitvoeren! Dit kunnen opdrachten zijn van behaal 5 dagen online time, maar het kan ook zijn schrijf je in in een stad. Als je z'n opdracht behaald krijg je een of meerdere tokens. Met die tokens kan jij via het command /upgrade je tokens uitgeven. Zo kan jij je skills upgraden die jij denkt die je nodig hebt. Denk dan ook speedboost, meer uurloon of een extra rij in je koffer. Ben jij een crimineel en ben je vaak op de vlucht voor de politie dan zal je waarschijnlijk eerder gaan voor de speedboost, maar ben jij meer een zakenman? Dan zal je eerder gaan voor de extra uurloon. Bij sommige skills kan je hem meerdere levels upgraden. Zo krijg je dus bijvoorbeeld bij de uurloon skill 25% meer uurloon maar bij de tweede upgrade misschien wel 40% meer uurloon. Zo kan jij jouw persoonlijke skills beter maken en bepaal je dus je eigen manier van spelen. Naast de tokens verdienen in game kan je ook de tokens krijgen door middel van events en shop acties. Het kan zijn dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt in je skills upgraden, dan kan jij een skill reset aanschaffen op de shop. shop.dusdavidgames.nl
Het upgrade systeem is verdeeld onder verschillende keystones. Dit houdt in dat het verschillende categorieën zijn waar keystones onder vallen. Onder z'n categorie vallen skills. Deze skills zal je een voor een moeten doen tot je bij de GROTE keystone bent. Naast keystones zijn er ook nog een paar losse skills die je altijd kunt halen!
De keystones zijn...
De zakenman keystone, als je deze skills allemaal haalt en uiteindelijk ook de grote keystone krijg je een bepaald aantal % rente op je bankrekening!
De spender keystone, als je deze skills allemaal haalt en uiteindelijk ook de grote keystone worden je gratis Grayshards die je in-game van de server krijgt verdubbeld!
De criminele keystone, als je deze skills allemaal haalt en uiteindelijk ook de grote keystone dan kan je een keer in het half uur jezelf onzichtbaar zetten op de tab lijst!
LET OP!! Special tokens kan je verdienen door middel van events, de quest of shopacties!

Reizen
In 4.0 hebben we geen steden meer, maar hebben we landen. Dit betekend dat we niet meer met bussen of boten gaan werken, maar alles gaat met het vliegtuig. Alle reizen gaan dus via het luchtverkeer. Het is nu de bedoeling wanneer jij vanuit Hollandia wilt vliegen naar Bruxia dat je eerst de vliegtijden moet gaan bekijken in het vliegveld. Daarna koop jij een vliegticket om te gaan vliegen. Het kan dus zijn dat het vliegtuig van Hollandia naar Bruxia om het uur vliegt. Zorg dan dat je op tijd je kaartje hebt gekocht, want er zit een maximaal aantal personen die mee kan vliegen met die vlucht. Ben je te laat? Dan zal je ticket helaas niet meer geldig zijn en zal je moeten wachten op de volgende vlucht. Zorg er dus voor dat je 5 minuten van te voren in het vliegtuig bent, zodat je 100% zeker weet dat je op tijd bij je vlucht bent.
LET OP!! Je moet dus echt in het vliegtuig staan waar je je ticket gekocht hebt!

Interactie op eigen plot
Zoals jullie misschien al wel wisten konden we vroeger machines kopen voor in je fabriek. Dit gaat nog steeds kunnen, maar er gaat meer mogelijk zijn! Jullie kunnen straks een biervat, wijnvat of een oven kopen. Met die vaten kunnen jullie straks je eigen bier of wijn maken en genieten van een heerlijk avondje met vrienden. Ben jij nou een echte visfan? Dat kan! Je kan straks je eigen gevangen vis bakken in de oven in je eigen keuken! Eet smakelijk! We zullen zeker komen met meer van deze opties om de interactie op je eigen plot mogelijk te maken!
LET OP!! Je zult hiervoor de recepten moeten volgen die zijn vrijgegeven door Economische zaken!

Houdbaarheidsdatum
Bewaar jij wel eens je kaas of je brood maanden lang in de kast of in de koelkast? Nee toch! Daarom zal er vanaf Minetopia 4.0 houdbaarheidsdatums komen op voedsel! Bewaar dus niet al je voedsel maanden lang, want dan krijg je vies bedorven voedsel en dit gaat ook nog is enorm stinken!
In game is het ook mogelijk om daarom een KOELKAST aan te schaffen! Wat je nou kunt met z'n koelkast? Heel simpel! Je stopt je eten in de koelkast en voila.
Je eten zal iets langer houdbaar zijn dan normaal buiten de koelkast! Hoe je aan z'n koelkast komt... Daar kom je vast snel zelf achter! Succes!

VERNIEUWDE voertuigen
Ben jij een echt race monster en houd jij er wel van om lekker door de straten van Hollandia te rijden. Dan is deze update echt wat voor jou!
We gaan met 4.0 volledig over naar een NIEUWE VEHICLE plugin! Dit gaat betekenen dat er met auto's veel meer mogelijk is dan eerst!
We gaan nu leuke uitgebreide races kunnen houden op het circuit in Bruxia, maar je kan ook je eigen auto helemaal tunen hoe jij dat wilt!
Elke vehicle heeft zijn eigen "Addon" die toegevoegd kan worden op de vehicle. Deze stats verschillen per vehicle.
Daarnaast zijn er visuele addons en non visuele addons.
Visual: zijn te zien vanaf de buitenkant zoals een spoiler. Non Visual: zijn niet te zien als die erin zitten (voorbeelden: NOS/EFI/CHIP/MOTOR)
Daarnaast heb je Street legal (SL) addons & Non Street legal (NSL) addons.
SL => Mag je over de openbare weg mee rijden.
NSL => Mag je niet over de openbare weg mee rijden alleen op circuits en de wildernis.
Zien wij jou binnenkort op het race circuit van Bruxia en race jij iedereen er uit? Tot dan!

Scoreboard
1584df83865639221e19ef1225e0f2d0.png

Handige linkjes
Ben jij wel eens de weg kwijt dat je niet weet waar je wat moet zoeken? Hieronder staat een heel overzicht per departement waar je naartoe moet als je iets wilt weten!

Algemeen..:
Forum
Shop
Minetopia Classic Discord
DDG Server Discord

Internationale Zaken
Public docs Hollandia
Public docs Bruxia
Public docs The Bai
Public docs over terugkoop
Public docs trouwen

Justitiële Zaken
Public MOST WANTED lijst
Wetboek

Financiële Zaken
Public docs Centrale bank
Public docs Lockers
Public docs Casino

Infrastructuur
Website Infrastructuur

Economische Zaken
Public docs Patent
Public docs Economische Zaken
Public docs KVK

Wij hopen dat jullie net zoveel zin hebben in 4.0 als wij! Hopelijk tot ziens allemaal in Minetopia 4.0!
~ MTPL's

15f252ab716c32e004caad95e1d0483e.png
Poggers #epic
 
Top