jan
15
Beste Planetcraft Spelers,

Op zaterdag 25 januari zal er om 20:00 uur een nieuw PvP event plaatsvinden op Planetcraft!

Hoe zal het te werk gaan?
In dit PvP event zullen groepen van 2 spelers tegen elkaar strijden!
De gevechten zullen plaats vinden in een arena aan de achterkant van Tasmanië! Er is ook een tribune voor de toeschouwers!
De personen die meedoen aan het event zullen hun eigen gear moeten meenemen! Deze gear zullen ze echter niet verliezen.

Hoe meld ik mijn team aan?
Zoals hierboven vermeld is, strijden er teams van 2 tegen elkaar! Om mee te doen aan dit event moet jij voor 24 januari jouw team aanmelden! Dit kan via deze link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8cQUrHq2Wk9R1i48GgK6I-zehyoFFqLAiKBqeM4MOT5DdXg/viewform

Bijkomende regels:
Om dit event zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal regels opgesteld.
Alle leden van een team zijn verplicht om elkaar als ally te hebben!
De wapens "The Demon Cursor Sword & Scientist Sword & Chemical Sword" zijn niet toegestaan!
Het setje: "Enchanted Space Knight" is niet toegestaan!
Het saboteren van jouw team is bannable! Onder saboteren valt het expres nadelig beïnvloeden van jouw team of het expres voordelig beïnvloeden van het vijandige team!

Prijs?
Bij dit event zullen natuurlijk weer een aantal mooie prijzen te winnen zijn!
De hoofdprijs: De laatste Demon Cursor Sword!
En nog veel meer (kleine) prijzen!

~ Event team Planetcraft

Officiële DDG Server pagina's
@DDG_Server
@DDGServer
@ddgserver
David
David2


Volg ook onze Youtube...
jan
15
Beste Minetopia Spelers,
Na een grote, lange en grondige video van DusDavid over een grote Minetopia Update kwam er veel los bij de spelers. Door al deze reacties hebben wij, als Ministerie van Economie (Danny026 & Larrsss), een persconferentie gehouden in ons vernieuwde ministeriegebouw.

Wij hebben tijdens deze persconferentie de volledige update toegelicht en wat we allemaal van plan zijn. We hebben hier ook het grote zone beleid uitgelegd aan jullie als spelers. In deze forumpost wordt alles uitgelegd over hoe en wat en wat we hebben besproken tijdens deze persconferentie.

Hopelijk kunnen jullie na deze forumpost de update waarderen en zullen we Minetopia naar een nog hoger niveau tillen als dat het nu al is!

[​IMG]

De GROTE Zone Update
Door de jaren heen hebben we verschillende zone updates gehad. In het begin van Minetopia hadden we de zones 1, 2 en 3. Na een tijdje is dit verdwenen in Minetopia en waren alle zones toegankelijk voor iedereen, na een tijdje zijn de zones weer toegevoegd in de game.
Wij merken dat sinds het zone systeem weer is ingevoerd in Minetopia dat het achteruit gaat met de economie in alle zone 2 steden; dit door te weinig spelers die hier komen shoppen en dat ze in zone 1 blijven hangen. Spelers verspreiden zich namelijk niet zo makkelijk over de verschillende steden. Om deze reden is besloten om alle zones publiekelijk beschikbaar te maken.
Ben je level 1? Of ben je level 70? Iedereen zal de zone 2 steden in kunnen. Waarom we dit hebben gedaan zal later in deze post duidelijk worden! LET OP: The Hill en Malibu zullen ZONE 2 worden! Dit zal betekenen dat je voor deze zone nog wel moet voldoen aan een level-eis, geld in bezit etc.

De GROTE Economie Update
We hebben net het vernieuwde zone systeem...
jan
13
Beste DDG Spelers,
Waar zullen wij eens beginnen bij deze Forum Post... 09-07-2014 begon het allemaal... Skyblock kwam tot leven op de DDG server! Na een groot succes van Skyblock op de DDG server is er daarna een tweede skyblock server geopend, zodat meer mensen tegelijkertijd van deze gamemode konden genieten. Nu zijn we ongeveer vijf en een half jaar verder en merken we dat er weinig tot geen verandering in de DDG Skyblock komt.. Daarom hebben we besloten om de DDG Skyblock te gaan sluiten...!

Op 09-09-2017 kwam de lang verwachte gamemode... Acid Island..! Na een grote succesvolle release zien we dat het spelers aantal ook erg daalt op deze gamemode.. Wat wij erg jammer vinden om te zien..! Daarom hebben wij ook, als DDG zijnde, er voor gekozen deze gamemode ook te gaan sluiten... Lees snel deze forum post door en kom ALLES te weten over de sluiting van Skyblock en Acid Island!

[​IMG]

Sluiting Skyblock en Acid Island
Na ruim vijf jaar Skyblock en ruim twee en een half jaar Acid Island zien we dat het spelers aantal daalt bij deze twee gamemodes, weinig tot geen updates komen en er geen motivatie is meer om te spelen bij de meeste spelers! Daarom is het besluit genomen om deze twee gamemodes te gaan sluiten! Het sluiten van deze twee gamemodes gebeurt niet zomaar... Aan de sluiting zitten verschillende events verbonden om van Skyblock en Acid Island goed afscheid te kunnen nemen! Dit omdat wij jullie toch nog jullie laatste plezier willen geven op de oude vertrouwde Skyblock en Acid Island server! Verder in deze Forum Post worden alle events vermeld en uitgelegd....
jan
11
Beste Planetcraft spelers,

Een aantal maanden geleden hebben wij natuurlijk de 'PvP Arena Buildcontest' gehad! Dit was een succes en daarom hebben we nog een buildcontest voor jullie klaar staan. Dit keer niet in de vorm van het bouwen van een PvP arena, maar iets meer... industrieel! The Industrial Buildcontest! We zitten natuurlijk niet voor niks in de Industriële Revolutie in Planetcraft en daarom zouden we graag in deze stijl gebouwd zien worden. Natuurlijk laten we het hier niet bij, want de Scientist heeft een speciale opdracht voor jullie!

"Velen van jullie weten dat ik mij al mijn hele leven in de technologie heb verdiept en hier ook al vele onderzoeken en experimenten mee heb gedaan. De een gevaarlijker dan de ander en een nuttiger dan de ander. Zoals ik jullie beloofd heb, wil ik jullie helpen in de opstand. We moeten hier alleen wel een basis voor hebben." Hij zucht eventjes kort. "Ik zou graag willen zien dat jullie fabrieken gaan bouwen. We zouden dan samen hiermee aan de slag kunnen gaan om dingen voor de opstand te kunnen produceren."

Om het allemaal even duidelijk te hebben, zullen we het allemaal voor jullie op een rijtje zetten:
- The Industrial Buildcontest begint op maandag 13 januari 2020 en zal eindigen op zaterdag 1 februari 2020.
- Er wordt van je verwacht dat je een fabriek bouwt. Deze fabriek moet echter in de periode van dit buildcontest gebouwd zijn en mag niet al eerder gebouwd zijn!
- Er zijn geen specifieke eisen aan de build. Dit betekent dat er geen eisen zijn in grootte, materialen of andere zaken. Zolang het eruit ziet als een fabriek is het goed. Dus blaas ons vooral omver!
- Probeer onderscheid te kunnen maken in wat voor een fabriek je bouwt. Doe dit bijvoorbeeld met behulp van de aankleding in je fabriek. Dit is niet verplicht, maar het maakt het wel leuker.
- Uiteraard hoef je niet alleen te bouwen! Bouw vooral gezellig met je team of de...
jan
11
Beste Planetcraft Spelers,
Het is weer eens tijd voor een PATCH!
Het viel ons op dat de PvP'ers onder jullie nooit echt shields gebruiken bij het PvP'en!
Daarom hebben wij besloten om aan jullie als community te vragen: ''Waarom niet?''

Hier zijn een aantal dingen uitgekomen! En dit hebben wij veranderd voor jullie!
Lees snel verder.. En kom ALLES te weten over deze nieuwe SHIELD PATCH!

[​IMG]
Shield Patch
 • De slowness die op shields zat is van ALLE shields afgehaald.
 • De Force Shields hebben zelfs een speed boost van 12% gekregen!
 • De Projectile resistance is flink verhoogd op bijna alle shields! Bij sommigen met wel meer dan 300%!
Check https://planetcraft.dusdavidgames.nl/hp-stats/ voor de precieze stats!
Wij hopen dat jullie tevreden zijn met deze shield patch en dat jullie hier veel gebruik van gaan maken! Heel veel succes met PvP'en en moge de beste winnen!

~ Team Planetcraft

Officiële DDG Server pagina's
@DDG_Server
@DDGServer
@ddgserver
David
David2


Volg ook onze Youtube Partners
Kwartier Granzier
EenGameStad

JustChrisNL...
jan
11
Beste Planetcraft Spelers,
Allereerst willen wij ons verontschuldigen voor de lange tijd dat het achievement systeem offline was. En wij willen jullie bedanken voor jullie geduld! Maar het is nu toch eindelijk zover!

Het achievement systeem komt terug op zondag 19 januari om 14:00 uur
!

Het volledige achievement systeem is herschreven!
Buiten de oude vertrouwde achievements zijn er ook een aantal leuke nieuwe achievements toegevoegd!

Het achievements menu zal te openen zijn met /Achievements
Lees snel verder voor alle verdere informatie!

[​IMG]

Achievements categorieën:
Alle achievements zijn verdeeld in 11 categorieën:
 • Cardio
 • Mining
 • Woodcutting
 • Fishing
 • Level's
 • Killing
 • Crafting
 • Currency's
 • Visit Location's
 • Shaving
 • Place blocks

Wanneer je het command /achievements uitvoert krijg je het volgende scherm te zien.

[​IMG]

Wanneer je dan op een categorie klikt krijg je een menu te zien met alle achievements.
Hoe dat menu eruit ziet zie je hier onder!

[​IMG]

Wanneer je op het pijltje klikt ga je naar de volgende pagina en zie je alle andere achievements in deze categorie.

Achievements
Dit zijn alle achievements:
 • Blokken Sprinten
 • Blokken Zwemmen
 • Sand Hakken
 • Red Sand Hakken
 • Sandstone Hakken
 • Red Sandstone Hakken
 • Stone Hakken
 • Andesite Hakken
 • Granite Hakken...
jan
09
Beste DDG Spelers,
Wij als DDG vonden het wel eens tijd om de DDG Server Ranks eens aan te passen! Wij vinden als server dat jullie recht hebben op meer leuke spullen voor op de server. Dit vonden wij eerst wat matig, daarom hebben wij de ranks voor jullie aangepast zodat jullie een super leuke rank hebben en daarbij ook nog eens super leuke maar vooral super handige perks op de server! Wil jij weten wat we allemaal hebben veranderd? Lees dan snel deze forum post door en kom alles te weten over de rank updates!

[​IMG]

Rank Veranderingen
Laten we beginnen dat we eerst in de DDG shop bij de ranks werkten met ''Tiers'' iedere rank had een verschillende tier om zo de hoogste van de rank te laten zien en om te laten zien dat het meer is dan bijvoorbeeld een andere rank. Dit hebben we eruit gehaald, omdat we jullie willen laten betalen voor vaste perks op de DDG server! De Potgrond rank is NIET aangepast qua prijs! Deze zal dus gewoon hetzelfde blijven met dezelfde perks op de DDG server!

[​IMG]
DDGDONOR Veranderingen
In prijs verlaagd van €4,99 naar €4,49 euro
Lobby XP is vermeld
Tiers zijn weg
10 Lobby levels

[​IMG]
DDGHERO Veranderingen
In prijs verlaagd van €9,99 naar €7,49 euro
Lobby XP is vermeld
Tiers zijn weg
20 Lobby levels
2 Luckycrates

[​IMG]
DDGELITE Veranderingen
In prijs verlaagd van...​
jan
03
Beste Spelers,

Vanaf 03-01-2020 zijn er weer een aantal mensen een rank rijker geworden!

Bij de DDGVIPS+ vinden wij een nieuw gezicht:

NIEUW:

- TrumpstaNL

TERUGKEREND:

- N.V.T.

VERLOREN:

- xTimeToParty

Bij de DDGVIPS vinden wij een aantal nieuwe gezichten:

NIEUW:

- xTimeToParty

TERUGKEREND:

- mamadepoes
- oma_depoes

VERLOREN:

- KuljinderRock
- _GYP_4Mexico
- Mjaartenn
- DutchUpro
- Axatios
- _GameStyle
- Rhaezor
- MasteRisk
- Wepsly
- AphroMEOW

Gefeliciteerd allen met jullie promotie naar de nieuwe rank!

Volgende maand weer een nieuwe update en belangrijk is dat je hier geen race van maakt die je in de problemen kan brengen. Wij waarderen iedere vorm van support.

Vanavond zullen alle nieuwe ranks uitgedeeld worden!

~Het DDG Server Team
jan
02
Beste DDG Spelers,
Zoals jullie weten zijn we vanaf vandaag alweer 8 jaar oud! 8 jaar geleden is alles begonnen, we hebben toen de deuren van de DDG server geopend! Lees snel deze Forum Post door en kom alles te weten over wat wij gaan doen tijdens 8 JAAR DDG!

Laten we eerst even beginnen vanaf het begin, januari 2012. Dé start van de ''DDG Server''!
Maar wist jij dat DDG toen helemaal nog geen play.dusdavidgames.nl was, maar play.hoax.io? Op deze server begon DDG met het eerste project! Namelijk ''Survival''! De server bevatte ook alleen survival en niets anders, geen lobby, alleen survival!

Begin 2013 lanceerde DDG de eerste lobby! Net iets later in hetzelfde jaar kwamen de eerste gamemodes op DDG met o.a. Paranoia! Gevolgd door nog wat andere gamemodes o.a. Castle Defend, Skyblock en nog veel meer! We hebben binnen DDG ook een aantal gamemodes gehad waar we helaas afscheid van hebben moeten nemen.

Oktober 2016, David plaatste de eerste video van Minenation online! Gevolgd door een paar maanden later, 16 december de Private Launch van Minenation! Helaas hebben we afscheid moeten nemen van deze gamemode. We hebben ook van Malino afscheid moeten nemen en natuurlijk de gamemode die pas geleden is gesloten: CityCraft.

Ondertussen hebben we 3 grote gamemodes op de DDG server! Minetopia groeide naar Minetopia 2.0 en inmiddels alweer Minetopia 3.0! Daarnaast natuurlijk de gamemode Planetcraft, die een beetje afstamt van de gamemode Minenation en natuurlijk niet te vergeten, waar DDG ook groot en bekend mee is geworden, Open Kingdom!

8 jaar DDG! Wat is er al veel gebeurd en wat een toffe tijd! Op naar 10 jaar DDG!
Allemaal super erg bedankt en om jullie te bedanken.. lees snel verder!

[​IMG]

Een...
jan
01
Beste spelers,

Nu de kerstvakantie tot zijn eind aan het komen is en de scholen weer bijna gaan starten willen wij nog 1 dag die positieve wintersfeer naar voren brengen! Dit gaan wij doen op het speciaal ontworpen event eiland die wordt gebouwd bij het pretpark. Wil jij weten wat wij allemaal gaan doen op dit event eiland? Lees dan deze forum post goed door!

Welke events zijn er?
 • 14:00 Het ijs parkour
  Durf jij het aan om mee te doen aan het parkour? Of wordt het jouw iets te glad onder de voeten?
 • 16:00 Sleetjes race
  Ga jij om het eiland heen het snelst met een houten slee de race halen? Of beland je in het water, omdat je de slee niet onder controle kan houden?
 • 19:00 Quiz
  Heb jij een grote algemene kennis? Dan is dit event wat voor jou! Wie weet ga jij er met de hoofdprijs vandoor, omdat jij alle vragen goed beantwoordt.

Waar kan je het event eiland vinden?
Het event eiland is bij het pretpark aangelegd, vanaf iedere portal naar het pretpark is een duidelijke uitleg hoe je bij het event eiland kan komen. Weet jij de weg nog steeds niet te vinden? Vraag de coördinaten aan medespelers of de event hosts.

Wij hopen jullie 3 januari bij het event eiland te zien. Doe jij nog 1 keer je foute kersttrui aan of een mooi pak? Tot dan!

~ DDG Event Management Minetopia

Officiële DDG Server pagina's
@DDG_Server
@DDGServer
@ddgserver
David
David2
Volg ook onze Youtube Partners
Kwartier Granzier
EenGameStad
...
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie