nov
24
Beste PlanetCraft spelers,
Het is weer even geleden sinds we de Art-off gehad hebben waarbij jullie allerlei soorten items mochten maken, maar het is weer tijd voor een tweede ronde van het creatieve event! Wij zijn opzoek namelijk naar talenten in de PlanetCraft community die helden zijn in het maken van gear setjes!

Wat mogen we deze keer ontwerpen?
We vragen deze keer om iets specifiekere items, namelijk gear setjes. Er zijn natuurlijk al vele soorten gear setjes in PlanetCraft, maar toch zijn we opzoek naar nieuwe creatieve ideeën. Daarom bestaat dit event uit twee onderdelen:
 • Ontwerp een kerstgerelateerd setje. Dit setje bestaat uit vijf onderdelen, namelijk: kerst helmet, kerst chestplate, kerst leggings, kerst boots en een kerst sword.
 • Ontwerp een normaal setje wat jij in PC zou willen dragen. Dit setje bestaat ook uit vier onderdelen, namelijk: helmet, chestplate, leggings en boots. Hou er rekening mee dat het setje uit de moderne tijd of uit de space tijd moet komen.
Zijn er nog meer eisen?
Natuurlijk is er een bepaalde resolutie waar je setje aan moet voldoen. Dit is dan ook 32 x 32 (pixels). Als je mee wil doen, is het misschien handig om te weten dat de deadline voor dit setje zondag 13 december om 23:59 is. Wanneer je je setje wil inleveren, kan dit via de volgende link: KLIK HIER.

Tot slot...
We hopen dat jullie er zin in hebben en dat we veel mooie kunstwerken mogen zien! Wanneer je nog vragen hebt over dit event, twijfel dan niet op een PlanetCraft stafflid hiervoor aan...
nov
20
Beste Skyblock spelers,
Het is weer vrijdag en dus weer tijd voor een update op Skyblock! Deze week krijgen jullie de Chat emotes & Pickup filter update!

Chat emotes
De chat emotes zijn voor ons natuurlijk wel iets wat we dagelijks gebruiken! Als het niet via Whatsapp is, dan is het wel op een ander social media platform. Hieronder zien jullie een klein overzicht van een aantal emoji's die er zullen komen. Dit zal gaan werken via een resourcepack die op Skyblock naar jullie gepushed wordt! Of download de resoucepack hier.

[​IMG]

Emoji´s:
[​IMG]
[​IMG]
[​IMG]
[​IMG]
[​IMG]
[​IMG]
[​IMG]

En nog heel veel meer emoji´s!

Pickup filter

Iedereen kent de frustratie wel dat je teveel items oppakt en de helft eigenlijk niet eens wil oppakken. Hierom is de pickup filter in het leven geroepen! Met deze filter kan jij via een menuutje aanpassen wat jij wel en niet op wil pakken. De pickup...
nov
17
Beste Open Kingdom spelers,
Zoals afgelopen zaterdagavond is beloofd, is hier de verwachte forum post over de speciale wapens die te upgraden vallen! Welke wapens worden geüpgraded naar een GOD variant? Wat zal je hiervoor moeten doen? Lees gauw deze forum post verder en kom erachter hoe alles werkt!

Welke wapens kan ik een GOD-variant van maken?
Niet alle wapens zijn natuurlijk te upgraden naar een hogere tier.... slechts de uniekste wapens zullen upgradable gaan zijn naar een tier 2 en 3 variant, namelijk:

[​IMG]

Je ziet het goed! De Kiss of Ghosts, Echo of Death, Yubashiri, Punisher of Immortal en de Nail of Destiny zullen allemaal een tier 2 en tier 3 GOD variant krijgen!

Wat kunnen de GOD varianten?
Allereerst willen wij melden dat het ontzettend duur is om een tier 3 GOD variant te maken gezien naast de 3 wapens om 1 tier te upgraden ook nog andere items nodig zijn om de upgrade daadwerkelijk uit te voeren. Wat deze items precies zijn zullen jullie zelf uit moeten zoeken op de live server. Hieronder staat per item wat het basis item doet, wat de tier 2 god variant doet en wat de tier 3 god variant doet. Alles wat dikgedrukt is is nieuw of veranderd bij een geüpgraded variant.

Kiss of Ghost
De normale variant "Kiss of Ghost"
Tijd in de arena: 30 seconden
Temperatuur: +10 graden celcius

Degene die het item gebruikt: 20% Extra HP, 10% extra DMG en is 100% bestand tegen BURN, POISON SLOW en HEAT.
Degene op wie het wordt gebruikt: Regenartion 1 debuff voor de volledige duur van het item.

De tier 2 GOD versie: "Kiss of Gold"

Tijd in de arena: 45 seconden
Temperatuur: +10 graden Celcius

Degene die het item gebruikt:...
nov
12
Beste Skyblock spelers,

Zoals jullie ondertussen weten hebben wij iedere vrijdag een update op Skyblock. Deze keer is het de Shop & Wands update!

[​IMG]

Shop


De shop zal aangevuld worden met allemaal toffe 1.13, 1.14 en 1.15 items.
De items zijn extreem uitgebreid en ook erg gevarieerd. Met meer dan 25 nieuwe blokken en meer dan 20 nieuwe items wordt de ingame shop groter dan ooit! Leef je uit gebruik de meest nuttige items en en mooiste en meest nuttige blokken om jou island naar een nog hoger niveau te tillen!

Hierbij een lijst van alle items die vrijdag in de shop komen:

Items
· Trident
· Nautilus Shell
· Heart of the Sea
· Kelp
· Seagrass

Blocks

· Tube Coral
· Brain Coral
· Bubble Coral
· Fire Coral
· Horn Coral
· Tube Coral Block
· Brain Coral Block
· Bubble Coral Block
· Fire Coral Block
· Horn Coral Block

Items
· Wither Roses
· Cornflowers
· Lillies of the Valley
· Brown Dye
· Blue Dye
· White Dye
· Black Dye
· Bamboo
· Crossbow
· Suspicious Stew
· Leather Horse Armor

Blocks

· Scaffolding
· Lantern
· Barrel
· Bell
· Blast Furnace
· Cartography Table
· Composter
· Campfire
· Grindstones
· Lectern
· Loom
· Smoker
· Stonecutter
· Smithing Table

Items
· Honey bottle
· Honeycomb


Blocks
· Beehives
· Bee nests
· Honeycomb block
· Honey block
...
nov
04
Beste Skyblock spelers,

Het is weer tijd voor een update op Skyblock. Dit keer zijn het de Minions die we mogen gaan verwelkomen op Skyblock!

[​IMG]

Wat zijn de minions?

Minions werken voor jouw en zorgen dat jouw eiland altijd draaiende blijft. Minions kunnen ook worden geüpgraded tot level 5, waarbij elk level de capaciteit van de minion of de actietijd verhoogt. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen, is dat ze eten hebben. Anders stoppen ze namelijk met werken!

Er zijn 8 verschillende soorten minions:

 • Miner minion
Zonder blokken zul je niet zitten. Deze minion zal binnen een aangegeven range al jouw aangewezen blokken hakken.
 • Slayer minion
De minion zal achter de mobs aangaan op jouw eiland. Plaats deze, bijvoorbeeld bij een spawner, en hij zal alle mobs killen die in zijn buurt komen.
 • Collector minion
Deze minion zal alle items oppakken die binnen een bepaalde range op de grond liggen.
 • Healer minion
Deze minion zorgt ervoor dat de rest van de minions niet stoppen met werken.
 • Lumberjack minion
Met deze minion hoef jij je nooit meer zorgen te maken om hout. Deze minion zal alle bomen hakken en terug planten die in zijn buurt komen.
 • Farmer minion
Zonder voedsel zul je niet komen te zitten. Wanneer je deze minion zijn zaadjes...
okt
19
Beste Skyblock spelers,
Er zijn al verschillende updates op Skyblock geweest, echter is het nu weer tijd voor een nieuwe update en ook zeker een grotere dit keer! Maandag 19 oktober om 19:00 zal de server open gaan voor alle spelers met een Legend rank en voor de rest van de server zal dit dinsdag 20 oktober om 19:00 zijn!

Vergeet ook niet om de trailer te bekijken!


[​IMG]

Update
Natuurlijk is het dan niet gek om je af te vragen wat er allemaal met deze update te gebeuren staat. Er is in ieder geval weer een hoop geregeld om voor jou jouw Skyblock ervaring een stuk leuker te kunnen maken! Hierom zullen de volgende dingen naar Skyblock komen.
 • Custom enchantments
Op de Skyblock server zijn custom enchantments te vinden. Deze zijn te koop via de Enchanter in de /spawn en kosten normale EXP (te verkrijgen via mining of door het killen van mobs). Bij het kopen van een enchantment krijg je een crystal. Deze voeg je aan een item toe door hem op het item te slepen in je inventory.

 • Server Menu (/menu):
Om gemakkelijk te navigeren op de server hebben we nu een uitgebreid server menu. Dit is te vinden via /menu. Hier kun je verschillende instellingen aanpassen, maar ook warpen, kits spawnen, de verschillende shops openen, en informatie krijgen over commands via het starter menu.
 • Loterij (/lottery)
Elk uur draait er op de server een loterij. Tickets kunnen worden gekocht via /lottery buy <aantal>....
okt
01
Beste PlanetCraft spelers,
De maand oktober is weer begonnen en dat kan natuurlijk maar een ding betekenen! Namelijk dat er weer een maand vol griezelen voor de deur staat. Waar staat oktober namelijk om bekend? Uiteraard om Halloween! Dus ben jij fan van de pompoenen of toch van iedereen laten schrikken? Al deze creativiteit kan jij kwijt bij dit Build Event op PlanetCraft!

[​IMG]

Waar moet je build aan voldoen?
Dit buildevent willen wij jullie eigenlijk heel vrij laten! Het enige wat wij jullie meegeven is dat het dus gerelateerd moet zijn aan Halloween. Als jij een complete spookstad wil bouwen doe je dit en wanneer jij het houdt bij een pompoen is dit uiteraard ook even prima! Creativiteit wordt natuurlijk altijd beloond.

Waar kan je aan denken als je mee wil doen om te bouwen?
Net zoals alle andere events is de enige grens die er is, je eigen creativiteit. Dus wil jij een compleet spookhuis bouwen, een spookstad, een griezelig monster of toch een 'Jack-o-lantern'? Alles mag en alles kan zolang het maar met Halloween te maken heeft!

Het event start op donderdag 1 oktober om 20:00 en eindigt op woensdag 28 oktober om 23:59. Ook wanneer je nog niet klaar bent, is het wel handig om je alvast in te schrijven. Je kan je HIER inschrijven!

Hou er rekening mee dat je build op PlanetCraft moet staan. Uiteraard zijn er ook weer prachtige prijzen, deze worden gedurende het event bekend gemaakt. Daarnaast wordt de winnaar op Halloween bekend gemaakt wat dus op zaterdag 31 oktober is!

Veel succes met bouwen! Wij hopen veel mooie Halloween...
sep
27
Beste Minetopia spelers,
Malibu komt weer met een nieuwe vakantie! Deze vakantie staat er zoals altijd een Thema klaar, dit keer zal het Thema Pretpark zijn. Zien wij jou door alle achtbanen racen? of ga jij toch winnen bij elk event? De vakantie zal 3 dagen duren namelijk van 9 oktober tot en met 11 oktober.

[​IMG]

Events
Tijdens de vakantie kan jij events spelen. Bij elk event KAN je Malcoins winnen! met deze coins kan je super leuke items kopen in onze vernieuwde shop, Wil je weten welke events er allemaal zijn? Kijk dan nu in onze public docs: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JrKYqeGAyRLmfUqJhPndWyb2BUkvhZFignFKdJT9jVE/edit#gid=0

Welkoms Crates
Ook zullen er deze vakantie weer welkoms crates klaar staan voor elke vakantie ganger. Ben jij degene die straks wegloopt met de meeste Malcoins?

Malcoins
Ook deze vakantie zijn ze er weer! Malcoins verzamel er zo veel mogelijk je kan namelijk tijdens de vakantie jouw malcoins inruilen tegen hele toffe items. Ben je super benieuwd wat er allemaal te halen valt moet je helaas wachten want zodra de vakantie van start is gegaan is de Malcoin Shop direct open voor iedereen!

Vakantie Team
Deze vakantie hebben we ook weer een team klaar staan om iedereen te helpen! Hieronder de mensen op een rijtje.

Chief - BrownieSheep_NL
Medewerker - Leosterkenburg
Medewerker - meikeDDG


Tickets
Je kan je tickets kopen bij ons Malibu HQ in...
sep
24
Gegroet Open Kingdom spelers!

In deze forumpost vertellen wij jullie het verhaal van hét event van deze maand; Stopping the Desert!

[​IMG]

Roleplay:


Bovisti kent een grote diversiteit aan landschappen; zo ook een aantal woestijnen in het gebied wat men 'Oud Bovisti' noemt. Echter lagen deze woestijnen hier niet altijd al...

Lang geleden vond er in het godenrijk van Triton een opstand plaats onder een aantal Triton-wachters die het niet eens waren met de heerschappij van de oppergod van Bovisti; MyrEmpion.

Om de Triton-wachters te straffen degradeerde MyrEmpion de opstandelingen naar halfgoden en verbande hij hen uit het godenrijk. Precies zoals MyrEmpion verwacht had besloten de verbannelingen om een eigen rijk te stichten, dicht bij het land van Triton; Adamantium.

MyrEmpion wilde voorkomen dat de halfgoden een nieuwe beschaving zouden stichten en sprak een vloek uit, waardoor het land waar zij zich zouden vestigen langzaam zou veranderen naar een dood stuk woestijn wat geen enkele potentie zou hebben om in te leven.

Gelukkig wisten de Adamantianen nog jaren te overleven in deze woestijn. Nu, ruim duizend jaar later leven er nog altijd afstammelingen van Adamantium en wel in Kingdom Excalor, een land wat gesticht is naast de Adamantus Woestijn. Deze woestijn is voor sommigen nationalisten een doorn in het oog en symboliseert de minachting waarmee MyrEmpion naar hun voorvaderen keek.

Excalor wilt graag een aantal nieuwe oases om de superioriteit van Excalor en hun voorvaderen te tonen aan Bovisti, echter is hier wel water voor nodig. Gelukkig voor Excalor schijnt het dat er een aantal grote waterbronnen verscholen liggen in de grond van Adamantium die geplaatst zijn door jawel, MyrEmpion hemzelf, om de halfgoden een uitdaging te geven, maar helaas waren zij te druk met de situatie in...
sep
11
Beste Skyblock spelers,
Vele van jullie hadden erom gevraagd en eindelijk is die ene update voor Skyblock er nu dan toch; De End Update! De update van de Endermans en Endermites, Endstone, Enderchests en nog veel meer! Denk aan nog meer nieuwe recipes, nieuwe items in de shops en leuke release events! Hiervan mogen jullie aanstaande zondag om 19:00 weer allemaal van gaan genieten!

[​IMG]

Nieuwe recipes en nieuwe blokken
Natuurlijk brengt de End nieuwe recipes en nieuwe blokken met zich mee. Dit betekent dat jij straks bijvoorbeeld de End Stone bricks kan craften of juist de geliefde enderchest. Hieronder staan alle recipes die met deze update toegevoegd worden:

Van links naar rechts zijn de recipes als volgt:
- Op de eerste regel: End Stone Bricks, End Rod (je krijgt er twee), End Portal Frame
- Op de tweede regel: Ender chest, Dragon's Breath


[​IMG] [​IMG] [​IMG]
[​IMG] [​IMG]


Nieuwe items in de shop

Ook worden er uiteraard nieuwe items in de shop toegevoegd. Je kan dus met deze update End Stone, Endermite Egg, Chorus Plant, Enderman Egg en een Dragon Head in de shop kopen! Let er wel op dat de Dragon Head maar beperkt beschikbaar is! Ook kan je aan Dragon Eggs komen, maar deze zullen ook maar...
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie