jul
31
Beste Minetopia spelers,
Vandaag krijgen jullie een event die iets anders is vergeleken met de events die jullie normaal gesproken hebben. We gaan namelijk een event doen, waarbij jullie een item mogen gaan designen voor de Minetopia resourcepack. Maar wat moeten jullie gaan doen? Lees snel verder!

Wat moet je gaan doen?
Wij willen jullie dus graag een item voor Minetopia laten ontwerpen. Je mag dit in 2D doen en dus bijvoorbeeld in de vorm van een pixelart, maar je mag dit ook in 3D doen met bijvoorbeeld behulp van Blockbench.

[​IMG]

Ideeën om je op weg te helpen
Misschien heb je na deze informatie nog niet helemaal een idee waaraan je zou moeten denken. Om jullie een beetje op weg te kunnen helpen met ideeën hebben we een paar ideeën waaraan jij zou kunnen denken. Heb jij een favoriet dier die nog niet in game zit? Hier zou jij dan een 3D model van kunnen maken, of zit jou lievelingseten nog niet in game? Zorg ervoor dat jij dan hier een mooie pixelart van maakt!

[​IMG]

Tot slot...
Het is wat anders dan de events die jullie normaal gewend zijn, maar dit maakt het uiteraard alleen maar leuker! Daarom hopen wij ook dat jullie er net zoveel zin in hebben als dat wij hebben. Wie weet zie jij namelijk wel jouw eigen item terug op jouw favoriete gamemode! Daarnaast zal de Artist manager van DDG helpen met beoordelen en wie weet kan jij na dit event wel het Resourcepack team joinen.

Het event begint vandaag (zaterdag 1...
jul
31
Beste Classic spelers,
Voor deze maand hebben we weer een supertof bouwevent klaar staan, voor verschillende Classic gamemodes! Ben jij een Survival, Creative of Skyblock speler en doe jij graag mee aan events? Lees dan de forumpost snel verder!

Build your own event
Zoals de naam al aangeeft mag jij deze keer je eigen event bouwen! Je hebt vanaf vandaag (zaterdag 1 augustus 19:00) tot woensdag 19 augustus 23:59 om het event te bouwen! De top 3 met de tofste events zullen ook een prijs ontvangen!

[​IMG]
Algemene informatie
Je event bouwen is mogelijk op Survival, Creative en Skyblock. Op deze drie gamemodes zou ook het event gehouden worden! Op Creative & Survival is het de bedoeling dat je met de 1.12 blokken aan de slag gaat, en op Skyblock met 1.15.2 blokken natuurlijk! Redstone is toegestaan (behalve op Creative), en de grootte van je event maakt niet uit. Voor dit event moet je je ook weer inschrijven, en per event kan er maar 1 winnaar zijn. Stel je hebt dit event dus samen gebouwd, zal er alsnog maar 1 persoon kunnen winnen. Dit zal de eigenaar van het plot, island of geclaimde gebied zijn.

Ook zal je je weer moeten inschrijven! Dat kun je doen door HIER te klikken!

Waar letten we op?
Hier zijn wat algemene dingen waarop gelet zal worden tijdens dit bouwevent:

Dat het gebruikt kan worden als event
Dus dat je het niet kan cheaten, alles haalbaar is, het niet te kort of te lang duurt en dat anderen er plezier uit kunnen...
Event WeerWolven
jul
28
Beste Spelers,

Vanaf 29 juli is het Weerwolven event actief op Minetopia. Dit evenement zal weer boordevol toffe acties zitten. Hieronder zetten wij de lijst met alle tijden van de deelnemers die zich hebben ingeschreven!

Informatie
Zoals jullie hier onder kunnen lezen zullen ronde 1 en 2 afvallen. Dit komt doordat we daar helaas niet genoeg aanmeldingen voor hebben gehad. Maar gelukkig gaat ronde 3, 4 en 5 gewoon door. Zorg dat je 5 à 10 minuten aanwezig bent op de DDG Teamspeak. Hebben jullie er al zin in? Wij in ieder geval wel!

Activiteiten
 • RONDE 3 | 15:30 t/m 16:00
  1. MrJesseNL
  2. Kikkerrr
  3. Simio5
  4. Leoville1
  5. willemp0es_felix
  6. Wum_3391
  7. SanderDePinquin
  8. Dreamgirl00
  9. kleintje_J
  10. Fallear
  11. Keano_DD_YT
 • RONDE 4 | 19:30 t/m 20:00
  1. nasiregeert
  2. jornisboos
  3. SuperBOY000
  4. wouter_olffen
  5. AZETHIBEAU
  6. xDarian
  7. Crankybot123
  8. zDaan
  9. ItsJeBoyRafi
  10. Haruneke
  11. CamioneurMitch
  12. Gevonden
 • RONDE 5 | 20:00 t/m 20:30
  1. -Annatjuhh
  2. Jolotomaat
  3. -MyBigFinger-
  4. Yeaih
  5. iBugged
  6. IkBenEenJoch
  7. Dat_Ene_Mens
  8. Milanvd
  9. Aarde
  10. DouweJames
  11. RJKrobert
  12. Tijn10gaming
Zoals je ziet heeft het Minetopia Event Team van de DDG Server weer een tof evenement voor jullie opgezet.

Heb jij vragen over het evenement dan kan jij deze altijd hieronder stellen! Het forumteam en de mensen die over het evenement gaan, zullen jouw vraag of opmerking zo snel mogelijk behandelen!


Heb jij al zin het evenement ? Dan zien...
jul
21
Beste Minetopia spelers,
Zoals sommigen waarschijnlijk al wel hebben gelezen in de vele nieuwsartikelen is er een nieuw hotel geopend door de landheer in Downtown. Echter is dit niet allemaal even soepel gegaan en heeft justitie jullie hulp nodig! De vrouw van de landheer is namelijk vermoord! Daarom is er op 24 juli om 19:00 een event in Downtown. Ben jij degene die de moordenaar weet te vinden en daarmee de HOOFDPRIJS pakt?

Cluedo
Het event gaat erom dat jij met een groepje spelers een soort van “rollenspel” gaat spelen. Hierbij ga jij met dit groepje op onderzoek uit wie de MOORD heeft gepleegd op de landheer zijn vrouw. Je zult van ALLES tegenkomen en het zal je zeker lastig gemaakt worden.

Justitie weet niet meer wat ze aanmoeten met de zaak en schakelen daarom JOUW hulp in. Wie weet ben JIJ degene die de moord kan oplossen en daarmee Justitie helpt om de zaak te kunnen vervolgen. en daarmee dus onze HOOFDPRIJS wint!

Het event zal zijn in DOWNTOWN op de coördinaten: -328 62 -927 . Wees er zeker op tijd bij! De prijs zal nog even geheim blijven, maar dit is een event wat je zeker niet wil missen!


[​IMG]

Verhaallijn

De Landheer en zijn vrouw, twee mensen beiden van hoge stand, leefden samen in een klein dorpje in Minetopia. Hier hadden ze groot landhuis maar ze wilde een hotel starten. Ze starten een hotel in Downtown wat ze feestelijk willen openen. De landheer werd hierdoor een gastheer. Een paar dagen voor de feestelijke opening die gepland stond gebeurde er iets vreselijks. De gastheer werd wakker, liep naar de voordeur om zijn dagelijkse krant op te halen en...
jul
21
Beste Open Kingdom spelers,
In de voorgaande forumposts hebben jullie kunnen lezen over het nieuwe gearsysteem, de verschillende gebieden die je in 2.0 kan vinden en over magische appels en custom wapens. Vandaag hebben we nog net voor de release van OKD 2.0 de laatste forumpost over het stedensysteem. Lees deze laatste informatie dus goed door terwijl je nog even op de release wacht!

[​IMG]

De bank
Het eerste icoontje wat we gaan behandelen en daarmee ook de eerste feature uit dit systeem is de bank. Met deze feature kan jij je zilver veilig op de stadsbank zetten. Ook kan je op deze manier makkelijk zilver delen met je andere spelers uit jouw stad.

[​IMG]

Stad beheren
Met het tweede icoontje kan je makkelijk leden in je stad beheren. Hier kan je nieuwe mensen uitnodigen, maar ook oude leden verwijderen.

[​IMG]

Stad opslag

Met dit derde icoontje kan je spullen opslaan in een gezamelijke opslag. Je moet het zien als een enderchest waar iedereen uit je stad bij kan. Hier kan je dan ook makkelijk items in stoppen die je wilt delen met andere spelers uit jouw stad.

Upgrades

Wanneer je een eigen stad hebt, krijg je de mogelijkheid om deze ook te upgraden. Dat kan op vier verschillende manieren, namelijk Nexus Health, Protection Radius, Members en Storage. Ze worden allemaal in het kort behandeld.
...
jul
19
Beste PlanetCraft spelers,
Afgelopen vrijdag (17 juli) is er een gesprek geweest waarin wij de toekomstplannen van PlanetCraft met jullie besproken hadden. Voor de spelers die hier niet bij aanwezig waren of voor wie het nog een keertje rustig wil nalezen is deze forumpost gemaakt. Lees alles vooral rustig door, want deze forum post vertelt jullie veel over welke kant PlanetCraft op zal gaan!

PlanetCraft Manticore
Zoals je al voorbij hebt kunnen zien komen op de Twitter zal er een PlanetCraft Manticore beginnen! Dit lijkt heel erg op het Manticore wat vroeger ook al eens gespeeld is, maar dit keer zal het dus in PlanetCraft stijl zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat de wapens en de armor ook daadwerkelijk wapens en armor uit PlanetCraft zal zijn. PlanetCraft Manticore is een competatieve wedstrijd om samen met jouw team de andere teams uit te schakelen en op die manier de beste team in jouw klasse te worden. Dit kan je door doen door je gun of een melee wapen te gebruiken. Uiteraard zullen de competities ook beloond worden met prijzen.

Wanneer kan ik mij inschrijven voor PlanetCraft Manticore?
Je kan je vanaf het moment dat er call er was (vrijdag 17 juli) inschrijven met je team voor PlanetCraft Manticore. Let erop dat voordat je je inschrijft, je alle informatie goed hebt doorgelezen. Wanneer de competitie begonnen is en je je dan inschrijft, schrijf je je in voor de volgende competitie.

Waar gaat PlanetCraft Manticore plaatsvinden?

PlanetCraft Manticore zal plaats gaan vinden op een aparte server, namelijk op de event server van PlanetCraft. Dit betekent dat het dus niet op de live server gaat plaatsvinden.

Hoe lang duurt een ronde?
De eerste competitie zal starten met 'Full Platoon'. Deze mode zal vijf minuten per ronde...
jul
19
Beste PlanetCraft spelers,
Een ruime maand geleden hebben jullie mee kunnen doen aan het mine event waarbij jullie de mine een aantal keer moesten leeg minen en uiteindelijk een PC Club pakket konden winnen! En het is weer zover jullie kunnen weer mee gaan doen aan een nieuw mine event! Maar wat houdt dit mine event in? Wat moet je minen en wat kan je uiteindelijk winnen?

Rubies
Bij dit mine event mogen jullie opzoek gaan naar rubies in de stone mine op Australië. Op onderstaande afbeelding is te zien hoe deze ore eruit ziet. Uiteraard kan je na het event deze ores bewaren om mee te bouwen, maar jij kan ook met deze rubies prijzen halen voor jouw harde werk bij het mine event. De rubies zullen in de hele stone mine verstopt zitten en zijn niet te vinden op specifieke plekken, dus zorg ervoor dat jij een fijn plekje vindt om te minen in de stone mine en verzamel er zoveel mogelijk!

[​IMG]

Wat mag wel en niet tijdens dit event in de stone mine?

Het is natuurlijk de bedoeling om dit event zo leuk mogelijk te houden voor iedereen. Let daarom ook op de volgende puntjes:
 • Irriteer anderen niet opzettelijk door blokjes voor iemand zijn of haar neus weg te hakken. Dit zou je zelf namelijk ook niet fijn vinden als dit bij jou gedaan wordt. Het is dus ook niet de bedoeling om opzettelijk blokjes onder iemand vandaan te minen.
 • Het is niet toegestaan om eilandjes te creëren in de stone mine. Dit betekent dat je geen platform mag uithakken waar anderen niet bij kunnen. Wanneer dit wel gebeurt, zal het gelijk weggehaald...
jul
19
Beste PlanetCraft spelers,
Afgelopen vrijdag hebben jullie een uitleg gehad over een nieuw concept wat op PlanetCraft komt, namelijk Manticore! PlanetCraft Manticore wordt een extra manier om voor jou de game leuker te maken. Maak je eigen team, versla andere teams in verschillende mappen en zorg ervoor dat jij de beste wordt. Echter hebben we natuurlijk dan ook verschillende mappen nodig om te kunnen spelen. Hier kunnen wij dan jullie hulp ook zeker bij gebruiken! Dus wil jij dat jouw map gebruikt gaat worden bij PlanetCraft Manticore? Lees dan snel verder!

[​IMG]

Waar moet je PlanetCraft Manticore map aan voldoen?

 • Er moeten twee kanten zijn. Dit betekent dus dat twee teams de map moeten kunnen spelen (team blauw en team rood).
 • De map moet gespiegeld zijn. Dit betekend dat de helft van team blauw het zelfde is als de helft van team rood.
 • De map moet geschikt zijn voor guns en mellee fights. Dus zorg ervoor dat er voor beide manieren van vechten mogelijkheden zijn.
Wat zijn dingen waar je aan kan denken?
Wees creatief dat maakt het voor jezelf maar ook voor de mensen die map uiteindelijk moeten gaan spelen leuker. Dus maak jij een centrum met allemaal winkels waar je in kan verstoppen of waar je een sniper positie in kan nemen of maak je een loods met gigantische containers waar je achter kan verstoppen? Of een gigantisch bos met een rivier die je moet oversteken? Of is een gigantisch laboratorium met verschillende hoekjes en plekken waar je je kan verstoppen toch meer de kant die jij op wil gaan? De opties zijn eindeloos! Dus wees...
jul
16
Beste Kingdom Spelers,

Het is zo ver! Maandenlang heeft ons team gewerkt aan de langverwachte Open Kingdom 2.0 update en nu mogen wij alle informatie eindelijk met jullie gaan delen!

Bekijk snel hier de trailer voor je de forum post verder leest!

[​IMG]

Laten we voor de liefhebbers beginnen met een stukje inleidende storyline:


In het laatste gevecht in Bovisti werd MyrEmpion verslagen door RAGTEMPOS en vertrok hij richting Tordisti. Helaas kreeg Bovisti door het vertrek van MyrEmpion te maken met ernstige natuurrampen die voorheen voorkomen werden door de oppergod. Ondanks dit alles besloten de vijf Kingdoms om samen te werken en zich te verenigen in één grote superstaat; Free Haven.

De vijf Kingdoms besloten om hun steden af te breken om zo Free Haven snel op te kunnen bouwen. Echter, ontstond er na een korte tijd al conflict tussen de Kingdoms over wie het zeggenschap had binnen deze superstaat.

In plaats van de taken te verdelen en samen te werken, overwon hebzucht. Hierop trokken steeds meer Kingdoms zich uit deze alliantie en gingen ze zich weer vestigen op hun oorspronkelijke grondgebied.

Terwijl de Kingdoms langzaam vertrokken uit de superstaat stonden er nieuwe leiders op in Free Haven die de touwtjes in handen namen. Bovisti is weer net zo verdeeld als vroeger, of wellicht nog wel erger.

Zo, nu dat achter de rug is kunnen wij eindelijk inhoudelijk beginnen met de update! Open Kingdom 2.0 is een grote update, dus we gaan alles stapsgewijs behandelen. Ook zijn er al verschillende kleinere updates gedropt op dit forum, waar wij naartoe zullen verwijzen op sommige momenten om te voorkomen dat deze forum post veel en veel te lang zal worden.

Map...
jul
08
Beste DDG & Minetopia World Spelers,
Het is tijd voor een TOP 10 lijstje op de DDG / Minetopia World Server! Wij willen jullie, de spelers van DDG en Minetopia World meer laten zien dan dat jullie weten wat er is op DDG en MTW! Denk aan.. De mooiste bouwwerken... De rijkste spelers... en nog veel meer..! Lees snel deze forumpost door en kom er achter wat de mooiste bouwwerken zijn op Classic Minetopia en Minetopia World!

Minetopia... Ministerie van Economische zaken.

Het Ministerie van Economie onder leiding van Danny026 ligt in Downtown gelegen aan Central Park! In dit ministerie worden alle economische besprekingen gehouden en zijn de directors van het ministerie aan het werk. Ook is hier de Minister aanwezig die in zijn hoge toren kamer hard aan het werk is om het economisch beleid goed te regelen!

Minetopia Classic - Ministerie van Economische zaken. [-288 -1759]
[​IMG]
Minetopia... Ministerie van Binnenlandse zaken.
Het Ministerie van Binnenlandse zaken onder leiding van Dennisv96 ligt in Downtown gelegen in Central Park! In dit ministerie worden alle besprekingen gehouden over de minetopia steden en worden grote beslissingen genomen om bijvoorbeeld een stad te sluiten! Ook zijn hier de directors van het ministerie aan het werk. Ook is hier de Minister aanwezig die in zijn hoge toren kamer hard aan het werk is om het beleid van de steden goed te regelen!

Minetopia Classic - Ministerie van Binnenlandse zaken. [-667 -1537]
[​IMG]

Minetopia... Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie onder leiding van Minister Larrsss en Officier van Justitie zweistijn ligt in...
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie